StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Een stad vol Chasch (1968)

door Jack Vance

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Tschai, de waanzinnige planeet (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5891440,198 (3.83)11
Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten met hun verkennersboot neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen: de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Waunder overleeft de landing niet en voor Adam Reith, vastberaden een manier te vinden om naar de Aarde terug te keren, begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.Een stad vol Chasch is het eerste boek van de Tschai-cyclus, n van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de science-fiction. Jack Vance schept er een wereld met buitenissige culturen, religies, en gebruiken zoals alleen hij dat kan.Een stad vol Chasch is deel 34 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: David Russell. Een eerdere versie van de vertaling van Erik Zwierd verscheen bij Meulenhoff, Amsterdam 1968. De Spatterlight editie bevat een door de vertaler herziene versie van de tekst en is conform de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.… (meer)
  1. 00
    Le Temps du voyage door Roland C. Wagner (greuh)
    greuh: Le Temps du Voyage de Wagner m'a toujours paru comme un très bel hommage au cycle de Tschaï de Vance. Une similarité de thèmes, d'ambiance, peut être ? Ce sont en tout cas tout deux de bons livres, et l'un me rappelle toujours l'autre à la lecture.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 11 vermeldingen

Engels (10)  Nederlands (2)  Spaans (1)  Frans (1)  Alle talen (14)
Toon 2 van 2
Een onderzoeker van het Aarde ruimteschip Explorer 4 komt na een noodlanding op de planeet Tschai. Daar wordt hij eerst de slaaf van de Embleem-mensen, een volk waar bij de mannen geleidt worden door de emblemen die zij aannemen. Na hersteld te zijn van zijn verwondingen dood Reith een tegenstander, en vlucht later samen met de leider van de stam. Zij sluiten zich aan bij een karavaan waarin ook een meisje meereist. Zij is de gevangene van een groep Priesteressen. Het lukt Reith om haar te bevrijden, maar dan raakt hij haar weer kwijt aan de priesteressen.


( )
  EdwinKort | Oct 18, 2019 |
Eerste deel van de Tschai serie van vier boeken, waarin wordt verhaald hoe Ruimteverkenner Adam Reith onverwacht neerstort op de waanzinnige planeet Tschai. Uiteindelijk, maar niet zonder slag of stoot, weet hij zijn ruimteschip op de Blauwe Chasch te heroveren. Helaas is het voertuig ....
  losloper | May 11, 2012 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (8 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Jack Vanceprimaire auteuralle editiesberekend
Archer, DaveArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Della Frattina, BeataVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Goodfellow, PeterArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Groot, RuurdArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hagopian, PhilipArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jones,JeffArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Stoovelaar, FrankArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Da un lato dell'Explorator IV brillava di luce attenuata una stella vecchia: Carina 4269; dall'altro, stava sospeso un solo pianeta, grigiobruno sotto una pesante coltre atmosferica.
To one side of the Explorator IV flared a dim and aging star, Carina 4269; to the other hung a single planet, gray-brown under a heavy blanket of atmosphere.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten met hun verkennersboot neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen: de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Waunder overleeft de landing niet en voor Adam Reith, vastberaden een manier te vinden om naar de Aarde terug te keren, begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.Een stad vol Chasch is het eerste boek van de Tschai-cyclus, n van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de science-fiction. Jack Vance schept er een wereld met buitenissige culturen, religies, en gebruiken zoals alleen hij dat kan.Een stad vol Chasch is deel 34 van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: David Russell. Een eerdere versie van de vertaling van Erik Zwierd verscheen bij Meulenhoff, Amsterdam 1968. De Spatterlight editie bevat een door de vertaler herziene versie van de tekst en is conform de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.83)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5 1
3 28
3.5 9
4 31
4.5
5 26

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,440,874 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar