StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

A Gentleman in Moscow: A Novel door Amor…
Bezig met laden...

A Gentleman in Moscow: A Novel (origineel 2016; editie 2016)

door Amor Towles (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
9,084515881 (4.38)1 / 746
"A Gentleman in Moscow immerses us in another elegantly drawn era with the story of Count Alexander Rostov. When, in 1922, he is deemed an unrepentant aristocrat by a Bolshevik tribunal, the count is sentenced to house arrest in the Metropol, a grand hotel across the street from the Kremlin. Rostov, an indomitable man of erudition and wit, has never worked a day in his life, and must now live in an attic room while some of the most tumultuous decades in Russian history are unfolding outside the hotel's doors. Unexpectedly, his reduced circumstances provide him a doorway into a much larger world of emotional discovery..."--… (meer)
Lid:FicusFan
Titel:A Gentleman in Moscow: A Novel
Auteurs:Amor Towles (Auteur)
Info:Viking (2016), Edition: 1, 468 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen, Book Groups
Waardering:
Trefwoorden:fiction, Moscow, Communists, Hotel, imprisonment, faded aristocrat, based on true story, BN Fiction Book Group, ebook, Kindle, IP

Informatie over het werk

Graaf in Moskou door Amor Towles (2016)

  1. 21
    Elegant als een egel door Muriel Barbery (rocks009)
  2. 00
    Zwemmen in het donker door Tomasz Jedrowski (potenza)
    potenza: Both poetic narratives in the Eastern Bloc
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Groep OnderwerpBerichtenNieuwste bericht 
 The Green Dragon: A Gentleman in Moscow10 ongelezen / 10Sakerfalcon, november 2017

» Zie ook 746 vermeldingen

Toon 2 van 2
Geweldig boek met veel diepe lagen en filosofische bespiegelingen, maar ook absoluut met humor. Als Graaf Rostov levenslang huisarrest krijgt opgelegd in Hotel Metropol in Moskou begint een prachtig verhaal, geschreven als een langzaam kabbelend beekje. We volgen de graaf door zijn leven in dit grote hotel maar ook door de gebeurtenissen die zich in die periode afspelen in Rusland.
De vier vrouwen die een belangrijke rol in zijn leven spelen komen natuurlijk ook aan bod, net als de vrienden van in en buiten het hotel die hij door de jaren maakt, de kok Emile, de gerant Andrej, gezanten van verschillende buitenlanden, journalisten. Eigenlijk maakt hij meer vrienden in zijn leven dan de gemiddeld man. De meest hechte band heeft hij met Sofia, zijn pleegdochter, die op een dag bij hem wordt achtergelaten door een oude vriendin.
Ik kan niet precies zeggen wat me zo in het boek boeide, maar ik ben er eigenlijk een beetje door betoverd, misschien ga ik het zelfs wel herlezen. ( )
  connie53 | Jan 18, 2021 |
Graaf in Moskou door Amor Towles

Een week lang zat ik opgesloten in het luxueuze hotel Metropol.
En die week is voorbijgevlogen.
Een week over een boek doen, dat gaat mij op de duur vervelen maar niet bij dit boek. Op een oppervlakte niet groter dan een hotel én met maar 1 echt hoofdpersonage, speelt Towles het klaar om meer dan 30 jaar geschiedenis te beschrijven op 461 pagina’s waarvan er geen één verveelt, overbodig is of minder fijn leest. Dat is de verdienste van Towles en zeker van zijn charismatische hoofdpersonage graaf Alexander Rostov.

In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt Rostov veroordeelt tot levenslang huisarrest in het hotel Metropol waar hij al enkele jaren woont. Meer dan 400 pagina’s spelen zich dus af in dat hotel en elke zin is boeiend, sprankelend, leerrijk, grappig, ontroerend,..

Hoewel Alexander opgesloten zit krijgt hij natuurlijk veel mee van wat er in het hotel maar ook in de wereld rondom hem gebeurt. Dit boek geeft je een inkijk in de geschiedenis van Rusland, de evolutie en revolutie en dit alles door de ogen van de graaf. Hij heeft niet enkel een boeiende kijk heeft op de zaken maar werpt ook een blik op de achterkant en de oorsprong van de dingen. Hij vraagt zich af of Russen wreed zijn omdat ze hun verleden en zichzelf vernietigen, wat de oorsprong van het duelleren is, wat een aristocraat bepaalt,..
Hij leert ons waarom een halve etmaal klok een goed idee is, wat het nut is van etiquette, waarom prinsessen eerbied moeten hebben voor oudere mensen,…

De wereld van Alexander is klein maar ook immens groot. En wordt nog groter en rijker als hij de negenjarige Nina leert kennen. Hun wereld is wonderlijk, warm, sprankelend en spannend. Hun leven neemt wendingen die je nooit had kunnen voorspellen.

Dit is een boek over een graaf, het leven in een hotel (voor en achter de schermen). Maar het is ook het verhaal van Rusland, van Stalin en de bolsjewieken. Daarnaast bevat het tonnen informatie over cultuur, literatuur, film, filosofie. En daarenboven gaat het ook nog eens over vriendschap, trouw, liefde, heimwee, verlangen en ouderlijke plicht. Een rijk boek, dat ook nog eens vlot leest en je laat lachen en tot tranen toe ontroert.

Net als de New York Times kon ik niet anders dan dit boek met een Wes Anderson blik lezen. Het boek zit vol humor, schoonheid, tristesse, intelligentie en bovenal vol personages om nooit meer te vergeten. Elk van hen is zo kleurrijk en levensecht beschreven dat je ze nooit meer vergeet.
Een zo kleine wereld, vol verfijnde details, zo kleurrijk, levendig, boeiend, sprankelend tot leven brengen dat kan alleen maar ‘een Grote’.
Amor Towles deed dit. Wes Anderson mag, moet, het boek verfilmen.

Mijn wereld is ruimer geworden, mijn blik milder en begrijpender. Rusland en zijn bewoners zijn tot leven gekomen en hebben een deel van hun geheimen prijsgegeven.
Ik mis het Metropol nu al. ( )
2 stem Els04 | Mar 8, 2017 |
Toon 2 van 2
Booklist
July 1, 2016
In his remarkable first novel, the best-selling Rules of Civility (2011), Towles etched 1930s New York in crystalline relief. Though set a world away in Moscow over the course of three decades, his latest polished literary foray into a bygone era is just as impressive. Sentenced as an incorrigible aristocrat in 1922 by the Bolsheviks to a life of house arrest in a grand Moscow hotel, Count Alexander Ilyich Rostov is spared the firing squad on the basis of a revolutionary poem he penned as an idealistic youth. Condemned, instead, to live his life confined to the indoor parameters of Metropol Hotel, he eschews bitterness in favor of committing himself to practicalities. As he carves out a new existence for himself in his shabby attic room and within the magnificent walls of the hotel-at-large, his conduct, his resolve, and his commitment to his home and to the hotel guests and staff together form a triumph of the human spirit. As Moscow undergoes vast political changes and countless social upheavals, Rostov remains, implacably and unceasingly, a gentleman. Towles presents an imaginative and unforgettable historical portrait.--Flanagan, Margaret Copyright 2016 Booklist
toegevoegd door kthomp25 | bewerkBooklist
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Towles, Amorprimaire auteuralle editiesbevestigd
Arjaan en Thijs van NimwegenVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Höbel, SusanneVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Smith, Nicholas GuyVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Smith, RodneyFotograafSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie uit de Spaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Hoe goed weet ik nog

Dat het ons te voet kwam bezoeken
En een tijd onder ons heeft gewoond
Een melodie in de gestalte van een poema

Welnu, waar is ons doel nu?

Als zovele vragen
Beantwoord ik deze
Met afgewende blik een peertje schillend.

Ik wens goedenacht met een buiging
En loop door verandadeuren
De glorieuze eenvoud binnen
Van weer een gematigde lente.

Maar dit weet ik wel:

Het is niet verloren geraakt tussen het herfstblad op het Petersplein.
Niet tussen de as in de asbakken van het Athenaeum.
Niet in de blauwe pagodes van fijn Chinees porselein.

Het ligt niet in Vronsky's zadeltassen;
Niet in Sonnet XXX, strofe een;
Niet op nummer zevenentwintig rood...


                                    Waar is het nu? (regel 1-19)
                         Graaf Alexander Iljitsj Rostov    1913
Opdracht
Voor Stokley en Esme
Eerste woorden
De eenentwintigste juni 1922 om half zeven, toen Graaf Alexander Iljitsj Rsotov door de poorten van het Kremlin naar het Rode Plein werd geëscorteerd, was het stralend en koel weer.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"A Gentleman in Moscow immerses us in another elegantly drawn era with the story of Count Alexander Rostov. When, in 1922, he is deemed an unrepentant aristocrat by a Bolshevik tribunal, the count is sentenced to house arrest in the Metropol, a grand hotel across the street from the Kremlin. Rostov, an indomitable man of erudition and wit, has never worked a day in his life, and must now live in an attic room while some of the most tumultuous decades in Russian history are unfolding outside the hotel's doors. Unexpectedly, his reduced circumstances provide him a doorway into a much larger world of emotional discovery..."--

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Dertig jaar huisarrest in een hotel in postrevolutionair Moskou

In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt de eigenzinnige graaf Alexander Rostov veroordeeld tot een levenslang huisarrest in het luxueuze Hotel Metropol. Terwijl hij op zijn benauwende zolderkamer zit in plaats van in een weelderige suite, ontvouwen zich buiten de deuren van het hotel enkele van de meest tumultueuze decennia in de Russische geschiedenis.

Vanaf het moment waarop Rostov de achtjarige Nina Koelikova leert kennen, ontdekt hij dat zijn nieuwe wereld veel minder beperkt is dan hij in eerste instantie dacht. Ze verkennen samen alle geheime gangen en krochten van het hotel, en er ontstaat een hechte band.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.38)
0.5 1
1 20
1.5 2
2 58
2.5 12
3 184
3.5 87
4 627
4.5 232
5 1240

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,808,573 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar