StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Glory Road door Robert A. Heinlein
Bezig met laden...

Glory Road (origineel 1963; editie 2006)

door Robert A. Heinlein

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3,633523,475 (3.65)124
E. C. "Scar" Gordon was on the French Riviera recovering from a tour of combat in Southeast Asia , but he hadn't given up his habit of scanning the Personals in the newspaper. One ad in particular leapt out at him: "ARE YOU A COWARD? This is not for you. We badly need a brave man. He must be 23 to 25 years old, in perfect health, at least six feet tall, weigh about 190 pounds, fluent English, with some French, proficient in all weapons, some knowledge of engineering and mathematics essential, willing to travel, no family or emotional ties, indomitably courageous and handsome of face and figure. Permanent employment, very high pay, glorious adventure, great danger. You must apply in person, rue Dante, Nice, 2me étage, apt. D." How could you not answer an ad like that, especially when it seemed to describe you perfectly? Well, except maybe for the "handsome" part, but that was in the eye of the beholder anyway. So he went to that apartment and was greeted by the most beautiful woman he'd ever met. She seemed to have many names, but agreed he could call her "Star." A pretty appropriate name, as it turned out, for the empress of twenty universes. Robert A. Heinlein's one true fantasy novel, Glory Road is as much fun today as when he wrote it after Stranger in a Strange Land. Heinlein proves himself as adept with sword and sorcery as with rockets and slide rules and the result is exciting, satirical, fast-paced, funny and tremendously readable -- a favorite of all who have read it. Glory Road is a masterpiece of escapist entertainment with a typically Heinleinian sting in its tail. Tor is proud to return this all-time classic to hardcover to be discovered by a new generation of readers.… (meer)
Lid:-sunny-
Titel:Glory Road
Auteurs:Robert A. Heinlein
Info:Orb Books (2006), Edition: Reprint, Paperback, 320 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen
Waardering:
Trefwoorden:fiction, coming of age, medical, journey, adventure, dysfunctional family

Informatie over het werk

Het pad van roem door Robert A. Heinlein (1963)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 124 vermeldingen

Engels (48)  Nederlands (2)  Italiaans (1)  Frans (1)  Alle talen (52)
Toon 2 van 2
Robert Heinlein – Het pad van roem

Omar Gordon, gedemobiliseerd begin jaren 60 na ‘adviseurs’ acties voor het Amerikaanse leger ergens in Zuidoost-Azië, lanterfant wat rond aan de Franse riviera want hij weet nog niet wat te doen. Dan valt zijn oog op een vreemde advertentie. Die begint met de intrigerende woorden: “Bent u een lafaard? Dan is dit niet voor u bedoeld.” Verderop blijkt dat er een ‘held / drakendoder’ gezocht wordt. Deze moet onafhankelijk zijn, onverschrokken en bedreven op en een expert zijn met alle wapenen. Gevraagd voor een moeilijke klus, hoog loon en hoog gevaar. Niet voor watjes dus. Voor de grap laat hij zich op het aangegeven adres keuren op geschiktheid en warempel: Omar wordt aangenomen. Voor hij er erg in heeft, belandt hij, samen met Ster, de mooiste vrouw van deze en andere werelden (maar ook met ‘magische’ vaardigheden wat volgens haar een wiskundige wetenschap en filosofie is met praktische toepassingen) en haar nurkse maar trouwe knecht Rufo, op een landelijke, middeleeuws aandoende parallelwereld. Evenals de (onwetende) Aarde trouwens, is deze wereld, Neva, een minuscuul maar vruchtbaar boeren achteraf planeetje in een 20 universa bestrijkend imperium. Neva zweeft in een universum met lichtelijk veranderde natuurwetten waardoor explosieven en ander modern wapentuig niet werkt maar alleen met steek en slagwapens gevochten kan worden. En gevochten wordt er vrijwel constant: hun missie is een belangrijk voorwerp op te halen voor de Regering van de 20 Universa en er zijn talrijke snoodaards die dit willen voorkomen. Het begint met de strijd tegen een verzameling wilde beesten en een ‘golem‘ en gaat verder met o.a. eenhoorns, draken en een superieure zwaardvechter à la d’Artagnan. In de tussentijd wordt Omar langzaam op de hoogte gebracht van de gebruiken en politieke structuur van deze wereld, wat trouwens niet van een leien dakje gaat. Omar beledigt een goede vriend van Ster, een soort feodale hereboer, door niet het bed te delen met diens vrouw of dochters, wat bijna een halsmisdrijf is. Dat loopt toch nog goed af maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost. Na veel moeilijkheden op ‘het pad van roem’ kan Omar uiteindelijk zijn prijs in ontvangst nemen maar verveelt zich daarna te pletter. Want wat heb je aan een gepensioneerde held? Hij trekt na een tijdje de conclusie dat het feitelijke bereizen van de weg van roem hem eigenlijk meer voldoening brengt dan het uiteindelijk bereiken van de eindstreep. Na een kort bezoek aan de Aarde, wat Omar ook al geen voldoening geeft krijgt hij een bericht door van Rufo dat deze een mooie klus weet voor een held; niet ongevaarlijk maar wel interessant. Omar aarzelt niet lang en stapt weer op het eervolle ‘pad van roem’ dat alleen echte helden kunnen bewandelen. ( )
  karnoefel | Feb 14, 2019 |
Bent u een lafaard? Dan is dit niet voor u. Wij hebben dringend behoefte aan een dappere man. Hij moet tussen de 23 en 25 zijn, in blakende gezondheid verkeren, alle wapens kunnen hanteren. Moet bereid zijn te reizen, geen banden hebben, onweerstaanbaar dapper, knap van uiterlijk, en volmaakt gebouwd zijn. Vaste baan, zeer hoog loon, roemrijk avontuur, groot gevaar.

Met deze mysterieuze advertentie beginnen de heldhaftige avonturen van vechtjas Gordon. Gordon, Aardbewoner, is een stoutmoedige huurling, dorstend naar gevaar, bloed, roem, en vrouwen, belust op rijkdom en buit.

Hij reageert op de advertentie en enkele tellen later staat hij in een bloedstollend oerwoud op een andere planeet, in gezelschap van de mooiste vrouw aan deze zijde van de Melkweg. Op die plek begint het Pad van Roem - een met duizenden gevaren bezaaide weg over tientallen planeten. Als het hem lukt de edelvrouwe naar het eindpunt te brengen staat hem daar een geweldige beloning te wachten.

Na talloze ontberingen en ijselijke ontmoetingen bereikt hij zijn doel. Hij neemt zijn schat in ontvangst. Maar als hij op Aarde terugkeert wacht hem een nieuw, maar onoverwinnelijk gevaar: de IVDB... ( )
  fasterik | Sep 2, 2010 |
Toon 2 van 2
Recensie(s)
Als een moderne Odysseus zwerft Omar Gordon door de "Twintig Universa" over het "Pad van roem". Hij doet dit naar aanleiding van een advertentie die hoog loon, roemrijk avontuur en groot gevaar biedt. Aan zijn zijde de mooiste vrouw die de aarde ooit gezien heeft, mysterieus als een middeleeuwse heks. Hij moet deze vrouw via vele gevaren naar haar bestemming brengen en ontvangt als loon een fabelachtige schat. Een zeer welkome herdruk van een goed geschreven s.f.-roman met kostelijke soms wat simpele humor.
toegevoegd door karnoefel | bewerkNBD/Biblion (via BOL.com)
 

» Andere auteurs toevoegen (30 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Heinlein, Robert A.primaire auteuralle editiesbevestigd
Amsterdam, Jos vanArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Brumm, WalterÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Caldwell, ClydeArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lehr, PaulArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lundgren, CarlArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Manchess, GregoryArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pennington, BruceArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
White, TimArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
BRITANNUS (shocked): Caesar, this is not proper.

THEODOTUS (outraged): HOW?

CAESAR (recovering his self-possession):
Pardon him. Theodotus: he is a barbarian, and thinks that the customs of his tribe and island are the laws of nature.

Caesar and Cleopatra, Act II
GEORGE BERNARD SHAW
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For George H. Scithers and the regular patrons of the Terminus, Owlswick, and Ft. Mudge Electric Street Railway
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
I know a place where there is no smog and no parking problem and no population explosion ... no Cold War and no H-bombs and no television commercials ... no Summit Conferences, no Foreign Aid, no hidden taxes - no income tax.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

E. C. "Scar" Gordon was on the French Riviera recovering from a tour of combat in Southeast Asia , but he hadn't given up his habit of scanning the Personals in the newspaper. One ad in particular leapt out at him: "ARE YOU A COWARD? This is not for you. We badly need a brave man. He must be 23 to 25 years old, in perfect health, at least six feet tall, weigh about 190 pounds, fluent English, with some French, proficient in all weapons, some knowledge of engineering and mathematics essential, willing to travel, no family or emotional ties, indomitably courageous and handsome of face and figure. Permanent employment, very high pay, glorious adventure, great danger. You must apply in person, rue Dante, Nice, 2me étage, apt. D." How could you not answer an ad like that, especially when it seemed to describe you perfectly? Well, except maybe for the "handsome" part, but that was in the eye of the beholder anyway. So he went to that apartment and was greeted by the most beautiful woman he'd ever met. She seemed to have many names, but agreed he could call her "Star." A pretty appropriate name, as it turned out, for the empress of twenty universes. Robert A. Heinlein's one true fantasy novel, Glory Road is as much fun today as when he wrote it after Stranger in a Strange Land. Heinlein proves himself as adept with sword and sorcery as with rockets and slide rules and the result is exciting, satirical, fast-paced, funny and tremendously readable -- a favorite of all who have read it. Glory Road is a masterpiece of escapist entertainment with a typically Heinleinian sting in its tail. Tor is proud to return this all-time classic to hardcover to be discovered by a new generation of readers.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.65)
0.5
1 13
1.5 1
2 50
2.5 13
3 180
3.5 32
4 199
4.5 13
5 128

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,769,273 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar