StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Albina's Tour de France; Het oog van de naald; De Valkehorst; Emma en ik

door Readers Digest

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
117,734,069GeenGeen
Onlangs toegevoegd doorBesselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

ALBINA'S TOUR DE FRANCE; Jacques Faizant

In haar onuitputtelijke ondernemingslust vergeet Albina, een zorgeloze Amerikaanse studente, weleens waarvoor ze eigenlijk naar Parijs is gekomen - namelijk de studie van oosterse talen. Op een gegeven moment heeft ze ineens een nieuw stokpaard: een voor haar op maat vervaardigde fiets, of, zoals zij het in haar verbasterde taalgebruik noemt, een "baisukkel". En fietsen wordt voor haar de studie bij uitnemendheid; het is een training voor de kuiten, een bron van gezondheid voor de longen, je krijgt er een waakzame blik door en het brengt ontspanning voor de ozo vermoeide hersens. Het duurt echter niet lang of onze ondernemende Albina moet erkennen dat fietsen minstens net zo gecompliceerd is als het studeren van oosterse talen. Stuur, derailleur, voethaken, lekke banden, politieagenten, bergpassen, ook dat zijn termen die moeizaam moeten worden geleerd en in duidelijke onderlinge samenhang dienen te worden gebracht. En pas na heel veel moeite leert Albina dat de ware fietser niet wordt geboren... De schrijver Jacques Faizant, die de pen net zo makkelijk hanteert als de tekenstift - de illustraties in zijn boek zijn van zijn hand - schetst in dit verhaal een reeks geestige en lichtvoetige situaties, die de lezer meermalen een hartelijke lach zullen ontlokken.

HET OOG VAN DE NAALD; Ken Follett

Begin 1944 verzamelde de Duitse inlichtingendienst allerlei gegevens die duidden op de aanwezigheid van een enorme legermacht in het zuidoosten van Engeland. Verkenningsvliegtuigen maakten foto's van barakken, vliegvelden en een omvangrijke oorlogsvloot; generaal George S. Patton was gesignaleerd terwijl hij in zijn vermaarde roze rijbroek met zijn grote bulhond aan het wandelen was; Duitse spionnen zonden bevestigingen van de koortsachtige activiteiten die er heersten. Maar natuurlijk was er helemaal geen leger. De schepen en de vliegtuigen waren van hout en rubber, de barakken net zo echt als het decor voor een film; Patton had er geen enkele soldaat onder zijn bevel; de spionnen waren dubbelagenten. Het doel was de vijand ertoe te verlokken zich op een invasie via het Nauw van Calais voor te bereiden, zodat men op de dag van de landing in Normandië het voordeel van de verrassing zou hebben. Het was een misleiding van bijna onmogelijke omvang. Duizenden mensen waren erbij betrokken. Het zou een wonder zijn geweest als géén van Hitlers spionnen er ooit iets over aan de weet was gekomen. Het staat vast dat de Duitsers al deze bedrieglijke aanwijzingen, zoals bedoeld, onder ogen kregen; het staat ook vast dat ze vermoedden dat het om een grootscheepse truc ging. Zoveel berust op de werkelijkheid, maar het volgende verhaal is aan de schrijver ontsproten. Niettemin móét zich haast wel iets van deze aard hebben afgespeeld.

DE VALKEHORST; Madeleine Brent

Dit fascinerende verhaal begint aan het eind van de vorige eeuw, in een der meest afgelegen en exotische streken van het Himalayagebergte. Daar, dicht bij het oude klooster van Galdong, leeft Jani, een knap, half Indiaas meisje, grootgebracht door een merkwaardige Engelsman die Sembur genoemd wordt. Jani's verleden is gehuld in nevelen, en deze worden voor haar nog ondoorzichtiger wanneer het orakel van het klooster allerlei vreselijke voorspellingen doet en beweert dat er binnenkort een vreemde boze geest op een zwart paard zal verschijnen om Sembur te vernietigen, daar deze iets heel slechts heeft gedaan. Met de komst van de boze geest begint voor Jani een lange en vaak verschrikkelijke reis, die haar naar Engeland brengt. Daar vindt zij weliswaar vriendschap en liefde, doch is gedwongen beide weer op het spel te zetten vanwege haar onvermijdelijke confrontatie met de Zilveren Man, de Zielenverslinder. Opnieuw weet Madeleine Brent, de schrijfster van het in deel 71 van de serie Het Beste boek verschenen De Tempel van de Tijgerogen, de verbeeldingskracht van de lezer te prikkelen met een spannend verhaal vol avontuur en romantiek.

EMMA EN IK; Sheila Hocken

Ik liep voorzichtig.., vrijwel onmiddellijk liep ik ergens tegenaan. "Het spijt me vreselijk, "zei ik en deed een stap naar voren, hetgeen een nieuwe botsing tot gevolg had... Toen besefte ik dat ik me had verontschuldigd tegenover een lantaarnpaal !
Dit soort verwarrende gebeurtenissen was vrij gewoon in het leven van Sheila Hoeken, die sedert haar vroege tienerjaren volkomen blind was. Tenminste, tot ze kennismaakte met Emma, een verbazingwekkend intelligente Labrador teef. Dit is het van dapperheid getuigende en hartverwarmende verhaal van een blinde jonge vrouw en haar geleidehond. Door Emma veranderde Sheila's leven volkomen. Samen konden ze overal heen en bijna alles doen; Sheila ging samen met een vriendin op een flat wonen, ze volgde avondcursussen, kreeg een baan en ontmoette Don, de man met wie ze uiteindelijk zou trouwen. Een leven vol wonderen, zou men kunnen zeggen, maar het grootste wonder moest nog komen. Een chirurg besloot de riskante oogoperatie te wagen - en met succes. Sheila herkreeg haar gezichtsvermogen. Sheila Hockens levensverhaal is een verhaal om te lezen en te herlezen, door haar milde, begrijpende humor, het totale gemis aan zelfbeklag en haar uiteindelijke ontroerende verwondering voor de onbekende kleurenwereld om haar heen.

Bron: Readers digest 89
  Besselina | Jun 29, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (1 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, Readersprimaire auteuralle editiesbevestigd
Brent, MadeleineSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Faizant, JacquesSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Follett, KenSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Hocken, SheilaSecundaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Is een verkorte versie van

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,715,950 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar