StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De wezens (2014)

door Matt Haig

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,3641496,482 (3.85)97
Regarding humans unfavorably upon arriving on Earth, a reluctant extraterrestrial assumes the identity of a Cambridge mathematician before realizing that there's more to the human race than he suspected.
  1. 10
    Het Rosie Project door Graeme Simsion (baystateRA)
    baystateRA: Unreliable narrators observing "normal" human behavior create a lot of the humor in both of these books. The comedy in The Rosie Project isn't as dark as in The Humans.
  2. 00
    The World of the End door Ofir Touché Gafla (fugitive)
    fugitive: Two very odd works using satire and pathos to explore what it means to be human and alive. Two different versions of mortality.
  3. 00
    Resident Alien [TV Series] (mmuhr222)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 97 vermeldingen

Engels (138)  Nederlands (3)  Catalaans (2)  Italiaans (1)  Duits (1)  Spaans (1)  Alle talen (146)
Toon 3 van 3
Een boek dat tegelijk grappig is en serieus. Met veel wijze lessen, maar ook dingen waar ik echt van moest lachen. Dat zit allemaal in dit boek. Andrew Martin is een topwiskundige die eindelijk een opmerkelijke conclusie heeft getrokken over priemgetallen. En dat kan volstrekt niet gebeuren volgens de bewoners van de planeet Vonnador. Dus wordt er iemand naar de aarde geteleporteerd om bezit te nemen van het lichaam van Andrew en alle bewijs van zijn ontdekking uit te wissen en ook de mensen die hij het misschien heeft verteld. Het eerste gedeelte van het boek is best komisch, het tweede gedeelte is vooral een uiteenzetting van Andrews gedachten over de mensheid met soms een aardig begrip van hoe wij functioneren. ( )
  connie53 | Jul 28, 2022 |
Het boekenblog Hoofdstuk 12 publiceerde een stuk (http://www.hoofdstuk12.nl/recensie/de-wezens-matt-haig/) over dit boek dat mij gelijk zo nieuwsgierig maakte dat ik het vrijwel gelijk bestelde en ben gaan lezen. Het idee de mensheid te beschrijven vanuit het perspectief van een buitenaards wezen trok mij aan omdat dit dé manier is om eens op een andere wijze naar het menselijk handelen te kunnen kijken.

Wellicht waren mijn verwachtingen te hoog gespannen en was het daarom dat ik de eerste honderd bladzijden wel vermakelijk vond maar uiteindelijk te gezocht grappig. En uiteindelijk ook dat het buitenaardse wezen mij te menselijk was, iets waar veel science fiction boeken last van hebben.

Maar opeens werd mijn belangstelling toch aangewakkerd. Dat begon met de observatie dat de mens altijd iets te verbergen heeft. En herstellen in het Engels is recover dat je kunt vertalen als herverbergen. Dus de mensheid wordt gezond door zich anders voor te doen dan dat hij is.

Vanaf dat moment begon het buitenaardse wezen ook werkelijk belangstelling voor de mensheid te hebben. Iets dat in tegenspraak was met de opdracht waarmee hij naar de aarde gestuurd was. En met die belangstelling wordt het verhaal opeens warmer. Het lijkt wel alsof het boek begint vanuit het hoofd het cerebrale en dit steeds meer opschuift naar het hart, het gevoel.

Ondanks alle tekortkomingen van de mens is de uiteindelijke conclusie dat de mensheid ook iets waardevols te brengen heeft. Een conclusie die ik persoonlijk niet snel zal trekken maar toch wel eens aangenaam vind om over te lezen. ( )
  Niekchen | Aug 2, 2018 |
Wat een prachtig boek. Hoofdpersoon is een buitenaards wezen die bezit bent van een wiskunde hoogleraar die net de Riemann-hypothese heeft opgelost en daardoor het voortbestaan van het universum op het spel heeft gezet. Zijn opdracht is om alle mogelijke sporen die kunnen leiden naar het bewijs van de hypothese uit de weg te ruimen. Daar hoort ook de vrouw en zoon van de hoogleraar bij.
Eenmaal onderdeel van het gezin begint de hoofdpersoon langzaam maar zeker de schoonheid van de mensheid in te zien, schoonheid met al zijn lelijkheid, tegenstrijdigheden, angsten en liefdes. Het verhaal is boeiend en de beschrijvingen van de manier waarop het buitenaards wezen de mensheid observeert is prachtig. Dit boek schiet zo mijn top-10 aller tijden in ( )
  JanHeemskerk | Feb 15, 2015 |
Toon 3 van 3
Proving once again that it's often necessary to take an outsider's view into consideration to fully understand something familiar, The Humans is a treatise addressed to the alien's race, describing the messy, repulsive, delightful and humane nature that makes us human. The alien, who actually prefers a dog to people—a perfectly sensible decision to many humans—discovers one of the greatest dangers of anthropology: the temptation to go “native.”
 

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Haig, Mattprimaire auteuralle editiesbevestigd
Ferguson, ArchieOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Meadows, MarkVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Palmieri, CarlaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Weinberg, JuliusVoorwoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
'Ik heb net een nieuwe theorie over de eeuwigheid uitgevonden.'

- Albert Einstein
Opdracht
voor Andrea, Lucas en Pearl
Eerste woorden
Voorwoord

(Een onzinnige hoop gezien de verpletterende rampspoed)

Lezers, ik weet dat sommigen van jullie ervan overtuigd zijn dat de mens enkel een mythisch wezen is, maar ik ben hier om te verklaren dat ze echt bestaan.
De man die ik niet was

Goed, wat moet dit voorstellen?
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Humans: An A to Z is a separate book, not the original title of this novel.
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Regarding humans unfavorably upon arriving on Earth, a reluctant extraterrestrial assumes the identity of a Cambridge mathematician before realizing that there's more to the human race than he suspected.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Professor Andrew Martin, een vriendelijke wiskundige en een ogenschijnlijk perfecte held voor dit verhaal, gaat dood nog voor het boek begint. Zoals de buitenaardse verstekeling die zich schuilhoudt in zijn lichaam echter al snel ontdekt: Andrew was helemaal niet zo'n aardige man.
Vlak voor zijn dood loste professor Martin een ogenschijnlijk onmogelijke wiskundige stelling op, waarop de verstekeling naar onze planeet werd gestuurd om al het bewijs rondom die ontdekking te vernietigen. Gaandeweg leert de verstekeling steeds meer over het leven van de professor, van zijn familie, en van 'de wezens' op planeet Aarde. Wanneer hij voor zijn eigen vrouw begint te vallen, en zijn eigen zoon aardig begint te vinden - zij hebben geen idee dat hij Andrew niet meer is - zal hij moeten kiezen tussen het succesvol afhandelen van zijn missie, en een nieuw thuis te vinden op onze wereld.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.85)
0.5 1
1 6
1.5 1
2 39
2.5 10
3 134
3.5 57
4 257
4.5 25
5 165

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,510,110 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar