StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Stockholm Octavo (2012)

door Karen Engelmann

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5503543,693 (3.61)104
Fiction. Literature. Mystery. Historical Fiction. HTML:

One man's fortune holds the key to a nation's fate in this sensational debut novel set in 18th-century Sweden.

The Stockholm Octavo by Karen Engelmann transports readers to a colorful Scandinavian world of intrigue and magic in a dazzling golden age of high art, music, and opulent fashion.

A masterwork of historical fiction in the vein of Patrick Suskind's classic novel, Perfume, Karen Engelmann's The Stockholm Octavo is mysterious and romanticâ??as magical and enthralling as The Night Circus by Erin Morgensternâ??and features a brilliant and unforgettable cast of extraordinary characters… (meer)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 104 vermeldingen

Engels (30)  Spaans (2)  Duits (1)  Zweeds (1)  Nederlands (1)  Alle talen (35)
Het Stockholm Octavo door Karen Engelman

Beginnen in dit boek is gelijk aan het binnenstappen van een wonderbaarlijke wereld.
Een wereld die zich afspeelt in Zweden, Stockholm rond 1790. Het is een woelige tijd, er waait een revolutionaire storm door Europa en Emil Larsson krijgt zijn Octava, 8 kaarten, gelegd door Mevrouw Mus.

We volgen Emil, Sekretaire bij het Douane en Accijnskantoor, die opklimt van eenvoudige weesjongen opgevoed door neven, tot Sekretaire in een rode mantel en partner van Mevrouw Mus.
Het verhaal begint met Emil,als vrijgezel op zoek naar een huwelijkspartner, die zich ’s avonds amuseert met drinken en kaarten in het goklokaal van Mevrouw Mus. Als die Emils bedrevenheid met kaarten opmerkt en zijn talent om in een omgeving op te gaan benoemt zij hem tot haar helper en partner.
Mevrouw Mus is naast uitbaatster van het goklokaal ook politiek activiste en helderziende, door middel van visioenen en haar kaarten. Haar grote specialiteit is het Octavo. Een legging met 8 kaarten: de leermeester, de boodschapper, de bedrieger, de ekster, de prijs, de sleutel, de metgezel, de gevangene en de zoeker zelf in het midden.
Als de zoeker (in dit geval Emil) kan uitzoeken wie deze personen in de echte wereld/zijn omgeving zijn zal het gouden pad zich voor hem openbaren. Een Octavo kan de loop van de geschiedenis veranderen. Emil ziet dit in het begin vooral als een spel om hem in aanraking te brengen met Carlotta. Hij is er van overtuigd dat zij zijn toekomstige zal worden (aangezien hij zijn baan enkel kan behouden als hij in het huwelijk treedt wil hij hier zo veel mogelijk druk achter zetten). Mevrouw Mus ziet in dit Octavo meer iets goddelijks, met de 8ste dag als de dag van de wederopstandig. Voor haar is dit alles veel ernstiger, levensbelangrijk zelfs. Als zij ook haar eigen Octavo legt blijkt dat hun beider spellen in elkaar geweven zijn. En wat eerst gewoon een queeste naar verbinding en liefde was blijkt al gauw tot een hoger politiek spel te leiden. Beetje bij beetje komen er meer mensen op Emil’s pad , mannen zoals Meester Fredrik maar ook begeerlijke dames als Juffrouw Grijs/ Bloem, waaiermakers, apothekers, koningsliefhebbers en De Uzanne. Al deze mensen krijgen stilaan hun plaats in zijn Octavo, hun rol wordt duidelijker. En het te volgen pad dus ook…

We leren meer over het bereiden van drankjes en poeders, over het maken van waaiers en over hun taal, over kaarten en wetenschappelijke betekenissen van het cijfer en de vorm 8,…
Het boek speelt zich in een heel andere tijd af, op een heel andere plaats, in specifiek gezelschappen en entourages. Een andere wereld dus.

Met de grote hoeveelheid personages en politieke gebeurtenissen moet je er wel heel hard je hoofd bijhouden. Het boek is vlot geschreven maar door de grote hoeveelheid informatie niet altijd even vlot te lezen. Voor mensen die graag iets meer moeite doen en die graag door een roman geschiedkundig veel bijleren is dit boek een aanrader.
Er is mystiek, wetenschap, politieke intriges, vrouwelijke rivaliteit en een gezonde dosis actie en spanning. Een indrukwekkend boekwerk over Zweden in de Gouden Eeuw. ( )
  Els04 | Feb 7, 2013 |
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Stockholm is called the Venice of the North, and with good reason.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Science and magic are always close, Mr. Larsson, one chasing the other. Last year's evil is now a property of physics. The heavens that were once the realm of gods are revealed as planets and stars, moving in precise mathematical orbits. And yet people perform feats that cannot be explained: heal from deadly contagion, lift fallen trees off their comrades in battle, see visions that portent to future, die and rise again. We are wise to keep an open mind to both.
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Fiction. Literature. Mystery. Historical Fiction. HTML:

One man's fortune holds the key to a nation's fate in this sensational debut novel set in 18th-century Sweden.

The Stockholm Octavo by Karen Engelmann transports readers to a colorful Scandinavian world of intrigue and magic in a dazzling golden age of high art, music, and opulent fashion.

A masterwork of historical fiction in the vein of Patrick Suskind's classic novel, Perfume, Karen Engelmann's The Stockholm Octavo is mysterious and romanticâ??as magical and enthralling as The Night Circus by Erin Morgensternâ??and features a brilliant and unforgettable cast of extraordinary characters

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.61)
0.5 1
1 1
1.5
2 9
2.5 2
3 37
3.5 23
4 43
4.5 7
5 18

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,444,293 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar