StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

The Whispering Swarm

door Michael Moorcock

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2199122,391 (3.09)10
With his first full novel in almost ten years (not counting his Doctor Who book), Michael Moorcock - the most influential figure in modern fantasy and science fiction - returns to the city of his birth.
  1. 00
    Who Wrote the Book of Love? door Lee Siegel (paradoxosalpha)
    paradoxosalpha: Fictionalized memoirs of childhood and later by boomer-era authors of terribly clever fiction.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 10 vermeldingen

Engels (8)  Nederlands (1)  Alle talen (9)
Inmiddels heb ik zoveel boeken van Michael Moorcock gelezen dat ik het gevoel heb dat ik nu wel zo'n beetje weet hoe het zit.
Maar in The Whispering Swarm wist hij toch weer opnieuw mijn belangstelling te wekken door het vooral heel persoonlijk te houden. Zo vertelt hij over hoe hij opgroeit, zijn carrière als schrijver en muzikant begint en hoe hij zijn vrouw ontmoet waar hij twee dochters mee krijgt. Omdat ik wel het een en ander van zijn werk ken, is het vooral leuk om meegezogen te worden in wanneer hij wat geschreven heeft onder welke omstandigheden. Een extraatje voor de trouwe fan.

Omdat het Michael Moorcock is, kan het niet anders dan dat er iets gebeurt dat buiten ons, gewone aardbewoners, waarnemingsvermogen ligt. Hij komt als twintiger in een deel van de stad London waarvan hij lang denkt dat de mensen daar aan LARP (Live Action Role Playing) doen. Hij ziet daar mensen in kledij uit verschillende eeuwen en ook technische hoogstandjes die anachronistisch zijn. Hij wordt meegezogen in het spel dat daar gespeeld wordt en vol plezier doet hij mee.
Maar dan keert hij terug naar het London dat hij kent en leeft daar verder zijn leven. Tenminste voor een bepaalde tijd. Er is een zoem in zijn hoofd die hij moeilijk kwijt kan raken en die met de tijd steeds sterker wordt. Er komt een sprekend raaf hem vragen terug te keren naar het andere London. Zodra Michael Moorcock daar naar binnenstapt, is het zoemen over.

En zo ontstaat er een strijd in hem tussen deze twee werelden. In het ene is zijn gezin en zijn werk, in het andere ontmoet hij figuren uit de geschiedenis en een nieuwe liefde. Maar de heimwee naar zijn gezin doet hem steeds weer naar de wereld gaan die wij ook kennen totdat het gezoem in zijn hoofd opnieuw zo oorverdovend wordt dat hij wel terug moet keren.

Lang blijft het onduidelijk wat die andere wereld nu voor een wereld of werkelijkheid is. En wat mij betreft doet het er ook niet werkelijk toe.

Wat ik vooral lees in dit boek is de verscheurdheid van een schrijver tussen de wereld waarin hij leeft en de wereld die hij zelf creëert. Twee werelden waar hij niet zonder kan. Jaren geleden zat ik ook wel eens zo diep in een verhaal waaraan ik aan het schrijven was, dat ik het moeilijk vond om me uit die gemaakte realiteit los te maken en in de wereld te functioneren. Daar doet me dit boek aan denken. Maar ook weer helemaal niet want Michael Moorcock kan schrikbarend nuchter zijn. Een nieuwe kant die ik nog niet van hem kende. ( )
  Niekchen | Dec 30, 2017 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

With his first full novel in almost ten years (not counting his Doctor Who book), Michael Moorcock - the most influential figure in modern fantasy and science fiction - returns to the city of his birth.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.09)
0.5 1
1 3
1.5
2 2
2.5 1
3 10
3.5 1
4 9
4.5
5 2

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,225,134 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar