StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

IJsprinses (2004)

door Camilla Läckberg

Reeksen: Patrik Hedström (1), Fjällbacka (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3,4131663,770 (3.51)188
In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Zelfmoord? Haar jeugdvriendin en de politie-inspecteur, tussen wie een warme relatie opbloeit, denken toch aan moord. Pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van een dader en van een aanleiding binnen de dorpsgemeenschap uit een ver verleden zich af te tekenen.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 188 vermeldingen

Engels (125)  Spaans (14)  Nederlands (9)  Italiaans (5)  Frans (4)  Zweeds (3)  Noors (2)  Deens (2)  Duits (1)  Catalaans (1)  Alle talen (166)
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
Dit is de eerste in de serie de Fjallbacka moorden, waarin Erica en Patrick verliefd raken en samen een moord met wortels in het verleden oplossen. Heel spannend weer en onverwachte plots, waarvan ik er toch eentje doorhad! ( )
  vuurziel | Mar 20, 2017 |
IJsprinses speelt zich af in de geboorteplaats van Camilla Lackberg, Fjallbacka, dat aan de Zweedse westkust ligt. In dit stadje gaat achter de ogenschijnlijk fraaie facade van een kleine gemeenschap een aantal moorden schuil. Lackberg schildert een portret van een gesloten samenleving, waarin iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. En dat kan onder bepaalde omstandigheden fataal zijn...
  Anne-Rose | Mar 4, 2012 |
Wanneer Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck samen op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.
Ijsprinses is de eerste thriller Over Patrik Hedström en Erica Falck
  Vysoka | Jan 10, 2012 |
Ik ben inmiddels behoorlijk verslaafd geraakt aan de boeken van Camilla Läckberg. Wat een geweldige schrijfster is dit!
Dit is haar debuutroman waarin we kennismaken met Patrik Hedström, Erica Falck en de rest van de bewoners van Fjällbacka. Het lijkt een idyllisch plaatsje aan de Zweedse westkust waar iedereen elkaar kent, iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn heel belangrijk is. En juist dat zorgt ervoor dat er iemand dood gevonden wordt.

Als Alexandra, een jeugdvriendin van Erica, met doorgesneden polsen in haar badkuip gevonden wordt lijkt het op zelfmoord. Maar al snel wordt duidelijk dat er veel meer speelt en dat juist in dit kleine plaatsje veel verborgen geheimen zijn.
Als ook haar vriend dood wordt gevonden ontdekken Patrik en Erica dat de geheimen uit het verleden deze beide slachtoffers met elkaar verbindt.

Doordat Camilla haar hoofdpersonen uitgebreid beschrijft ga je echt meeleven met alles wat er om hen heen gebeurd. Het is niet zomaar een misdaadverhaal, maar tegelijkertijd ook een hele mooie roman. Zeker de moeite waard om te lezen dus!!
Meteen verder gegaan met het vervolg "Predikant". De delen zijn afzonderlijk te lezen, maar door de voortgaande relaties van de hoofdpersonen leest het fijner als je ze op de juiste volgorde leest. ( )
  kittyvandalen | Jun 19, 2011 |
Eerste boek van een misdaadserie waarin Patrik Hedström en Erica Falck een hoofdrol spelen. Het verhaal speelt zich vooral af in het plaatsje Fjällbacka. Ik vind dat je de serie het beste in chronologische volgorde kunt lezen want het leven van de twee bovenstaande personen wordt gevolgd. ( )
  Lavendel1 | Dec 7, 2010 |
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Voor Willie
Eerste woorden
Het huis was leeg en verlaten.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (3)

In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Zelfmoord? Haar jeugdvriendin en de politie-inspecteur, tussen wie een warme relatie opbloeit, denken toch aan moord. Pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van een dader en van een aanleiding binnen de dorpsgemeenschap uit een ver verleden zich af te tekenen.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In haar debuutroman IJsprinses situeert Camilla Läckberg de plot in haar geboorteplaats, het winterse Fjällbacka aan de Zweedse westkust, waar achter de ogenschijnlijk fraaie kanten van een kleine gemeenschap een aantal moorden schuilgaan. Läckberg schildert een portret van een gesloten samenleving waarin iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. En dat kan onder bepaalde omstandigheden fataal zijn...
Als Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.51)
0.5 1
1 15
1.5 10
2 63
2.5 30
3 304
3.5 104
4 342
4.5 22
5 102

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,375,857 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar