StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Kill List door Frederick Forsyth
Bezig met laden...

The Kill List (origineel 2013; editie 2013)

door Frederick Forsyth

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
7545229,740 (3.53)23
When a terrorist known as the Preacher targets for assassination a retired Marine general, whose son is TOSA's top hunter of men, the terrorist becomes the hunted -- landing him at the top of TOSA's Kill List.
Lid:vangogan
Titel:The Kill List
Auteurs:Frederick Forsyth
Info:Corgi (2014), Paperback, 400 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Books Read
Waardering:***
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

De prediker door Frederick Forsyth (2013)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 23 vermeldingen

Engels (46)  Spaans (5)  Italiaans (1)  Duits (1)  Noors (1)  Nederlands (1)  Alle talen (55)
In de Verenigde Staten en in Groot Brittannië vindt een aantal moorden plaats en wat daarbij opvalt is dat de moordenaars meteen na hun daad zelfmoord plegen. Als de politie hun huizen doorzoekt en op hun computers preken aantreft van een fanatieke fundamentalistische jihadist wordt al snel het verband gelegd tussen de moorden en het islamitisch fundamentalisme. De man met de amberkleurige ogen heeft de gave om ogenschijnlijk normaal functionerende mensen te veranderen in koelbloedige en fanatieke moordenaars. Omdat niet bekend is wie hij is, waar hij vandaan komt en waar hij woont wordt hij De prediker genoemd.

Iedere week vindt er een geheime bijeenkomst plaats tussen de president van de Verenigde Staten en een aantal topfiguren uit het leger en organisaties belast met de nationale veiligheid. Op de agenda staat slechts één onderwerp en dat is een dodenlijst waarop namen staan van beruchte terroristen die uit weg geruimd moeten worden. De prediker wordt aan de lijst toegevoegd. Ex-marinier Christopher “Kit” Carson krijgt de opdracht De prediker op te sporen en uit te schakelen. Carson krijgt de medewerking van een contactgestoorde en wereldvreemde computernerd en de jacht begint. Een jacht die heel persoonlijk wordt wanneer Carson's vader ook slachtoffer van een aanslag wordt. Uit Zweden vertrekt een vrachtschip, geladen met auto's van het merk Volvo met bestemming het Verre Oosten.....

Frederick Forsyth staat erom bekend dat hij heel gedegen onderzoek doet naar de onderwerpen die in zijn thrillers aan de orde komen. De gedetailleerdheid en nauwkeurigheid van zijn research zijn onder andere redenen waarom het werk van Forsyth zo breed wordt gewaardeerd. Zo voert hij in De prediker een gerespecteerde Egyptische islamkenner ten tonele die Carson een ander en vredelievender beeld van de islam laat zien dan dat van vele rechts-populisten die ons willen doen geloven dat ieder moslim een gewetenloze terrorist is. Carson leert dat veel terroristen nog nooit een islamschool van binnen hebben gezien of kennis genomen van de inhoud van de Koran, laat staan er een in handen hebben gehad. Toch baseren zij hun blinde haat en extreme woede voor het Westen op dit heilige boek en vinden daar de rechtvaardiging voor hun terroristische daden.

De eerste boeken van Frederick Forsyth hadden veel te maken met spionage en de jacht op nazi's uit de Tweede Wereldoorlog maar de koude oorlog is voorbij en de nazi's zijn dood. Er zijn andere bedreigingen voor de wereldvrede. Forsyth heeft in De prediker het strijdtoneel verplaatst van Berlijn en Parijs naar cyberspace, de onherbergzame hoogvlakten van Afghanistan en Pakistan, de woestijngebieden van het Midden-Oosten en de chaotische en rechteloze Hoorn Van Afrika waar de terroristische organisatie Al Shabaab de scepter zwaait .

De beschrijvingen van de werkwijze van de verschillende veiligheidsdiensten en van wat er nodig is om een complexe operatie zoals Carson op touw zet om De prediker met succes uit te kunnen schakelen zijn uitermate boeiend. Frederick Forsyth heeft een zakelijke schrijfstijl zonder veel dialogen. Soms lijkt het verhaal op een simpele verslaglegging van een gebeurtenis of een droge en chronologische opsomming van feiten en dat oogt saai maar vergis je niet. De prediker is een meeslepend boek dat je vast kluistert aan je stoel. Hoewel de uitkomst voorspelbaar is heb je geen moment de neiging om het boek weg te leggen. Spanning ten top. Die voorspelbaarheid geldt echter niet voor de tweede verhaallijn over het Zweedse vrachtschip. Het blijft heel lang gissen naar de betekenis en afloop ervan en dat voegt nog meer spanning toe dan er al is.

De prediker is een uitstekend geschreven thriller, strak gecomponeerd en van begin tot einde heel erg spannend.

Recensie geschreven voor Crimezone.nl ( )
  eagleye50 | Oct 29, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor het US Marines Corps,
een grote eenheid,
en voor de UK Pathfinders,
een kleine eenheid.
Voor de eerste: Semper Fi,
en voor de laatste: liever jij dan ik.
Eerste woorden
In het donkere en onbekende hart van Washington bevindt zich een korte en bijzonder geheime lijst.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

When a terrorist known as the Preacher targets for assassination a retired Marine general, whose son is TOSA's top hunter of men, the terrorist becomes the hunted -- landing him at the top of TOSA's Kill List.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Frederick Forsyth's boek The Kill List was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.53)
0.5
1 5
1.5 1
2 13
2.5 6
3 36
3.5 15
4 55
4.5 6
5 19

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,492,848 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar