StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Beste Boek 112: Mevrouw Pollifax in China / Vlucht voor de wind / De bruid van Scheveningen / Hond over de vloer

door Reader's Digest

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
215,247,926GeenGeen
Onlangs toegevoegd doorBesselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

MEVROUW POLLIFAX IN CHINA; Dorothy Gilman

China! Land van keizers en keizerinnen, van paleizen, van Marco Polo en van zijde. Voor Emily Pollifax, de ongewoonste en beminnelijkste spionne van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, betekent deze reis naar het Verre Oosten de vervulling van een droom. Het is echter tevens een opdracht, die betekent dat ze wederom de veiligheid en rust van New Jersey achter zich moet laten om onvoorziene gevaren tegemoet te treden. Het betekent ook dat ze haar vriend Cyrus, die meer voor haar begint te betekenen dan ze wil toegeven, moet achterlaten. Mevrouw Pollifax heeft een zware opdracht te vervullen; in dat uitgestrekte, exotische land moet ze het werkkamp vinden waar door de Chinezen een uiterst belangrijke gevangene wordt vastgehouden. Daarna wordt ze verondersteld terzijde te treden om het eigenlijke redden van de man over te laten aan een haar onbekende medeagent. Het gebeurt echter niet precies op die manier, want als altijd vallen er waar mevrouw Pollifax verschijnt al spoedig onverwachte dingen voor.

VLUCHT VOOR DE WIND; Stuart Woods

Voor Will Lee begon de zomer met een onschuldig genoegen — een uitnodiging van vrienden die hij kortgeleden had leren kennen, om mee te helpen aan de bouw van een zeilboot voor een transatlantische wedstrijd. Op de Ierse werf waar het jacht gestalte begint te krijgen, lijkt echter iemand vastbesloten om de zaak te saboteren. Bouwmateriaal verdwijnt... Plaatselijke vandalen. laten hun sporen na... En wanneer er een lijk aanspoelt in de haven van Cork verandert de dreiging in harde werkelijkheid. Intussen komt Wills privé-leven eveneens in woelig vaarwater, als hij verstrikt raakt in een complexe relatie met twee aantrekkelijke, maar onderling zeer verschillende vrouwen. Vlucht Voor de Wind combineert op meesterlijke wijze de fascinatie van het zeilen, de huiver van het mysterie en de warmte van de romantiek.

DE BRUID VAN SCHEVENINGEN; Kathinka Lannoy

We schrijven 1925 wanneer de kleine Tilja haar dramatische intrede doet in het gezin van Geerten en Krijntje Eigenaerd, die hun eigen drie kinderen reeds zeer vroeg moesten verliezen. Het leven van de betrokkenen verandert met de komst van Tilja op radicale wijze; zij fleuren allen op door de liefde die zij nu eindelijk kunnen schenken en ontvangen. Het zal echter nog lang duren voor het leven van Tilja zijn definitieve bestemming vindt; eerst slaat de crisis toe en laat diepe sporen na; dan volgt de verschrikking van de tweede wereldoorlog. Doch zij blijft geloven in het goede dat in ieder mens schuilt, en weigert af te dwalen van het rechte doch moeilijke pad dat uiteindelijk leidt naar het geluk.

HOND OVER DE VLOER; Maurice Denuzière

Het comfortabele bestaan van Felix, een verstokt vrijgezel, kabbelt tevreden en rimpelloos voort, tot een onverwachte gast dat kalme leventje komt verstoren. De onrustzaaier heet Nero — hij heeft een zwarte hondesnuit, een vervaarlijk gebit en weegt veertig kilo. Een tweejarige boxer die door een goede vriend — want wie anders kan je met iets dergelijks opzadelen? — bij Felix wordt uitbesteed wanneer zijn baas met vakantie gaat. En dan is het afgelopen met de rust in de ivoren toren! Nero moet worden gevoerd, uitgelaten, verzorgd en bewaakt; kortom, de hond wordt de baas van zijn nieuwe meester. Maar toch ontdekt de punctuele vrijgezel dat het samenzijn met een dier ook zijn prettige kanten heeft; iets waarvan hij zich tot nu toe niet bewust was. En ook dat een vertegenwoordiger van het honderas zich uiterst trouw ten opzichte van de mens kan gedragen. Met een humor die van grote tederheid getuigt, schildert Maurice Denuzière een geestig portret van het koppel man-hond.

Bron: Readers digest 112
  Besselina | Jun 17, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, Reader'sprimaire auteuralle editiesbevestigd
Denuzière, MauriceSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Gilman, DorothySecundaire auteuralle editiesbevestigd
Lannoy,KathinkaSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Woods, StuartSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,249,905 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar