StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het verdwenen meisje (2005)

door Jodi Picoult

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5,2511101,501 (3.56)88
Life is going well for Delia Hopkins. She has a daughter and a fiancé, and with her search-and-rescue bloodhound, she helps find missing persons. But as she plans for her wedding, she is haunted by inexplicable flashbacks to a devastating time she cannot recall.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 88 vermeldingen

Engels (105)  Nederlands (2)  Hongaars (1)  Zweeds (1)  Duits (1)  Alle talen (110)
Toon 2 van 2
Goed verhaal maar wel een beetje apart geschreven. Het boek is opgebouwd uit verschillende stukken, steeds gezien van uit een ander personage, Delia, Eric en Fitz en Delia's vader Andrew. Dat is wel overzichtelijk omdat dat steeds boven aan de bladzijde staat. Maar in die stukken springt de schrijfster wel van de ene tijd naar de andere door het personage aan herinneringen uit het verleden te laten denken.
Dat is dan ook meteen een van de thema's in het boek. Wat doen herinneringen met je? Zijn herinneringen wel altijd echt of juist? Of zijn er herinneringen die je denkt te hebben en waar je je eigen interpretatie aangeeft om het mooier of juist slechter te laten lijken.
Er zit wat mij betreft wel wat veel onnodige informatie is. Vooral als het gaat om de gewoontes van de Hopi indianen. Misschien wel aardig om te weten, maar nauwelijks een toevoeging aan het eigenlijke verhaal.
Dat verhaal gaat over Delia die door haar vader is ontvoerd toen ze vier was, maar is het wel een ontvoering als je je eigen dochter meeneemt om haar te beschermen tegen het gedrag van haar moeder waarbij Delia na de scheiding van haar ouders woont. En dat is waar het in dit boek over gaat. Officieel ben je natuurlijk strafbaar als je je kind niet meer terugbrengt na een weekendje bij papa, maar toch moet je doen wat je kunt om je kind te beschermen.
Delia kent Eric en Fitz al vanaf haar kleuterjaren, maar nu zijn ze volwassen en zijn Delia en Eric een koppel met een dochtertje, Sophie en met trouwplannen.
Maar dan staat de politie voor de deur. ( )
  connie53 | Sep 25, 2020 |
Spannend, meeslepend boek over een jonge vrouw die een goed leven lijdt met haar kind en vriend, die wel alcoholist is. Over haar jeugd, ze groeit op zonder moeder, en haar jeugdherinneringen met twee vrienden, waarvan de een haar vriend en vader van haar kind is en de ander nog steeds haar beste vriend. Dan blijkt dat ze als klein kind ontvoerd is door haar vader. Er komt een rechtzaak, ze ontmoet haar moeder, en er komen veel herinneringen boven. Leuk ook is dat er steeds een hoofdstuk vanuit een ander persoon geschreven wordt : Delia, de vrouwelijke hoofdpersoo'; Andrew, haar vader; Fitz, haar beste vriend; Eric haar vriend. Echt een goed boek dat je niet wilt wegleggen. ( )
  zwaantje | Dec 27, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (5 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Jodi Picoultprimaire auteuralle editiesberekend
Timmermann, KlausVertalerprimaire auteursommige editiesbevestigd
Wasel, UlrikeVertalerprimaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Prijzen en eretitels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
What other words, we may almost ask, are memorable and worthy to be repeated than those which love has inspired? It is wonderful that they were ever uttered. They are few and rare indeed, but, like a strain of music, they are incessantly repeated and modulated by memory. All other words crumble off with the stucco which overlies the heart. We should not dare to repeat these now aloud. We are not competent to hear them at all times. - Henry David Thoreau, 'A Week on the Concord and Merrimack Rivers,' 1849
Opdracht
This one is for Katie Desmond,

who fed me Oreos for breakfast on my wedding day,

appreciates the fashion sense of blue suede shoes,

and knows just how many people died that first night out on the
QEII.

Every once in a while, a person's lucky enough to

make an unforgettable friend: you're it, for me.
Dit boek is opgedragen aan Katie Desmond, die mij op mijn huwelijksdag Oreo's als ontbijt voerde, die mijn blauwe suède schoenen weet te waarderen, en die weet hoeveel mensen er zijn gestorven tijdens die eerst nacht van de QEII. Zo nu en dan heeft een mens het geluk om een onvergetelijke vriendin rijk te zijn: voor mij ben jij dat.
Eerste woorden
I was six years old the first time I disappeared.
Toen ik zes was, verdween ik voor het eerst.
Citaten
Memories aren’t stored in the heart or in the head or even the soul, if you ask me, but in the spaces between any two given people.
Je mist nu eenmaal niet datgene waar je niet om geeft (blz 15)
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Life is going well for Delia Hopkins. She has a daughter and a fiancé, and with her search-and-rescue bloodhound, she helps find missing persons. But as she plans for her wedding, she is haunted by inexplicable flashbacks to a devastating time she cannot recall.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Delia Hopkins is in het landelijke New Hampshire opgevoed door haar alleenstaande vader, Andrew. Ze heeft nu een dochtertje, een knappe verloofde en haar eigen bloedhond waarmee ze verdwenen personen opspoort.

Als Delia plannen maakt voor haar huwelijk, krijgt ze angstaanjagende flashbacks. Dan komt er een politieman aan de deur met een mededeling die haar leven totaal verandert. Geschokt en verward wil Delia tot elke prijs de waarheid weten – zelfs wanneer die haar leven en dat van haar geliefden in gevaar brengt.

Hoe moet je reageren als je hoort dat je niet bent wie je dacht te zijn? En dat de persoon van wie je hield en die je vertrouwde je heeft misleid?
Haiku samenvatting

Snelkoppelingen

Populaire omslagen

Waardering

Gemiddelde: (3.56)
0.5 1
1 22
1.5 10
2 102
2.5 30
3 406
3.5 93
4 441
4.5 35
5 190

Recorded Books

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Recorded Books.

» Informatiepagina uitgever

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 158,842,827 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar