StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Als burgemeesters zouden regeren. Haperende staten, opkomende steden

door Benjamin R. Barber

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
872309,877 (2.93)Geen
Wat regeringsleiders kunnen leren van lokale politici Wanneer het aankomt op de grote problemen van onze tijd klimaatverandering, terrorisme, armoede en de handel in drugs, wapens en mensen lijken de wereldnaties machteloos te staan. De problemen zijn te groot en te complex voor de natiestaat. Vormt die natiestaat, eens de hoop van de democratie, vandaag de dag een struikelblok voor de democratie? Het antwoord is ja, aldus Benjamin Barber in dit zeer prikkelende en originele boek. Steden en hun burgemeesters kunnen het beter en dat laten ze inmiddels overal zien. 'Een gepassioneerde liefdesverklaring aan steden en hun politieke leiders.' Publishers Weekly Als burgemeesters zouden regeren bevat profielen van een twaalftal burgemeesters uit de hele wereld moedig, excentriek of allebei en een fascinerende nieuwe visie op het leiderschap van de komende eeuw. Off the record Benjamin Barber is een van de meest invloedrijke politieke denkers van vandaag. Dat werd me, in een vorig uitgeefleven, duidelijk toen mij vanuit het Torentje het bericht bereikte dat onze toenmalige premier hem zeer graag wilde ontvangen. Voor mij werd dat een bijzondere ervaring, voor Barber was het haast routine had hij niet voor de volgende dag alweer een afspraak staan met de burgemeester van Berlijn? HK Persrecensies 'Burgemeesters, waar ook ter wereld, zijn pragmatici en probleemoplossers, geen partizanen. Ze krijgen dingen voor elkaar, dikwijls nadat nationale overheden te kort zijn geschoten. Ben Barber laat op prikkelende wijze zien hoe steden het voortouw nemen bij de meest klemmende kwesties van onze tijd.' Michael R. Bloomberg, burgemeester van New York City; oprichter van Bloomberg LP… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Engels (1)  Duits (1)  Alle talen (2)
Toon 2 van 2
I live in a city that not long ago rid itself of a terrible mayor, Rob Ford, and still has the memory of an almost equally silly mayor, Mel Lastman.

The complaint of this book is that because national governments lack the will to engage effectively in issues of global concern we need yet another level of government to act for them.

Not necessarily to fix the governments we have.

  MylesKesten | Jan 23, 2024 |
Abbruch bei 34% – zu wenig Interesse ( )
  AndreLorenz | Jan 27, 2022 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Wat regeringsleiders kunnen leren van lokale politici Wanneer het aankomt op de grote problemen van onze tijd klimaatverandering, terrorisme, armoede en de handel in drugs, wapens en mensen lijken de wereldnaties machteloos te staan. De problemen zijn te groot en te complex voor de natiestaat. Vormt die natiestaat, eens de hoop van de democratie, vandaag de dag een struikelblok voor de democratie? Het antwoord is ja, aldus Benjamin Barber in dit zeer prikkelende en originele boek. Steden en hun burgemeesters kunnen het beter en dat laten ze inmiddels overal zien. 'Een gepassioneerde liefdesverklaring aan steden en hun politieke leiders.' Publishers Weekly Als burgemeesters zouden regeren bevat profielen van een twaalftal burgemeesters uit de hele wereld moedig, excentriek of allebei en een fascinerende nieuwe visie op het leiderschap van de komende eeuw. Off the record Benjamin Barber is een van de meest invloedrijke politieke denkers van vandaag. Dat werd me, in een vorig uitgeefleven, duidelijk toen mij vanuit het Torentje het bericht bereikte dat onze toenmalige premier hem zeer graag wilde ontvangen. Voor mij werd dat een bijzondere ervaring, voor Barber was het haast routine had hij niet voor de volgende dag alweer een afspraak staan met de burgemeester van Berlijn? HK Persrecensies 'Burgemeesters, waar ook ter wereld, zijn pragmatici en probleemoplossers, geen partizanen. Ze krijgen dingen voor elkaar, dikwijls nadat nationale overheden te kort zijn geschoten. Ben Barber laat op prikkelende wijze zien hoe steden het voortouw nemen bij de meest klemmende kwesties van onze tijd.' Michael R. Bloomberg, burgemeester van New York City; oprichter van Bloomberg LP

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (2.93)
0.5 1
1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5
4 1
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,764,151 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar