StartGroepenDiscussieTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Juvenalis dilemma (1998)

door Dan Brown

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
19,617254202 (3.21)118
A masterful thriller by the author of the #1 "New York Times" bestseller "The Da Vinci Code"When the NSA's invincible code-breaking machine encounters a mysterious code it cannot break, the agency calls its head cryptographer, Susan Fletcher, a brilliant, beautiful mathematician. What she uncovers sends shock waves through the corridors of power. The NSA is being held hostage--not by guns or bombs--but by a code so complex that if released would cripple U.S. intelligence. Caught in an accelerating tempest of secrecy and lies, Fletcher battles to save the agency she believes in. Betrayed on all sides, she finds herself fighting not only for her country but for her life, and in the end, for the life of the man she loves.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 118 vermeldingen

Engels (219)  Spaans (8)  Nederlands (8)  Frans (5)  Italiaans (3)  Portugees (Portugal) (3)  Portugees (Brazilië) (2)  Portugees (1)  Zweeds (1)  Duits (1)  Grieks (1)  Hongaars (1)  Alle talen (253)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Aardige thriller met een spannend einde, maar ik begrijp niet dat de hoofdpersonen, 2 z.g. geniale cryptologen t.w. Susan Fletcher en commandant Strathmore, niet meteen zien dat NDAKOTA een anagram is voor Takando en daar meer als 200 blz. over doen om daar achter te komen, terwijl ik als eenvoudige oplosser van de dagelijkse cryptogram in de krant dat direct zag. Dit is echt een zwakke plek in deze thriller en zou je van zo'n uitstekende schrijver niet verwachten. ( )
  H.Russer | Dec 10, 2016 |
zg ( )
  JeanDreezen | Dec 13, 2015 |
Voor hij de Da Vinci code schreef, liet Dan Brown zijn messcherpe onderzoeks- en vertellersgaven los op de machtigste inlichtingendienst ter wereld: de National Security Agency, een ultrageheime miljardenoperatie - ouder, effectiever en invloedrijker dan de CIA - met als missie het breken van vijandelijke codes, tot elke prijs.

Als de krachtige NSA-supercomputer doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen.

Gevangen in een storm van geheimen en leugens vecht Fletcher om de dienst waarin zij gelooft te redden. Aan alle kanten loert verraad, en uiteindelik blijkt er nog meer op het spel te staan dan haar werk en haar land.

Vanuit geheime ondergrondse bunkers tot in de torenhoge kathedralen van Spanje ontvouwt zich een strijd om te overleven, een gevecht om de schepping van een geniale geest: een ondoordringbaar algoritme dat de internationale verhoudingen voorgoed dreigt te verstoren.

Voor hij schrijver werd, doceerde Dan Brown Engels op Phillips Exeter Academy. Het Juvenalis dillema is geinspireerd op een FBI onderzoek op de campus vanwege een bedreigeing voor de nationale veiligheid: een e-mail van twee studenten waarin stond dat de president de kogel verdiende.
  Anne-Rose | Aug 25, 2011 |
Het duurde even voordat ik goed in het verhaal zat. Snap nog steeds niet waarom David constant Becker wordt genoemd, ok, het is zijn achternaam, maar toch. Een spannend verhaal wat per hoofdstuk zo'n beetje heen en weer schiet van locatie. Hierdoor blijf je door lezen, want ja, je wilt toch weer weten hoe het verder gaat. Toen ik eenmaal in het verhaal zat heb ik hem 2 maal een stuk nachtrust ingeleverd en het boek uitgelezen. ( )
  levensnevel | Mar 24, 2010 |
Het National Security Agency (NSA) breekt vele vijandige codes, maar dan ontdekken ze een code die niet te kraken is. Zal het codekraakster Susan Fletcher lukken om op tijd de code te kraken? ( )
  biebfilmpie | Sep 30, 2009 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
A crescendo of murder, infernos, and explosions... Brown's skill... will rivet cyber-minded readers.
toegevoegd door Shortride | bewerkBooklist, Gilbert Taylor
 

» Andere auteurs toevoegen (20 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Dan Brownprimaire auteuralle editiesberekend
Ruitenberg, JosephineVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Salminen, RaimoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Prijzen en eretitels
Motto
Opdracht
Voor mijn ouders..........
mijn raadgevers en helden.
Eerste woorden
Ze waren in de Smoky Mountains, in hun favoriete hotelletje.
Citaten
Quis custodiet ipsos custodes - wie bewaakt de bewakers ? uit de Satiren van Juvenalis
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

A masterful thriller by the author of the #1 "New York Times" bestseller "The Da Vinci Code"When the NSA's invincible code-breaking machine encounters a mysterious code it cannot break, the agency calls its head cryptographer, Susan Fletcher, a brilliant, beautiful mathematician. What she uncovers sends shock waves through the corridors of power. The NSA is being held hostage--not by guns or bombs--but by a code so complex that if released would cripple U.S. intelligence. Caught in an accelerating tempest of secrecy and lies, Fletcher battles to save the agency she believes in. Betrayed on all sides, she finds herself fighting not only for her country but for her life, and in the end, for the life of the man she loves.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Dan Brown laat zijn onderzoeks- en vertellersgaven los op de machtigste inlichtingendienst ter wereld: de Nationale Security Agency, een ultrageheime miljardenoperatie met als missie het breken van vijandelijke codes, tot elke prijs.

Als de krachtige NSA-supercomputer doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen.

Gevangen in een storm van geheimen en leugens vecht Fletcher om de dienst, waarin ze gelooft, te redden. Aan alle kanten loert verraad, en uiteindelijk blijkt er nóg meer op het spel te staan dan haar werk en haar land.

Vanuit geheime ondergrondse bunkers tot in de torenhoge kathedralen van Spanje ontvouwt zich een strijd om te overleven, een gevecht om de schepping van een geniale geest: een ondoordringbaar algoritme dat de internationale verhoudingen voorgoed dreigt te verstoren.
Haiku samenvatting

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.21)
0.5 56
1 304
1.5 51
2 744
2.5 119
3 1656
3.5 206
4 1298
4.5 67
5 597

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 185,446,813 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar