StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Incendio (2013)

door Tess Gerritsen

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1228223,489 (3.12)8
In a dark Roman antique shop, violinist Julia Ansdell comes across a strange musical piece called Fire, which captivates her immediately. She wants to master the complex composition and introduce it to the world. Once back in Boston, strange things begin to happen once she starts practicing it. Inexplicably, the music has a terrifying effect on her three-year-old daughter. Julia is convinced that the notes produce an evil spell and she wants to find out who composed it. Her search takes her to Venice, where she discovers the dark secret of one family who will stop at nothing to make sure the truth never comes out.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 8 vermeldingen

Engels (4)  Nederlands (4)  Alle talen (8)
Toon 4 van 4
Een violiste vindt in Italië een bijzonder antiquarisch muziekstuk, maar ervaart aan den lijve dat het stuk kwade krachten bezit.
  pwrtt | Mar 26, 2021 |
Knap en spannend geschreven, met 'n prachtig plot... en met deels een open einde... ( )
  emile11 | Nov 2, 2014 |
Een violiste vindt in Italië een bijzonder antiquarisch muziekstuk, maar ervaart aan den lijve dat het stuk kwade krachten bezit
  cynthia.hpl.oba | Jul 15, 2014 |
Een boekje dat me werd toegeschoven met de vraag of ik het wilde lezen. Het ziet er aantrekkelijk uit voor een tussendoortje dus ik zei ja.
En inderdaad is het een weghappertje.

Een Amerikaanse violiste vindt in Rome een intrigerend stuk bladmuziek. Wanneer ze het thuis voor het eerst speelt, is dat het begin van een opeenstapeling van angstaanjagende gebeurtenissen. Eerst speelt zich dat nog af binnen haar gezin en raakt het haar eigen familiegeschiedenis. Maar dan breidt het zich uit naar Europa en specifiek Italië.

Wat mij betreft gaat het verhaal over de kop bij het heden en verleden van de Italiaanse gebeurtenissen. Het voor de zoveelste keer erbij halen van de deportatie van Joden in WOII is eerder een zwaktebod dan een waardevolle toevoeging. Ook het benoemen van de Italiaanse politiek van vandaag de dag is iets te veel van het goede voor zo'n kort verhaal.
Wanneer het bij de familiegeschiedenis van de hoofdpersoon was gebleven, was het in mijn beleving een stuk sterker geweest.

Nu ben ik helemaal onbekend met deze schrijver en zou het kunnen dat dit haar stijl is. Of het komt omdat dit speciaal geschreven is voor de maand van het spannende boek 2014 en is het de opdracht om te schrijven die maakt dat het niet genoeg uit het hart van de schrijver komt. Net zoals waar veel boekenweekgeschenken last van hebben. ( )
  Niekchen | Jun 27, 2014 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (2 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Tess Gerritsenprimaire auteuralle editiesberekend
Franci-Ekeler, ElsVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Is een verkorte versie van

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Het is de geur van oude boeken die me naar het winkeltje lokt.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Dit boekje is een verkorte versie van 'Speel met vuur' / 'Playing with Fire'.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In a dark Roman antique shop, violinist Julia Ansdell comes across a strange musical piece called Fire, which captivates her immediately. She wants to master the complex composition and introduce it to the world. Once back in Boston, strange things begin to happen once she starts practicing it. Inexplicably, the music has a terrifying effect on her three-year-old daughter. Julia is convinced that the notes produce an evil spell and she wants to find out who composed it. Her search takes her to Venice, where she discovers the dark secret of one family who will stop at nothing to make sure the truth never comes out.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Violiste Julia keert terug uit Italië waar ze een bijzonder muziekstuk in een antiquariaat heeft gevonden. Op het moment dat ze voor het eerst de noten speelt, lijkt ze de grip op de muziek te verliezen. Als ze ontwaakt uit wat een trance lijkt, ziet ze haar dochtertje, besmeurd met bloed. Hun oude kat ligt dood op het terras.
Julia legt niet direct de link tussen de gewelddadige aanval van haar dochtertje en het muziekstuk, maar als het kort daarna nog een keer gebeurt, is ze overtuigd van de kwade krachten van het stuk. Ondanks dat haar familie en haar gezin haar niet steunen, gaat ze op zoek naar de oorsprong van het muziekstuk. In Venetië komt ze op het spoor van de componist. Een tragische geschiedenis ontvouwt zich.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.12)
0.5 2
1 1
1.5
2 2
2.5 1
3 9
3.5 4
4 9
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,431,995 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar