StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Slapende reuzen

door Sylvain Neuvel

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Themis Files (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
3,0012014,578 (3.71)1 / 88
"17 years ago: A girl in South Dakota falls through the earth, then wakes up dozens of feet below ground on the palm of what seems to be a giant metal hand. Today: She is a top-level physicist leading a team of people to understand exactly what that hand is, where it came from, and what it portends for humanity. A swift and spellbinding tale told almost exclusively through transcriptions of interviews conducted by a mysterious and unnamed character, this is a unique debut that describes a hunt for truth, power, and giant body parts"--… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 88 vermeldingen

Engels (193)  Zweeds (2)  Fins (2)  Nederlands (1)  Alle talen (198)
Spannend en heel apart boek. Niet alleen is het format van het boek anders dan ik ooit ben tegengekomen, maar ook het idee van het verhaal ken ik nergens anders van. Het hele boek bestaat uit transcripties van gesprekken en ondervragingen tussen een van de hoofdpersonen en een naamloze ondervrager of gedeeltes van dagboeken van een van de hoofdpersonen. Het verhaal zelf is apart en wordt eigenlijk steeds groter. In het begin heb je nog niet precies in de gaten wat de consequenties kunnen zijn, maar het wordt eigenlijk als maar heftiger en de vondst van de grote metalen reuzenhand heeft uiteindelijk ook allerlei politieke inmenging tot gevolg. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deel 2. ( )
  connie53 | Mar 18, 2018 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (34 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Sylvain Neuvelprimaire auteuralle editiesberekend
Ahokas, JuhaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
A Théodore.
Maintenant, on va t'appendre
à lire... et l'anglais
Eerste woorden
Het was mijn elfde verjaardag.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"17 years ago: A girl in South Dakota falls through the earth, then wakes up dozens of feet below ground on the palm of what seems to be a giant metal hand. Today: She is a top-level physicist leading a team of people to understand exactly what that hand is, where it came from, and what it portends for humanity. A swift and spellbinding tale told almost exclusively through transcriptions of interviews conducted by a mysterious and unnamed character, this is a unique debut that describes a hunt for truth, power, and giant body parts"--

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden, theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossingen vindt, begint met langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Maar sommigen kunnen niet stoppen met zoeken naar antwoorden.

Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Samen met haar collega's wordt ze aangestuurd door een naamloze man wiens macht en functie net zo mysterieus zijn als de herkomst van het object. Duidelijk is dat Rose en haar onderzoekers op het punt staan de meest merkwaardige ontdekking in de geschiedenis te ontrafelen, en de betekenis ervan voor de mensheid bloot te leggen. Maar als de stukjes van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.71)
0.5
1 15
1.5 4
2 57
2.5 11
3 207
3.5 52
4 357
4.5 23
5 152

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,711,318 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar