StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Tiana (1985)

door Lucia St. Clair Robson

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1894143,823 (4.2)19
Tiana was a Cherokee woman. She grew up learning the magic, spells, and nature religion of her people. Before Sam Houston became the father of Texas, he was a young man who had run away from his home in Tennessee to live among the Cherokee. He came to love Tiana. As the Cherokee would say, she walked in his soul. But Sam was a white man, and Tiana, a Cherokee. And the dreams each had for their land and their people were far apart....… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 19 vermeldingen

Engels (2)  Nederlands (2)  Alle talen (4)
Toon 2 van 2
Tennesse, begin 19e eeuw. Blanke pioniers kijken met begerige ogen naar het land van de Indianen, vooral als er op Cherokee-land goud gevonden wordt. De onenigheid tussen de Indianenstammen wordt steeds groter en keer op keer worden Indianen verdreven of uitgemoord. In deze woelige tijden leefde... TIANA ROGERS. Half-Schots, half-Cherokees. Koppig als haar Schotse vader, gaat ze altijd haar eigen weg en laat ze zich door niets of niemand de wet voorschrijven, zeker niet door blanken, want ze voelt zich op en top Indiaanse. Al op haar twintigste is de mooie Tiana een 'wijze vrouw'. Ze geneest zieken en voorspelt de toekomst - en ze ziet tekenen van naderend onheil... Maar Tiana zweert dat ze haar stam nooit in de steek zal laten. Wat ze niet weer is dat ze ooit zal moeten kiezen tussen haar volk en de twee grote liefdes in haar leven... DAVID GENTRY. Tiana's echtgenoot. David en Tiana kennen veel tegenslagen. Hun eerste dochtertje overlijdt aan tyfus. Bedreigd door blanken en vijandige Indianenstammen, vluchten ze van Tennesse naar Arkansas. Maar snel zijn ze ook niet niet veilig meer. Andere Indianenstammen trekken ten strijde en een overval die te gruwelijk is voor woorden zal voorgoed een einde maken aan Tiana en Davids geluk. Slechts enkele blanken komen op voor de Indianen, maar onder hen is... SAM HOUSTON, die al op jonge leeftijd bij de Cherokees komt wonen. Hij jaagt met hen, doet mee aan hun rituelen en wordt zelfs geadopteerd als zoon van een belangrijk Cherokee-strijder. Maar hoewel hij zonder dat hij het beseft verliefd is op Tiana, voelt hij zich gedwongen terug te keren naar de blanke wereld. Van hieruit doet hij alles om de Indianen te redden en zijn verloren Indiaanse geliefde te herwinnen. ( )
  tantanel | Apr 8, 2008 |
Tennessee, begin 19e eeuw. Blanke pioniers kijken met begerige ogen naar het land van de indianen, vooral als er op Cherokeeland goud gevonden wordt. De onenigheid tussen de indianenstammen wordt steeds groter en keer op keer worden indianen verdreven of uitgemoord.
Tiana Rogers, half-Schots, half-Cherokee. Koppig als haar Schotse vader, gaat ze altijd haar eigen weg en laat ze zich door niets of niemand de wet voorschrijven, zeker niet door blanken, want ze voelt zich op en top indiaanse.

Al op haar twintigste is de mooie Tiana een 'wijze vrouw'. Ze geneest zieken en voorspelt de toekomst - en ze ziet tekenen van naderend onheil.

Maar Tiana zweert dat ze haar stam nooit in de steek zal laten. Wat ze niet weet is dat ze ooit zal moeten kiezen tussen haar volk en de twee grote liefdes van haar leven...
  Juliette2701 | Mar 27, 2007 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (3 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Lucia St. Clair Robsonprimaire auteuralle editiesberekend
Klein, LaurieVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Ik draag dit boek op aan de allerwijste leermeesters, mijn moeder en vader. Als hun zielen niet helemaal in evenwicht zijn, komt dat omdat de schaal met liefde zo nadrukkelijk doorslaat. En ook aan Ulisi, Gram, Die door het nachtland heeft gereisd.
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Tiana was a Cherokee woman. She grew up learning the magic, spells, and nature religion of her people. Before Sam Houston became the father of Texas, he was a young man who had run away from his home in Tennessee to live among the Cherokee. He came to love Tiana. As the Cherokee would say, she walked in his soul. But Sam was a white man, and Tiana, a Cherokee. And the dreams each had for their land and their people were far apart....

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.2)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 5
3.5
4 11
4.5
5 13

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,805,944 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar