StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Beste Boek: Een lintje voor Mevrouw Pollifax; De inspecteur; Menfreya in de morgen; De dertiende maan

door Reader's Digest

Andere auteurs: Dorothy Gilman (Auteur), Jan de Hartog (Auteur), Victoria Holt (Auteur), June Kay (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
117,729,530GeenGeen
Onlangs toegevoegd doorBesselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

EEN LINTJE VOOR MEVROUW POLLIFAX; Dorothy Gilman

Toen mevrouw Pollifax haar intrek nam in een luxueuze, Zwitserse kliniek, ten einde weer op krachten te komen na een fikse aanval van "die goeie ouwe A-griep", droeg zij in feite geen enkele bacil bij zich, of het moest zijn de bacil van de vastbeslotenheid, haar ingegeven door meneer Carstairs, die haar had belast met een nieuwe, gevaarlijke opdracht. Op de een of andere manier moest er verband bestaan tussen zekere lieden die met gestolen plutonium een atoombom wilden vervaardigen en de kliniek nabij het Meer van Genève. Emily Pollifax nu, moest nagaan welk verband dat was. Een bewusteloze vrouw in een slaapkamer op haar etage, een angstige kleine jongen met een bandrecordertje, de plotselinge komst van een heuse sjeik - dat alles interesseerde mevrouw Pollifax uitermate. "Haar handelwijze lijkt soms eigenaardig," liet de CIA Interpol weten, "maar met alles wat ze doet heeft ze een bedoeling." Alles wat haar interesseerde, interesseerde de CIA evenzeer. En terwijl zij vastbesloten, doch somwijlen niet bijster omzichtig, haar weg zocht door een wereld van gevaar, hing de vrede in het Midden-Oosten aan een zijden draad. Een boek vol humor en spanning, dat de lezer boeit tot de laatste pagina.

DE INSPECTEUR; Jan de Hartog

Wat beweegt Piet Jongman, een al wat oudere inspecteur van de Amsterdamse Centrale Recherche, ertoe in Londen een beslissing te nemen die zijn tot dusverre wat gezapige leventje op slag en radicaal verandert? Wat doet hem besluiten het joodse meisje Anna Held, een der weinigen die het concentratiekamp hebben overleefd, naar Palestina te begeleiden om te proberen haar daar door de Britse blokkade heen binnen te smokkelen? Is het de weerslag van het gevoel gefaald te hebben in het leven? Ziet hij er de enige mogelijkheid in de liefde en het respect van zijn vrouw te herwinnen? Wil hij hiermee het kwaad dat zijn generatie de wereld heeft berokkend - de tweede wereldoorlog - boeten? Of is het simpel mededogen? Hoe het ook zij, Piet Jongman besluit deze persoonlijke missie van barmhartigheid te ondernemen, een besluit dat uitmondt in een vreemde vlucht, een fascinerende, bizarre tocht naar Tanger, en vandaar, over de Middellandse Zee, naar het Beloofde Land. De Inspecteur biedt de lezer een aangrijpend en spannend relaas van deze reis, doch het boek is tevens een roerend getuigenis van moed, onbaatzuchtigheid en erbarmen.

MENFREYA IN DE MORGEN; Victoria Holt

Ze werden wel "de wilde Menfreys" genoemd en sommige mensen zeiden dat ze niet alleen wild, maar ook slecht waren. Ze woonden in een kasteel aan de kust van Cornwall - een oude, indrukwekkende burcht die de naam Menfreya droeg. Bij hen zocht Harriet Delvaney haar toevlucht toen de koude, misprijzende blikken van haar vader en de laatdunkende opmerkingen van haar tante over het feit dat ze zo lelijk was, haar te veel werden. Gwennan, de mooie en eigenzinnige dochter des huizes, werd Harriets beste vriendin, en voor Bevil, de knappe zoon die zo veel succes had bij de vrouwen, ontbrandde zij in liefde. Doch twijfel en angstige vermoedens stonden Harriets geluk in de weg. Hield Bevil van haar om haarzelf, of om haar fortuin? En hoe was zijn verhouding tot de beeldschone kinderjuffrouw met haar ondoorgrondelijke blauwe ogen? Dan, allengs, groeide in Harriet de zekerheid dat iemand het op haar leven had voorzien .. . Menfreya in de morgen is een boek vol romantiek, spanning en mysterie, dat de aandacht van de lezer tot aan het eind, tot aan de onverwachte ontknoping, gevangen houdt.

DE DERTIENDE MAAN; June Kay

"Het is niet geheel uitgesloten dat de stam zal instemmen met de oprichting van een Stichting tot Behoud van de Wildstand," schreef de ambtenaar van het Britse bestuur, "maar de kans dat zij zullen instemmen met de oprichting van een eigen wild-reservaat is even irreëel als een dertiende maan in het jaar." De "stam" was de Batauanastam in Bechuanaland, die een gebied bewoont met een rijkdom aan dierenleven, die zijn weerga in de wereld niet kent. Het "wildreservaat" was in die tijd niet meer dan een droom, een idee van twee bijzondere mensen die met afschuw zagen hoe hun geliefde wild werd uitgeroeid. June en Robert Kay zijn geen geschoolde zoölogen, maar gewoon twee avontuurlijke mensen die, door de lust tot zwerven gedreven, hun fraaie huis in de Rhodesische Matopo Heuvels verruilden voor een amfibievoertuig, waarin ze leefden te midden van olifanten, jakhalzen, slangen en, niet te vergeten, leeuwen. De Kay's hielden leeuwen zoals anderen huisdieren houden, en vooral omwille van de leeuwen zetten zij zich in voor de verwezenlijking van hun" dertiende maan". June Kay geeft een briljant verslag van de gevaren en genietingen van het leven waarvoor zij kozen. Dit boek is het fascinerende relaas van een vriendschap tussen mens en dier en beoogt tevens ons ervan te doordringen hoe noodzakelijk het is de laatste resten van ons natuurlijk erfgoed voor uitsterven te behoeden.

Bron: Readers digest 63
  Besselina | Jul 3, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, Reader'sprimaire auteuralle editiesbevestigd
Gilman, DorothyAuteurSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Hartog, Jan deAuteurSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Holt, VictoriaAuteurSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Kay, JuneAuteurSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,491,319 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar