StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Equinox (2006)

door Michael WHITE

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
26513100,222 (3.08)6
Oxford, 2006: a young woman is found brutally murdered, her throat cut. Her heart has been removed and in its place lies an apparently ancient gold coin. Twenty-four hours later, another woman is found. This time her brain has been removed, and a silver coin lies glittering in her skull. The police are baffled. But when police photographer, Philip Bainbridge and his estranged lover, Laura Niven become involved, they discover that these horrific, ritualistic murders are not confined to the here and now. And a shocking story begins to emerge which intertwines Sir Isaac Newton, one of seventeenth-century England's most powerful figures, with a deadly conspiracy which echoes down the years to the present day...… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 6 vermeldingen

Engels (9)  Nederlands (2)  Duits (1)  Spaans (1)  Alle talen (13)
Toon 2 van 2
Een Amerikaanse misdaadschrijfster raakt via haar ex-man, een politiefotograaf, betrokken bij een serie intrigerende moorden in de studentenstad Oxford, die een occult trekje schijnen te hebben. Ze ontdekt een verband met verrassend gelijkaardigde moorden in het verleden. Wat volgt is een combinatie van een klassieke detective met een light versie van de da Vinci Code. Lekker vlot geschreven, niet altijd even verrassend, maar prettig leesvoer voor in de luie zetel. ( )
  BirgitWalraet | May 29, 2011 |
Michael White is een veelzijdig man. Hij is musicus, hij maakte deel uit van de Thompson Twins, wetenschapper en schrijver. Blijkbaar is dit een goede combinatie om spannende thrillers te schrijver. Ik heb nog even nagekeken wie er eerder was, Dan Brown of Michael White, het zal erom spannen.
Ja, het zit in dezelfde hoek, veel geschiedkundige achtergrond in een niet al te diepgaand, maar wel spannend verhaal. Het succes van dit soort boeken zit 'm volgens mij in de achtergrond van het verhaal. Ik vind het tenminste geweldig om te lezen over Newton en zijn tijd of over de Medici en hun invloed op de Renaissance en Florence of over de Borgia's en hun dubieuze praktijken die vooral om macht draaiden. In elk boek beschrijft White kort wat geschiedkundig correct is en wat aan zijn fantasie ontsproten is. Je weet dus dat wat je gelezen hebt echt een redelijk natuurgetrouw beeld geeft.

Het eerste boek dat ik las was Equinox dat zich afspeelt in Oxford en waarin de occulte kant van Isaac Newton en zijn verbeten speurtocht naar het eeuwige leven centraal staan.
Onlangs las ik kort achter elkaar Het Medici geheim en de Borgiaring. Het Medici geheim speelt zich af in Florence en Venetië. Als je van deze Italiaanse steden houdt is het sowieso een feest om te lezen. Verhaaltechnisch mwah, maar spannend genoeg om er een paar aangename leesuurtjes mee door te brengen.
En dan De Borgiaring. Ik zou nooit een verband gezocht hebben tussen de Borgia's en een complot om de Engelse koningin Elisabeth I te vermoorden, en oké het is ook wat ver gezocht, maar de twee parallel lopende verhaallijnen (heden en verleden) maken het toch weer boeiend.

Samenvattend: geen ingewikkelde boeken, maar gewoon lekker leesvoer.
  BieblogHengelo | Feb 25, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
WHITE, Michaelprimaire auteuralle editiesbevestigd
DALÉN, HansSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Salminen, RaimoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor de jongens:
Lisa, India, George, Noah en Finn
Eerste woorden
Vroeg in de avond, terwijl het meisje zit te eten bij een vriendin, snijdt hij de brandstofleiding van haar auto door en kijkt hoe de benzine over het asfalt spettert, de helling afstroomt en langzaam verdampt.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Oxford, 2006: a young woman is found brutally murdered, her throat cut. Her heart has been removed and in its place lies an apparently ancient gold coin. Twenty-four hours later, another woman is found. This time her brain has been removed, and a silver coin lies glittering in her skull. The police are baffled. But when police photographer, Philip Bainbridge and his estranged lover, Laura Niven become involved, they discover that these horrific, ritualistic murders are not confined to the here and now. And a shocking story begins to emerge which intertwines Sir Isaac Newton, one of seventeenth-century England's most powerful figures, with a deadly conspiracy which echoes down the years to the present day...

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De Engelse universiteitsstad Oxford wordt opgeschrikt door de brute moord op een jonge studente. Na de vondst van haar levenloze lichaam valt het intieme etentje van thrillerauteur Laura Niven en politiefotograaf Philip Bainbridge in het water. Ze spoeden zich naar de plaats delict.

Het beeld dat Philip op de gevoelige plaat moet vastleggen is huiveringwekkend. Het hart van het slachtoffer is met chirurgische precisie uit het lichaam verwijderd. Op de lege plek glinstert een oude gouden munt.

Vierentwintig uur later vindt de politie opnieuw een lichaam van een vermoorde studente. Nu zijn de hersens verwijderd. In de schedel van het meisje blinkt een oude zilveren munt.

Geholpen door Philip en hun dochter Joanna bijt Laura zich in de zaak vast en ontdekt dat er in de rijke historie van Oxford vaker moorden gepleegd zijn met dezelfde gruwelijke details. Heden en verleden komen bij elkaar als de link wordt gelegd naar het 17de-eeuwse Oxford, de geheime occulte kant van de beroemde wetenschapper Isaac Newton en zijn verbeten speurtocht naar het eeuwige leven...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.08)
0.5 2
1 1
1.5 2
2 10
2.5 1
3 15
3.5 11
4 18
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,469,463 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar