StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De waarheid over de zaak Harry Quebert

door Joël Dicker

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Marcus Goldman (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,8911604,816 (3.68)73
Een jonge Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar de waarheid achter de beschuldiging van aanranding en moord tegen zijn leermeester.
Onlangs toegevoegd doorErasmo00, JFB87, judico51, gabklugem, Dolinette, besloten bibliotheek, JoeB1934, AF_Dallas
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 73 vermeldingen

Engels (89)  Frans (20)  Spaans (12)  Italiaans (10)  Catalaans (9)  Nederlands (8)  Duits (5)  Fins (2)  Portugees (Portugal) (1)  Zweeds (1)  Deens (1)  Noors (1)  Alle talen (159)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Een verdwijning van een 15-jarig meisje in de jaren zeventig blijkt opeens een moord te zijn geweest als haar lichaam in 2008 wordt gevonden op het terrein van de beroemde schrijver Harry Quebert in het plaatsje Aurora (New Hampshire). De joodse Marcus Goldberg, een voormalige student van de schrijver en nu zelf een beroemd schrijver maar last hebbende van 'writer's block', gaat op onderzoek uit om te voorkomen dat zijn leraar en vriend, die destijds in de dertig was en verliefd was op het meisje, van de moord wordt beschuldigd. Intussen blijkt het liefelijke Aurora toch niet zo'n vredige en rustige plaats te zijn en moet Marcus veel werk verzetten en teleurstellingen overwinnen voordat hij achter de waarheid is. ( )
  Anne51 | May 8, 2016 |
Niet uitgelezen... te breedsprakig, zichzelf herhalend en naar ik vrees niets brengend. Sorry... hoe spannend het ook wordt, deze pil is te dik en stilistisch te dun. Een hype? ( )
  emile11 | Aug 17, 2014 |
Met veel vaart neemt Dicker je mee, de zaak Harry Quebert binnen. En steeds als je denkt dat je weet hoe het allemaal in elkaar zit, dat verhaal over het verdwijnen van de 15-jarige Nola in Aurora, duiken er nieuwe feiten op. Tot de laatste bladzij word je verrast. Zelfs het dankwoord helemaal aan het eind blijft in stijl: Denise, de assistentie die bedankt wordt, is toch de assistente van Marcus Goldman, en niet die van Dicker?
Een geschiedenis van een verboden liefde, een misdaadverhaal, een boek over hoe je een boek schrijft, het is het allemaal. En ook nog een verhaal over meester en leerling.
1 stem wannabook08 | Jun 25, 2014 |
Voor de karaktertekening hoef je het niet te lezen, die is zo slecht dat het weer leuk wordt,misschien wel karikaturaal, maar wel voor het verhaal met tachtig plotwendingen en de gedachten over het schrijversvak ( )
  heleenvan | Apr 25, 2014 |
Samenvatting

Auteur: Joël Dicker
Nederlands
608 pagina's
Bezige Bij
januari 2014
Alle productspecificaties
New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.
Recensie(s)

De tweede roman van de Zwitserse auteur (1985) gaat over de jonge succesauteur Marcus Goldman die in 2008 in het huis van zijn mentor Harry Quebert zijn writer’s block probeert te overwinnen. Als in diens tuin het lijk wordt gevonden van een minderjarige waarmee Quebert een relatie blijkt te hebben gehad en hij wordt gearresteerd, probeert Goldman al schrijvende diens onschuld te bewijzen. Het boek werd in Frankrijk een publiekssucces en veelvuldig bekroond. Het sterk op Amerikaanse thrillerleest geschoeide boek (oppervlakkige karaktertekeningen en een vooral door plot en spanning gestuurd verhaal) boeit aanvankelijk, maar verliest al snel vaart en vooral krediet. De spanning wordt vaker ondermijnd door de vele, vaak onverwachte verhaalwendingen en herhalingen en de bijna pedant aandoende bespiegelingen over het schrijversvak: Queberts adviezen aan Goldman voorafgaand aan ieder hoofdstuk, de citaten uit Queberts ‘meesterwerk’ 'De wortels van het kwaad' en de flauwe echo’s van thematisch verwante literatuur als 'Lolita' van Nabokov of 'In koelen bloede' van Capote. Helaas blijkt de hype niet meer dan een met cliffhangers behangen melodrama voor een breed publiek dat in de verste verte niet kan tippen aan zijn voorbeeld Philip Roth ( )
  wvanderl | Apr 7, 2014 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (11 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Dicker, Joëlprimaire auteuralle editiesbevestigd
Durán Romero, Juan CarlosVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Enzenberg, Carina vonÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Taylor, SamVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vega, VincenzoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Viitanen, Anna-MaijaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Piper (30754)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Voor mijn ouders
Eerste woorden
'Meldkamer politie, wat is uw noodgeval?'
Citaten
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
La vie est une longue chute. Le plus important est de savoir tomber. 

Un bon livre, Marcus, est un livre qu'on regrette d'avoir terminé.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Een jonge Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar de waarheid achter de beschuldiging van aanranding en moord tegen zijn leermeester.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.68)
0.5 7
1 27
1.5 8
2 68
2.5 23
3 130
3.5 72
4 280
4.5 50
5 173

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,660,890 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar