StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The 7 1/2 Deaths of Evelyn Hardcastle door…
Bezig met laden...

The 7 1/2 Deaths of Evelyn Hardcastle (editie 2018)

door Stuart Turton (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5,5153001,862 (3.79)242
Fiction. Literature. Mystery. The Rules of Blackheath Evelyn Hardcastle will be murdered at 11:00 p.m. There are eight days, and eight witnesses for you to inhabit. We will only let you escape once you tell us the name of the killer. Understood? Then let's begin . . . Evelyn Hardcastle will die. Every day until Aiden Bishop can identify her killer and break the cycle. But every time the day begins again, Aiden wakes up in the body of a different guest. And some of his hosts are more helpful than others . . . The most inventive debut of the year twists together a mystery of such unexpected creativity it will leave listeners guessing until the very last second.… (meer)
Lid:pieternella
Titel:The 7 1/2 Deaths of Evelyn Hardcastle
Auteurs:Stuart Turton (Auteur)
Info:Sourcebooks Landmark (2018), Edition: Reprint, 482 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:****
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle door Stuart Turton

  1. 50
    Magpie Murders door Anthony Horowitz (souloftherose)
  2. 50
    Leven na leven door Kate Atkinson (JenMDB)
  3. 20
    Het goud van de waarheid door Iain Pears (nessreader)
    nessreader: Both high concept murder mysteries, both with multiple points of view and the reader constantly changing mind re: whodunnit
  4. 20
    De eerste vijftien levens van Harry August door Claire North (Anonieme gebruiker)
  5. 10
    Piranesi door Susanna Clarke (casvelyn)
  6. 11
    Rivers of London door Ben Aaronovitch (aliklein)
  7. 12
    De vrouw van de tijdreiziger door Audrey Niffenegger (JenMDB)
  8. 01
    Mechanique: A Tale of the Circus Tresaulti door Genevieve Valentine (khrhome)
    khrhome: Confusing, bewitching, sticks with you
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 242 vermeldingen

Engels (288)  Nederlands (3)  Italiaans (2)  Duits (1)  Alle talen (294)
Toon 3 van 3
Detectives. Ze volgen sinds Agatha Christie ermee begon vaak een vast schema: een moord, iemand die uit moet zoeken wie de moordenaar is, een afgebakend decor en veel verdachten met motief. OK, soms is er meer dan één moord, of een verdwijning. En de ene keer is de setting beperkt tot één landhuis, de andere keer strekt deze zich uit tot een dorp, of een land. Maar in de kern komt het vaak op hetzelfde neer.

Stuart Turton heeft het thema heel veel origineler benaderd. Ja, er is een onopgeloste moord, en ja, er is een afgebakend decor, een geïsoleerd landgoed, met een groep gasten en bedienden, die allemaal zo hun eigen geheim hebben. Maar hij combineert dit met een dosis Groundhog-day én een dosis quantum-leap. Zijn hoofdpersoon, ene Aiden Bishop, maakt de dag van de moord acht keer opnieuw mee, en hij bevindt zich daarbij elke dag in het lichaam van een andere persoon. Dat laatste is een handicap, maar soms ook een zegening, aangezien elke persoon zijn eigen lichamelijke en geestelijke kwaliteiten met zich meebrengt, en zijn eigen connecties heeft binnen de groep gasten.

Het is het soort boek waar je niet teveel over kan zeggen. Hoe langer je doorleest hoe ingewikkelder het wordt en hoe meer de verhalen zich in elkaar beginnen te nestelen, door elkaar beginnen te lopen, en invloed op elkaar krijgen. Behoorlijk duizelingwekkend. Knap gedaan ook.

Wat ik wat minder sterk vond was de uitleg bij het concept. Blijkbaar had Turton het gevoel dat hij ons uit moest leggen hoe die Aiden Bishop dan eigenlijk in deze tijdlus terecht is gekomen. Daarmee gaf hij het verhaal een nogal moralistische extra dimensie die eigenlijk niet nodig was en die voor mij afbreuk deed aan een verder zeer origineel en sterk verhaal. ( )
  Tinwara | Dec 15, 2021 |
Voor besprekinge zie eerst invoer. ( )
  connie53 | Jun 11, 2020 |
Dit boek komt zo dicht tegen een 10 aan, dat ik hem ook maar gewoon uitdeel. Ik heb hier zo van genoten, maar ook vaak in verwarring gelezen. Want houdt het allemaal maar eens uit elkaar. Een man wordt wakker in een bos en heeft geen idee meer wie hij is, waar hij is en wat hij daar doet. Hij is bovendien gewond. Dan hoort hij een meisje schreeuwen en ziet haar rennen met iemand achter haar aan. Er klinkt een schot en het meisje verdwijnt uit zicht. De man kan van angst niet bewegen en voelt iemand achter zich. Die laat iets in zijn jaszak vallen en fluistert 'Oosten'. Als de onbekende vertrekt vindt de man een kompas in zijn jaszak en hij gaat op pad naar het oosten. Als hij uitkomt bij een verlaten en vervallen landhuis klopt hij daar aan en dan begint het verhaal echt. En dat is een wonderlijk verhaal. De man, Aiden Bishop blijkt later, wordt elke dag wakker in het lichaam van een van de andere gasten op het landhuis. En door gebruik te maken van de kennis, het temperament en het verstand van het lichaam waar hij inzit, kan hij er voor zorgen dat hij elke dag stukjes van de puzzel vindt die hem moeten leiden naar de moordenaar van Evelyn Hardcastle, de dochter des huizes. Meer ga ik er niet over zeggen. Lees het boek zelf maar. Houd wel een boekje voor aantekeningen bij de hand. ( )
  connie53 | Feb 10, 2020 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (24 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Stuart Turtonprimaire auteuralle editiesberekend
Davies, JotVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Faccini, EmilyMapmakerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mann, DavidOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Oddera, FedericaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Stewart, James CameronVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn ouders, die me alles gaven en niets vroegen. Mijn zus, eerste en meest kritische lezeres vanaf het allereerste begin.
En voor mijn vrouw, door wier liefde, aanmoedigingen en opmerkingen dat ik af en toe eens moest opkijken van mijn toetsenbord dit boek zoveel meer werd dan ik voor mogelijk had gehouden.
Eerste woorden
Ik vergeet alles in een oogwenk.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
The future isn’t a warning my friend, it’s a promise, and it won’t be broken by us. That’s the nature of the trap we’re caught in.
Evidently, Rashton made quite an impression last night, because my passage through the house is punctuated by hearty handshakes and backslaps. Greetings lie scattered in my wake like tossed rocks, their goodwill bringing me out in bruises.
Too little information and you're blind, too much and you're blinded.
This time the past will hold her hand and squeeze. Memory will murder her.
She’s the only real thing in a world of echoes.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Fiction. Literature. Mystery. The Rules of Blackheath Evelyn Hardcastle will be murdered at 11:00 p.m. There are eight days, and eight witnesses for you to inhabit. We will only let you escape once you tell us the name of the killer. Understood? Then let's begin . . . Evelyn Hardcastle will die. Every day until Aiden Bishop can identify her killer and break the cycle. But every time the day begins again, Aiden wakes up in the body of a different guest. And some of his hosts are more helpful than others . . . The most inventive debut of the year twists together a mystery of such unexpected creativity it will leave listeners guessing until the very last second.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Vanavond zal er op het bal iemand worden vermoord. Het zal geen moord lijken en de moordenaar zal dus niet worden gepakt. Herstelt u dat onrecht, dan wijs ik u de weg naar buiten.'
Wat begon als een feest, eindigt in een tragedie. Terwijl het vuurwerk de donkere lucht boven het landgoed Blackheath doet opleven, wordt Evelyn Hardcastle, de jonge, mooie dochter van het huis, vermoord.
Maar Evelyn zal niet slechts één keer sterven. Totdat Aiden, een van de genodigden op het feest, haar moord zal weten op te lossen, zal de dag zich steeds herhalen, elke avond eindigend met het fatale pistoolschot.
De enige manier waarop deze cirkel kan worden doorbroken is door de moordenaar te identificeren. Maar iedere keer als de dag opnieuw begint, wordt Aiden wakker in het lichaam van een andere gast. En iemand is vastbesloten om te voorkomen dat Aiden ooit uit Blackheath zal ontsnappen.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.79)
0.5 3
1 28
1.5 5
2 93
2.5 29
3 236
3.5 81
4 461
4.5 76
5 300

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,233,269 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar