StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het stille meisje (2014)

door Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt

Reeksen: Bergman kronieken (4)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
2235120,005 (3.93)Geen
An idyllic white, two-storey, beautiful house in Sweden. Inside, a family has been brutally murdered - mother, father and two young children all shot in broad daylight. And the killer has got away. Sebastian Bergman has been brought in to solve the crime, but with no credible suspects, he is at a dead end. Until he discovers that there was a witness to the crime. A young girl who saw it all happen, and she has disappeared. Bergman has to track the young girl down before it's too late. But the killer is chasing her too - and he is determined to finish what he started.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Engels (2)  Zweeds (1)  Noors (Bokmål) (1)  Nederlands (1)  Alle talen (5)
In het plaatsje Torsby wordt het echtpaar Karin en Emil Carlsten en hun twee zoontjes Georg en Fred op gruwelijke wijze vermoord. Commissaris Erik Flodin heeft een verdachte op het oog die hij echter na ondervraging weer moet laten gaan. De zaak is gecompliceerd en daarom roept Erik de hulp in van de Nationale Recherche. Torkel Höglund vertrekt met zijn team naar Torsby en daar ontdekken zij dat er nog iemand in het huis aanwezig moet zijn geweest die mogelijk alles heeft gezien en daarom een belangrijke getuige is.

Het meisje, Nicole, is echter gevlucht en als Sebastian Bergman, die met Torkel Höglund naar Torsby is gereisd haar vindt, blijkt dat ze niet wil spreken. De moordenaar is van haar bestaan op de hoogte en wil haar het zwijgen opleggen.

Het stille meisje is het vierde deel van de zogenaamde Bergmankronieken. De eerste drie delen (Wat verborgen is, De discipel en Het familiegraf) waren grote successen. Twee boeken zijn inmiddels onder de titel Den Fördömde verfilmd met de acteur Rolf Lassgård in de hoofdrol. In de nieuwe thriller wordt voortgeborduurd op de eerdere boeken. Het straalt dezelfde sfeer en toon uit. Het verhaal is niet spectaculair maar slecht is ook niet. Een gruwelijke moord op een gezin, een getuige die de dader kan aanwijzen maar zo getraumatiseerd is dat ze niet meer wil praten en een onderzoeksteam dat geen stap verder komt. En dat alles omlijst met de persoonlijke beslommeringen van de hoofdpersonen. Sebastian is nog steeds de onsympathieke en botte psycholoog die beledigt en zich ver verheven voelt over iedereen, Anja die de nodige woede voelt nu haar vader niet haar vader blijkt te zijn, Billy die onbekende en uiterst donkere gevoelens bij zichzelf ontdekt en zo is er meer.

Toch is er in dit verhaal ook een kant van Sebastian te zien die hem in een ander daglicht stelt. Hij ontdekt dat sinds de dood van zijn dochtertje het leven verder is gegaan terwijl hij in het verleden is blijven steken. Hij is niet de enige die te maken heeft met gevoelens van verlies, dood en schuld. Het is een ontdekking die Sebastian verrast. In het gemeenschappe0lijke kun je troost en energie vinden.

Het verhaal ontwikkelt zich in een rustig tempo en verliest langzaam aan glans en spanning totdat zich een aantal interessante ontwikkelingen voordoen en door deze nieuwe impulsen wordt het naar een hoger plan getild. Het gevaar dat de Bergmankronieken aan slijtage ten onder zouden gaan wordt hiermee door Hjorth Rosenfeldt kundig afgewend. Deze nieuwe ontwikkelingen maken nieuwsgierig naar het volgende deel, dat in Zweden al op de markt is.

Het stille meisje is een thriller die aanvankelijk lijkt te verzanden in teveel van hetzelfde maar aan het einde de nodige verrassingen kent waardoor het verhaal uiteindelijk toch overtuigt. ( )
  eagleye50 | Sep 28, 2015 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (5 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Michael Hjorthprimaire auteuralle editiesberekend
Rosenfeldt, Hansprimaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Er weiss nicht, welcher Tag heute ist.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

An idyllic white, two-storey, beautiful house in Sweden. Inside, a family has been brutally murdered - mother, father and two young children all shot in broad daylight. And the killer has got away. Sebastian Bergman has been brought in to solve the crime, but with no credible suspects, he is at a dead end. Until he discovers that there was a witness to the crime. A young girl who saw it all happen, and she has disappeared. Bergman has to track the young girl down before it's too late. But the killer is chasing her too - and he is determined to finish what he started.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.93)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 11
3.5 12
4 18
4.5 6
5 10

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,218,446 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar