StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Beste Boek 130: Een erekwestie / En de muren vielen om / De beslissing / De laatste safari (1987)

door Readers Digest

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
215,255,817GeenGeen
Onlangs toegevoegd doorBesselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

EEN EREKWESTIE; Jeffrey Archer

Met haar oogverblindende schakeringen van goud, rood en blauw is de Russische icoon van Sint-Joris en de Draak een klein meesterwerk. Maar als Adam Scott, een jonge Engelsman, krachtens het testament van zijn vader de icoon erft, kan hij onmogelijk de vreemde geschiedenis of het gevaarlijke geheim dat ze bevat weten. Evenmin kan hij bevroeden hoe snel hij verwikkeld zal raken in een wedloop met hoge inzet tussen de wereldmachten om in het bezit van de icoon te komen — een wedloop die Adam door zijn scherpzinnigheid moet zien te winnen, terwijl hij rent voor zijn leven. . .

EN DE MUREN VIELEN OM; Henriëtte Roosenburg

Duitsland, 1945. Na hun bevrijding door de Russen uit de gevangenis te Waldheim waar zij als politieke (ter dood veroordeelde) gevangenen heengevoerd waren, trekken vier jonge Nederlanders, drie meisjes en een zeeman, door Duitsland naar het vrije vaderland. Slecht gekleed, slecht gevoed, zonder papieren, zonder geld, trekken zij eerst te voet door het land en zakken daarna in een bootje de Elbe af. Dwars door de Russische linies, dwars door het chaotische Duitsland van 1945, de vrijheid tegemoet. Het is het verhaal van Henriëtte Roosenburg zelf, haar ervaringen opgedaan tijdens deze barre tocht. Het is het verhaal van avonturen, gevaren, ontberingen, mislukkingen en overwinningen maar vooral dat van vriendschap en loyaliteit.

DE BESLISSING; Henry Denker

Kate Kincaid is mooi, vasthoudend — en ze heeft nog een heleboel te leren. Teleurgesteld als verpleegster in een Academisch Ziekenhuis met grote reputatie, besluit ze om ergens anders voldoening te zoeken. Haar levensdoel voert haar naar een plaatsje in West-Virginia. Daar, in het afgelegen Mountain Hospital, vindt Kate wat ze zocht: een loopbaan als gezinsverpleegster en vroedvrouw; de kans om een heel gezin zelfstandig te behandelen. Eerst moet ze echter een zware opleiding doorlopen, die haar voor een jaar zal scheiden van de man van wie ze houdt. En ze moet het respect en vertrouwen winnen van haar patiënten — onstuimige, trotse bergbewoners die net zo hardnekkig in hun gewoonten zijn als zij in de hare. Het zijn taken die al haar energie zullen vergen. Ze zullen hoge eisen stellen aan haar geduld, haai. bekwaamheid op de proef stellen en haar opzetten tegen de directeur van haar eigen ziekenhuis. Uiteindelijk leert ze er een wezenlijke les, namelijk dat de kunst van het genezen niet alleen ligt in het genezen zelf, maar ook in medeleven en begrip.

DE LAATSTE SAFARI; Leonard Wibberly

De zinderende graslanden en weelderige, imposante wouden van equatoriaal Afrika vormen het decor voor dit bijzondere boek over een man die zijn laatste safari maakt. Het grote beest waarop hij jaagt is een olifant van meer dan honderd jaar oud. Daarnaast worstelt hij met een veel geduchter tegenstander: de wetenschap dat hijzelf nog maar twee jaar te leven heeft. Hij volgt zijn prooi door het oerwoud, bestudeert de gewoonten van het dier dat steeds verder in het nauw wordt gedreven en doet dan de schokkende ontdekking die zijn houding ten opzichte van de jacht verandert. Daardoor krijgt hij tevens inzicht in andere dingen; dat het leven zin heeft en een doel, dat de dood geen vijand hoeft te zijn en dat we in onze laatste ogenblikken niet alleen staan.

Bron: Readers digest 130
  Besselina | Jun 13, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (1 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, Readersprimaire auteuralle editiesbevestigd
Archer, JeffreySecundaire auteuralle editiesbevestigd
Denker, HenrySecundaire auteuralle editiesbevestigd
Roosenburg, HenriëtteSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Wibberly, LeonardSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,810,778 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar