StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Noble House (Coronet Books) door James…
Bezig met laden...

Noble House (Coronet Books) (origineel 1981; editie 1994)

door James Clavell

Reeksen: De Azië sage (5)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,986374,616 (4)55
"The setting is Hong Kong, 1963. The action spans scarcely more than a week, but these are days of high adventure: from kidnapping and murder to financial double-dealing and natural catastrophes--fire, flood, landslide. Yet they are days filled as well with all the mystery and romance of Hong Kong--the heart of Asia--rich in every trade ... money, flesh, opium, power"--Page 4 of cover.… (meer)
Lid:JonArnold
Titel:Noble House (Coronet Books)
Auteurs:James Clavell
Info:Trafalgar Square (1994), Paperback, 1440 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Douggie

Informatie over het werk

Noble House door James Clavell (1981)

  1. 30
    Tai-Pan door James Clavell (Crozier)
  2. 20
    Gai-Jin door James Clavell (Cecrow)
    Cecrow: Written after Noble House but taking place before, describes the origin of "Hag" Struan and ties in the Shogun storyline; best read first, if it's not too late!
  3. 10
    The thistle and the jade: A celebration of 150 years of Jardine, Matheson & Co door Maggie Keswick (Crozier)
  4. 00
    The Baron and the Chinese Puzzle door Anthony Morton (benfulton)
    benfulton: The two books share interesting insights on Hong Kong politics.
  5. 11
    Jardine Matheson: Traders of the Far East door Robert Blake (Crozier)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 55 vermeldingen

Hong Kong 1963. Noble House is de grootste en meest welvarende handelsonderneming van Hong Kong. Talrijk zijn de geruchten die over dit huis de ronde doen. Noble House wordt bestuurd door Ian Dunross. Hij is de tai-pan, de Westerse leider, de onbetwiste meester van de onderhandelingstafel, die op de momenten dat het gevaar het grootst is een onnatuurlijke, ijzige kalmte ten toon spreidt. In Hong Kong zwaaien de Engelsen de scepter en vinden Chinezen regelmatig mogelijkheden om de beslissingen van hun heersers in eigen voordeel te vertalen. Dan wordt dit Britse imperium opgeschrift door de aankomst van een Amerikaanse man en vrouw die hun zin nen hebben gezet opp de verovering van de Aziatische hande lsmarkt. Zij zijn experts op het gebied van financiële zaken, doch weten niets van de regels en wetten die het leven in Hong Kong beheersen. Hong Kong is in de ban van het geld. De strijd om rijkdom en aanzien te verwerven speelt zich af op alle niveaus; van het goklustige dientmeisje tot d e meedogenloze rivaliteit tussen de presidenten van de machtige handelsondernemingen. Twee van hen, Ian Dunross van Noble House en Quillan Gornt van Rothwell-Gornt, raken verwikkeld in een strijd op leven en dood. Noble House verkeert in ernstige financiële moeilijkheden en de toekomst van Hong Kong hangt af van het lot dat deze handelsonderneming is beschoren. Voor Gornt is dit een unieke kans een poging te wagen zijn concurrent voor eeuwig te vernietigen. Line Bartlett en de beeldschone Casey Tcholok doen hun uiterste best de twee rivalen tegen elkaar uit te spelen om daar zelf profijt van te trekken. Hong Kong trilt op zijn gr o ndvesten...
De gehele roman speelt zich in nauwelijks meer dan een week af, talloze spectaculaire gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, kortom een adembenemende roman waarvan de lezer zou willen dat hij niet zou eindigen.
Noble House, tot dusverre Clavells langste roman, beschrijft de meest tumultueuze week aller tijden. Kidnapping, moord, fraude, natuurrampen, feesten, romantiek en hartstocht worden tot leven gebracht met een vakmanschap en vaart die James Clavell met recht een plaats hebben verschaft tussen de meest gelezen schrijvers van deze eeuw.
Een grootse, indrukwekkende roman van de auteur van Shōgun, de bestseller die werd verfilmd en internationaal triomfen oogstte.
  losloper | Jun 3, 2010 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
James Clavellprimaire auteuralle editiesberekend
Hausner, ErikVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Linnert, HildeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Dit is natuurlijk een roman. De mensen en maatschappijen, die erin voorkomen zijn denkbeeldig en er worden geen toespelingen gemaakt op personen of maatschappijen, die nu of in het verleden iets met Hongkong of Azië te maken hebben of hebben gehad.
Ik wil me verontschuldigen tegenover alle Hongkong yan - alle mensen uit Hongkong - voor het feit dat ik met de plattegrond van hun stad heb geknoeid, voor het feit dat ik mensen, plaatsen, straten, maatschappijen en gebeurtenissen heb verzonnen die, naar ik hoop, levensecht lijken, maar die nooit bestaan hebben omdat dit zuiver een verhaal is...
Opdracht
Ik wil dit werk opdragen aan Hare Majesteit koninging Elizabeth de Tweede van Groot-Brittannië, en aan het volk van haar kroonkolonie Hongkong... en mogen al hun vijanden ten onder gaan.
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
His name was Ian Dunross and in the torrential rain he drove his old MG sports car cautiously around the corner into Dirk's Street that skirted the Struan Building on the waterfront of Hong Kong.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This is the full work. Please do not combine it with one of its parts.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

"The setting is Hong Kong, 1963. The action spans scarcely more than a week, but these are days of high adventure: from kidnapping and murder to financial double-dealing and natural catastrophes--fire, flood, landslide. Yet they are days filled as well with all the mystery and romance of Hong Kong--the heart of Asia--rich in every trade ... money, flesh, opium, power"--Page 4 of cover.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Hong Kong, 1963. Noble House is de grootste en meest welvarende handelsonderneming van Hong Kong. Talrijk zijn de geruchten die over dit huis de ronde doen. Noble House wordt bestuurd door Ian Dunross. Hij is de tai-pan, de Westerse leider, de onbetwiste meester van de onderhandelingstafel, die op de momenten dat het gevaar het grootst is een onnatuurlijke, ijzige kalmte tentoonspreidt.

In Hong Kong zwaaien de Engelsen de scepter en vinden Chinezen regelmatig mogelijkheden om de beslissingen van hun heersers in eigen voordeel te vertalen. Dan wordt dit Britse territorium opgeschrikt door de aankomst van een Amerikaanse man en vrouw die hun zinnen hebben gezet op de verovering van de Aziatische handelsmarkt. Zij zijn experts op het gebied van financiële zaken, doch weten niets van de regels en wetten die het leven in Hong Kong beheersen.

Hong Kong is in de ban van het geld. De strijd om rijkdom en aanzien te verwerven speelt zich af op alle niveaus; van het goklustige dienstmeisje tot de meedogenloze rivaliteit tussen de presidenten van de machtige handelsondernemingen. Twee van hen, Ian Dunross van Noble House en Quillan Gornt van Rothwell-Gornt, raken verwikkeld in een strijd op leven en dood. Noble House verkeert in ernstige financiële moeilijkheden en de toekomst van Hong Kong hangt af van het lot dat deze handelsonderneming is beschoren. Voor Gornt is dit een unieke kans een poging te wagen zijn concurrent voor eeuwig te vernietigen. Line Bartlett en de beeldschone Casey Tcholok doen hun uiterste best de twee rivalen tegen elkaar uit te spelen om daar zelf profijt van te trekken. Hong Kong trilt op zijn grondvesten...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5 1
1 2
1.5
2 22
2.5 10
3 112
3.5 27
4 234
4.5 22
5 186

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,744,063 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar