StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het schnitzelparadijs (2001)

door Khalid Boudou

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
692383,728 (2.25)2
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 2 vermeldingen

Toon 2 van 2
Viel een beetje tegen. De tekst op de achterkant van het boek gaf een heel ander beeld van het boek dan de werkelijkheid. Het gaat helemaal niet over het spel, dat spel komt pas in de laatste 20 pagina's van het boek voor.

Ik kan de logica van bepaalde delen niet goed volgen, het gedeelte over Krimo snap ik niet. Waarom ineens overspringen op een ander hoofdpersoon, alleen voor een terugblik, en er dan verder niet veel meer over vertellen? De sfeer in het thuisland is mooi neergezet, maar ik zou het logischer vinden als dat stuk over Nordip zou gaan, niet over zijn neef.

Het is een coming of age verhaal, met vaak nogal losgeslagen, wazig taalgebruik (daar moet je van houden, ik hou daar niet van) en regelmatig echt onsmakelijk. Niet lezen terwijl je iets aan het eten bent. De parodie op Van der Valk is leuk gedaan, verder haalde ik weinig plezier uit dit boek. Ik kan me voorstellen dat het voor (klein)kinderen van mensen met een migratie achtergrond meer te bieden heeft. ( )
  Vonini | Jun 26, 2021 |
Na twee jaar lang niks gedaan te hebben, besluit Nordip dat het roer om moet. Dankzij zijn neef Krimo kan hij als bordenwasser aan de slag op een (onbetaalde) stageplaats in een restaurant. Omdat zijn werkplek ver van de eigenlijke keuken is, komen zijn collega's graag even langs om een praatje te maken en om zich te beklagen over van alles.
Ondertussen krijgen we veel van Nordips familiegeschiedenis mee, onder andere hoe ze vanuit Marokko in Nederland verzeild raakten.
Op een dag valt de FIOD het restaurant binnen, de eigenaar blijkt de belasting te hebben ontdoken. De meeste collega's verlaten het zinkende schip, waardoor Nordip eindelijk een betaalde baan krijgt.

Een grappig en makkelijk leesbaar boek. ( )
  FAMeulstee | May 5, 2018 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Hotel-restaurant in verwoestende greep van vlammenzee

BRAND

Van onze verslaggeefster

OPDEINEN – Gisternacht heeft een brand flinke schade aangericht in hotel-restaurant De Blauwe Gier te Opdeinen.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Hij had overal opnieuw kunnen beginnen. Toch kiest de jonge, balorige Nordip, verlaten door zijn lief Tsjoepita, vrijwillig het ruime sop in de keuken van het Van der Valk-achtige schnitzelparadijs De Blauwe Gier, een hotelrestaurant in het het plaatsje Opdeinen. Na twee jaar massief te hebben geslapen wordt hij vrijwillig pannenboy in de hete keuken, daar waar de jonge keukenmedewerkers de flarden van hun levens, vol onzekerheid en frustraties, aan hem - de Sopkop - toevertrouwen. Wanneer de liefde die hem achtervolgt door de keuken sluipt, tracht hij die te sturen naar zijn meest begeerde serveerster, de rijkeluisdochter Agnes, en naar alter ego: zijn neef Krimo, de zanger die zijn stem zoekt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (2.25)
0.5 1
1 3
1.5
2 3
2.5
3
3.5
4 2
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,789,647 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar