StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Hex (2013)

door Thomas Olde Heuvelt

Reeksen: Robert Grim (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,2247315,936 (3.59)32
"Welcome to Black Spring, the seemingly picturesque Hudson Valley town haunted by the Black Rock Witch, a seventeenth-century woman whose eyes and mouth are sewn shut. Muzzled, she walks the streets and enters homes at will. She stands next to children's beds for nights on end. Everybody knows that her eyes may never be opened or the consequences will be too terrible to bear. The elders of Black Spring have virtually quarantined the town by using high-tech surveillance to prevent their curse from spreading. Frustrated by being kept in lockdown, the town's teenagers, decide to break their strict regulations and go viral with the haunting. But, in so doing, they send the town spiraling into dark, medieval practices of the distant past."--Jacket.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 32 vermeldingen

Engels (68)  Nederlands (4)  Frans (1)  Alle talen (73)
Toon 4 van 4
Was wel even doorbijten: mijn eerste (en laatste) horrorboek. Blij dat ik de Amerikaanse versie las, is toch iets "verder van mijn bed". Thomas sleept je wel mee in het verhaal. Alleen al het idee dat je ergens een huis koopt en dan meteen voor altijd vast zit aan alles wat daar voor engs speelt. En je kinderen ook.
  wannabook08 | Jul 19, 2020 |
In de loop van de tijd had ik een aantal korte verhalen van Thomas Olde Heuvelt gelezen, en die spraken mij eerlijk gezegd niet aan. Vandaar dat ik in eerste instantie niet echt happig was om dit boek te lezen. Toch was ik nieuwsgierig geworden door de enorme hype die er rondom dit boek was ontstaan. Toen ik hem op een gegeven moment won, besloot ik me eraan te wagen.

Misschien was het omdat ik er met lage verwachtingen in stapte, maar het boek viel me enorm mee. Sterker nog, ik vond het juist een erg goed boek dat ik maar moeilijk weg kon leggen. Het was spannend en intrigerend, met een aantal verrassende plotwendingen. Toch lag niet alles mij, zoals de vooruitziende woorden van de verteller en de manier waarop werd overgeschakeld naar opnames. Ook vond ik het jammer dat na de eerste helft de vaart uit het verhaal was, en het toch een lange tijd duurde eer die er weer in zat.

Achteraf hoorde ik dat er meerdere versies van het boek in omloop zijn. De auteur heeft het einde voor de Engelse versie herschreven, en deze naar het Nederlands vertaald voor een nieuwe Nederlandse uitgave. Ik heb deze nieuwe uitgave gelezen en ik vond het einde helemaal niet verkeerd.

Al met al vond ik het een goed boek. ( )
  Monnikje | Aug 13, 2018 |
Prachtig boek waar je niet in kan stoppen. Alleen het einde viel nogal tegen ( )
  bavady | May 15, 2014 |
Het boek is uit en ik vond het echt in één woord: WOW!!!! Echt spannend en lekker genieten. Het eind vond ik wat minder maar dat komt omdat ik niet zo van een open eind houd. ( )
  Gea1967 | Dec 29, 2013 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Rod Downey,
die mij vormde als mens en schrijver

en voor Vincent Docherty,
die deuren opende en me stimuleerde wanneer het tegenzat.
Eerste woorden
Stefan de Graaf kwam juist op tijd de hoek van het parkeerterrein achter de Nico de Witt-supermarkt gerend om te zien hoe Katharina werd overreden door een antiek draaiorgel.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"Welcome to Black Spring, the seemingly picturesque Hudson Valley town haunted by the Black Rock Witch, a seventeenth-century woman whose eyes and mouth are sewn shut. Muzzled, she walks the streets and enters homes at will. She stands next to children's beds for nights on end. Everybody knows that her eyes may never be opened or the consequences will be too terrible to bear. The elders of Black Spring have virtually quarantined the town by using high-tech surveillance to prevent their curse from spreading. Frustrated by being kept in lockdown, the town's teenagers, decide to break their strict regulations and go viral with the haunting. But, in so doing, they send the town spiraling into dark, medieval practices of the distant past."--Jacket.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.59)
0.5 3
1 11
1.5 3
2 27
2.5 7
3 66
3.5 24
4 103
4.5 13
5 57

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,715,513 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar