StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De vlucht (2013)

door Jesús Carrasco

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
4092861,202 (3.86)15
"A searing dystopian vision of a young boy's flight through an unnamed, savaged country, searching for sanctuary and redemption--from one of Europe's bestselling literary stars. A young boy has fled his home. He's pursued by dangerous forces. What lies before him is an infinite, arid plain, one he must cross in order to escape those from whom he's fleeing. One night on the road, he meets an old goatherd, a man who lives simply but righteously, and from that moment on, their paths intertwine. Out in the Open tells the story of this journey through a drought-stricken country ruled by violence. A world where names and dates don't matter, where morals have drained away with the water. In this landscape the boy--not yet a lost cause--has the chance to choose hope and bravery, or to live forever mired in the cycle of violence in which he was raised. Carrasco has masterfully created a high stakes world, a dystopian tale of life and death, right and wrong, terror and salvation"--… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 15 vermeldingen

Spaans (12)  Engels (8)  Catalaans (4)  Nederlands (3)  Italiaans (1)  Alle talen (28)
Toon 3 van 3
Een boek dat je vanaf het originele begin bij de lurven pakt, van een ongeziene snijdende intensiteit die Carrasco tot op het einde weet aan te houden. Onwaarschijnlijk mooie, viscerale en zintuiglijke stijl. Puike vertaling ook (heb heel wat woordjes bijgeleerd of weet u misschien wat een 'treeft' is?). Mooie start van een nieuw leesjaar. ( )
  MaerCat | Oct 28, 2015 |
'De vlucht' van Jesús Carrasco gaat over een jongen die zijn dorp is ontvlucht. Hij wordt onder de hoede genomen door een oude herder die met zijn geiten, ezel en hond door het droge en hete Extremadura trekt. Hij leert de jongen de kunst van het overleven in een vijandig landschap waar de hitte extreem is en het water schaars. Niet alleen het landschap is vijandig. De rechter uit het dorpje waar de jongen vandaan komt is met zijn kompanen op zoek naar hem. Hij weet met dank aan de herder uit hun handen te blijven. De herder moet er zwaar voor boeten; zijn kudde wordt gedecimeerd en hijzelf afgetuigd. De jongen wordt steeds meer de rechterhand van de herder. De vlucht en de zoektocht naar water en voedsel gaan verder tot een zinderende climax in een herberg. Daarna keert de rust van het landschap weer terug.

Het boek is een welhaast fysieke leeservaring. Als de jongen hallucineert door uitdroging en hitte dan hallucineer je mee. Je ruikt het stof, de droogte, de kruiden van de Extremadura. Als de jongen probeert zich op pijnlijke wijze te bevrijden uit een handboei dan ontvel je bij het lezen ook je eigen duim. De beschrijvingen van het landschap en de situaties zijn prachtig en precies. Het tempo van het boek past zich aan de hitte aan.

Schrijfstijl en thematiek doen denken aan Coetzee's 'Wereld en wandel van Michael K'. Hopelijk gaan we nog veel horen van Carrasco. ( )
1 stem funkturm1969 | Jan 19, 2015 |
“Hij had niemand vermoord, niets gestolen en de naam van God niet ijdel gebruikt”. De hoofdpersoon uit het boek heeft geen naam, wordt slechts aangeduid als ‘jongen’ en is op de vlucht. Voor wie, voor wat ? In het begin van het boek staat wel een kleine vingerwijzing maar de lezer wordt pas op de laatste bladzijden bekend met de ware reden van de vlucht. Tijdens zijn vlucht ontmoet de jongen een herder en beiden sluiten een hechte vriendschap. Wat volgt is een tocht door de onherbergzame binnenlanden van Zuid-Spanje, vol van ontberingen en geweld.

Carrasco heeft over deze vlucht een prachtig boek geschreven waarin wordt aangetoond hoe belangrijk onvoorwaardelijke trouw kan zijn. Het verhaal is schitterend gecomponeerd en is met vaart geschreven. Die vaart wordt soms onderbroken door een verstilling, b.v. wanneer wordt beschreven hoe de herder met primitieve middelen de ezel zadelt en belaadt, of hoe hij de jongen leert om een geit te melken. Deze traag gefilmde close-ups, zoals ze ook voorkomen in de boeken van Auster en Saramago, maken dit boek tot een waar meesterwerk; spannend bovendien. ( )
1 stem deklerk | Jul 1, 2013 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (13 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Jesús Carrascoprimaire auteuralle editiesberekend
Van der Wal, ArieVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wal, Arie van derVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Vanuit zijn lemen schuilplaats hoorde hij de echo van de stemmen die hem riepen en als waren het krekels, probeerde hij iedere man afzonderlijk te plaatsen binnen de grenzen van de olijfboomgaard.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Na meer dan een dag waren de ingewanden van de gekeelde geiten gaan koken, waardoor hun buik was opgezwollen. Dodelijke gassen in de kookpan van darmen.
De gieren en kraaien, die spoedig zouden komen, zouden uiteindelijk een kolom vormen die tot kilometers in de omtrek te zien was.
Een vliegende schroef met het geklapwiek van zwarte veren boven de stoffige aarde. ( op +- 50%)
Hij kneep zijn ogen dicht van de pijn, die hem inwendig leegzoog.Hij schreeuwde niet. Hij keek naar de lucht en huilde als een Sint Sebastiaan bij zijn marteling met de pijlen.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"A searing dystopian vision of a young boy's flight through an unnamed, savaged country, searching for sanctuary and redemption--from one of Europe's bestselling literary stars. A young boy has fled his home. He's pursued by dangerous forces. What lies before him is an infinite, arid plain, one he must cross in order to escape those from whom he's fleeing. One night on the road, he meets an old goatherd, a man who lives simply but righteously, and from that moment on, their paths intertwine. Out in the Open tells the story of this journey through a drought-stricken country ruled by violence. A world where names and dates don't matter, where morals have drained away with the water. In this landscape the boy--not yet a lost cause--has the chance to choose hope and bravery, or to live forever mired in the cycle of violence in which he was raised. Carrasco has masterfully created a high stakes world, a dystopian tale of life and death, right and wrong, terror and salvation"--

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.86)
0.5
1 3
1.5
2 6
2.5 3
3 13
3.5 14
4 41
4.5 11
5 24

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,186,946 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar