StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De elfde plaag (2007)

door Wilbur Smith

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,4772512,338 (3.63)14
When ancient Egypt is threatened by a series of terrifying plagues, including the failure of the Nile River, the pharaoh sends the warlock Taita on a perilous quest to the source of the Nile to uncover the cause of the catastrophe.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 14 vermeldingen

Engels (18)  Spaans (3)  Nederlands (3)  Frans (1)  Alle talen (25)
Toon 3 van 3
Maak kennis met Taita, de hoofdpersoon: schrijver, beeldhouwer, schilder, architect, ingenieur, chirurg, strateeg, politicus, krijger, atleet, historicus, geograaf, filosoof, mysticus, filoloog, avonturier, muzikant, schaker, dierenarts, acteur, buitengewoon knap. O, en natuurlijk ontzettend wijs.

Gedurende vele pagina's werd het kwaad beschreven, om uiteindelijk in de loop van twee pagina's verslagen te worden.

Helaas, ook dit boek scoort niet zo heel erg hoog. De beste boeken waren eigenlijk vooral [b:Vallei der Koningen|40777921|Vallei der Koningen (Egypte Book 1)|Wilbur Smith|https://images.gr-assets.com/books/1531253668s/40777921.jpg|63474924] en [b:Het koningsgraf|40777912|Het koningsgraf (Egypte Book 2)|Wilbur Smith|https://images.gr-assets.com/books/1531253584s/40777912.jpg|63474897] de betere waren uit de serie waren, vooral omdat ze gebaseerd zijn op een waar gebeurd verhaal.

In dit boek blijkt het genre opeens van 'historische fictie' omgezet te zijn naar 'fantasy'. Taita blijkt nu een Langlevende te zijn, die zo'n 154 jaar is geworden.

Gedurende hun vele jaren durende reis naar de bovenstroom van de Nijl wordt er veel gevochten en diverse ledematen afgehakt, voornamelijk van de 'lagere' rassen. Uiteindelijk komen we terecht in een soort stamcel omgeving, waar de ongeboren babys uit de buiken van hun moederes worden gesneden, om gebruikt te worden bij zeldzame transplantaties, waarbij hele lichaamsdelen opnieuw uit kunnen groeien (Meren's oog, Taita's penis en tanden). Gemiddeld zijn voor zo'n operatie 3 - 5 baby's nodig). Gelukkig is het Taita die een einde maakt aan deze praktijken.

Hoewel ik niet tegen het genre ben, stuitte het gemakkelijk doden door Taita en de zijne van de door hen inferieure genoemde volkeren me behoorlijk tegen de borst.

Ik vond dat het boek vol zat met onnodige en herhaalde details die vermeden hadden kunnen worden. En de volwassen delen voegden een dimensie toe aan mijn afkeer van het boek. Ik ben echt niet tegen boeken met een volwassenen inhoud, verre van dat, maar hier was het naar mijn idee onnodig.

ik heb dit boek uitgelezen, gewoon omdat ik niet graag een serie half gelezen achterlaat. Was dit het begin van de serie geweest, dan had ik het hoogst waarschijnlijk al heel snel neer gelegd hebben om nooit meer te lezen. ( )
  EdwinKort | Oct 18, 2019 |
Zo. Het heeft even geduurd maar ik heb het boek uit. De extreme traagheid bij het lezen heeft niks te maken met de kwaliteit van dit boek. Integendeel, dit was een heerlijk boek. Een perfecte balans tussen actie en periodes van, ehm, niks. Precies zoals ik het graag heb. Constante actie vind ik maar niks.

Soms was de schrijver wel wat erg expliciet in zijn beschrijvingen. En dan bedoel ik niet geweld, maar meer de lichamelijke eigenschappen en seksuele acties van dat moment. Nu is dat niet een punt waarvoor ik minder sterren zal geven, maar hey. Dat is niet wat ik gewend ben van Harry Potter! ;P De enige momenten waar ik serieus even een O_o uitdrukking maakte was als ie het lichaam van een minderjarig meisje aan het beschrijven was (zo een ~11 jaar volgens mij). Voel ik me dan wat ongemakkelijk bij. Sowieso speelt sex een belangrijke rol in het verhaal; het is een manier van informatie vergaren en eventueel zelfs je vijanden verslaan. Ben ik een kind als ik toch even moest grinniken toen hij doodserieus schreef dat ze hun 'geslachtsdelen gebruiken als wapens'. :+
Het komt allemaal niet héél vaak voor, maar als het er is is het zo expliciet dat het me dusdanig opviel dat ik het toch even in de review moest vermelden. De meeste boeken zijn er wat...subtieler in.

Schrijfstijl is lekker en hoewel je in het begin het gevoel hebt iets te missen (wat waarschijnlijk ook het geval is aangezien dit een deel is van een 'serie' met Taita in de hoofdrol), merk je daar al snel niks meer van. Het leunt gelukkig helemaal niet veel op de vorige verhalen en staat prima op zichzelf. (ik heb wel een vorig verhaal gelezen, maar dat is al zo lang gelden dat ik me er vrijwel niks meer van herinner)

Heerlijk boek dus. 4 of 5 sterren. 4 en een halfje denk ik. Tenminste, dat zeg ik nu zo vlak na het uitlezen. Hm, nu uitkiezen of ik het naar boven of beneden zal afronden.

Iene miene mutte
Tien pond grutten
Tien pond kaas
Iene miene mutte is de baas.

Verdorie, 4 sterren dus. ( )
  DulleNL | Oct 25, 2013 |
Egypte wordt getroffen door een serie plagen die het
koninkrijk grote schade toebrengen, maar de ergste
moet nog komen: de Nijl houdt op met stromen.
Ergens diep in het onbekende hart van Afrika, daar
waar de machtige rivier zijn oorsprong vindt, moet iets
catastrofaals gebeurd zijn.
De farao is de wanhoop nabij en stuurt Taita eropuit
? de enige man die in staat is door te dringen tot de
bron van de Nijl en de oorzaak van alle problemen
te vinden. Maar niemand vermoedt welke vreselijke
vijand The Warlock ligt op te wachten in dit mysterieuze
land aan het einde van hun wereld.
  Juliette2701 | Nov 8, 2007 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This book is for my wife, MOKHINISO Beautiful, loving, loyal and true; There is no one in the world but you.
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Two lonely figures came down from the high mountains.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

When ancient Egypt is threatened by a series of terrifying plagues, including the failure of the Nile River, the pharaoh sends the warlock Taita on a perilous quest to the source of the Nile to uncover the cause of the catastrophe.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Egypte wordt getroffen door een serie plagen die het koninkrijk grote schade toebrengen, maar de ergste moet nog komen: de Nijl houdt op met stromen. Ergens diep in het onbekende hart van Afrika, daar waar de machtige rivier zijn oorsprong vindt, moet iets catastrofaals gebeurd zijn.

De farao is de wanhoop nabij en stuurt Taita eropuit – de enige man die in staat is door te dringen tot de bron van de Nijl en de oorzaak van alle problemen te vinden. Maar niemand vermoedt welke vreselijke vijand The Warlock ligt op te wachten in dit mysterieuze land aan het einde van hun wereld.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.63)
0.5 2
1 8
1.5 2
2 14
2.5 4
3 41
3.5 12
4 53
4.5 4
5 46

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,461,721 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar