StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Vanished Child door Sarah Smith
Bezig met laden...

The Vanished Child (origineel 1992; editie 1993)

door Sarah Smith

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
289892,579 (3.7)12
"Truly mesmerizing." MILWAUKEE JOURNAL New England, 1887. The millionaire William Knight is brutally murdered and the only witness is his grandchild, Richard, who himself disappears, and is presumed dead. Eighteen years later, Richard is "recognized" in Switzerland in the person of Alexander von Reisden, and William Knight's only son, Gilbert, is convinced that this man is the long lost child. Reisden, himself, has no memory of any childhood, and his own growing obsession with finding the real Richard is leading him closer to a shattering thruth. And to a killer, still at large.... "A most satisfying tale." NEW YORK DAILY NEWS A NEW YORK TIMES NOTABLE BOOK… (meer)
Lid:hytel
Titel:The Vanished Child
Auteurs:Sarah Smith
Info:Fawcett (1993), Mass Market Paperback, 304 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:****
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Het verloren kind door Sarah Smith (1992)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 12 vermeldingen

Engels (6)  Nederlands (1)  Duits (1)  Alle talen (8)
Door de New York Times uitgeroepen tot Notable Book of the Year
Boston, USA. De nacht van 6 augustus 1887. Miljonair William Knight is op brute wijze vermoord, doodgeschoten in de voorkamer van zijn monumentale huis. De enige getuige van de moord is zijn jonge kleinzoon Richard, en die verdwijnt spoorloos.
Een station in Zwitserland, achttien jaar later. Een man zonder geheugen wordt 'herkend' als Richard Knight, het verdwenen kleinkind. Die man is de Oostenrijkse baron Alexander von Reisden. Hij is scheikundige en zal binnenkort afreizen naar de Verenigde Staten om een congres bij te wonen. Nieuwsgierig geworden door de 'herkenning' en het fantastische verhaal dat hem wordt verteld, laat Von Reisden zich overhalen het huis van de familie Knight in Boston te bezoeken - ook al weet hij dat hij niet de gezochte Richard Knight is en laat het gigantische vermogen dat de échte Richard Knight ten deel zal vallen, hem koud.
Maar waarom weet Alexander von Reisden zich zo weinig van zijn jeugd te herinneren? Is hij wel wie hij denkt dat hij is?
In deze grootse roman worden vragen opgeroepen en beantwoord, misdaden gepleegd en opgelost. Maar de belangrijkste vraag in dit boek is die over identiteit, over echt en onecht: stel dat Alexander wel Richard ís, maar zich Alexander vóélt. Wie is hij dan? En wie bepaalt dat?
'Goed van opbouw en ingenieus... Zeer indrukwekkend in de beschrijving van tijd en plaats.' Charles Palliser, auteur van De Quincunx
'Verbluffend. Een verhaal over liefde, geheugenverlies, kindermishandeling, Victoriaanse seksuele onderdrukking en een verschrikkelijke moord... De ontknoping is schokkend.' Publishers Weekly
'Vertelt in imposant proza dat het psychologische drama prachtig versterkt, een meedogenloos verhaal over moord en dubbelhartigheid... De schrijfster brengt [deze passie] subtiel en rustig over, maar een ingehouden woede wordt voelbaar wanneer ze schrijft over de sociale mores en de houding van mannen - beide hebben ze de onderdrukking van de vrouw tot doel. Tegen de tijd dat we vernemen wat er werkelijk met Richard is gebeurd, zijn we al enigszins op de schok voorbereid; de auteur heeft dan al niet alleen het bevoorrechte leven van de hoogste klasse, maar ook de wrede vormen van misbruik en repressie waaraan deze uiteindelijk haar kracht ontleende, verbluffend nauwgezet beschreven.' New York Times Book Review
'... heeft alles in zich: hebzucht, verdachtmakingen, liefde, gekte en geheugenverlies. Sarah Smith heeft het zeldzame talent om een ingewikkeld verhaal in prachtig eenvoudige taal te vertellen.' New York Daily News
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (1 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Sarah Smithprimaire auteuralle editiesberekend
Deas, MichaelArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Heer, Inge deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jonkers, JohannesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
[De verdwijningen van kinderen] zijn verhalen van verliezen die harder aankomen dan de dood. Het verdriet ten gevolge van een vastomlijnde en afgeronde ramp wordt na verloop van tijd minder; het verdriet ten gevolge van onzekerheid wordt heviger naarmate die toestand langer duurt... Het verlies van een kind door ontvoering impliceert verraad en wreedheid, de wanhoop van de familie, de ellende van het kind, zijn opvoeding in misdaad en schande die leidt tot zijn ondergang, of - een minder erg lot - zijn vroege dood... [Maar het kind] is niet vergeten in het hart van oneindige liefde; niet onbewaakt door de sluier die nimmer slaapt. De hand die de sluier heeft gespreid zal hem lichten.

C.P. Krauth, inleiding bij Charley Ross the Kidnapped Child (1876)
O God, die voor de Drie Kinderen de vlammen van het vuur heeft gedoofd: wees ons genadig en maak dat de vlammen van zonde ons, Uw dienaren, niet zullen verteren.
Baltimore-catechismus
Opdracht
Voor
S.M.B.
M.B.C.P.
J.R.O.P.
met liefde
omnia mei dona Dei
Eerste woorden
Nadat zijn jonge vrouw was gestorven werd Baron Alexander von Reisden gek, en vijf jaar later had hij zijn geestelijke gezondheid nog niet herkregen.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

"Truly mesmerizing." MILWAUKEE JOURNAL New England, 1887. The millionaire William Knight is brutally murdered and the only witness is his grandchild, Richard, who himself disappears, and is presumed dead. Eighteen years later, Richard is "recognized" in Switzerland in the person of Alexander von Reisden, and William Knight's only son, Gilbert, is convinced that this man is the long lost child. Reisden, himself, has no memory of any childhood, and his own growing obsession with finding the real Richard is leading him closer to a shattering thruth. And to a killer, still at large.... "A most satisfying tale." NEW YORK DAILY NEWS A NEW YORK TIMES NOTABLE BOOK

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

LibraryThing-Auteur

Sarah Smith is een LibraryThing auteur: een auteur die zijn persoonlijke bibliotheek toont op LibraryThing.

profielpagina | auteurspagina

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.7)
0.5
1 1
1.5 1
2 3
2.5
3 12
3.5 4
4 27
4.5 1
5 8

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 207,159,929 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar