StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Die Zwerge: Roman. Mit Illustrationen von…
Bezig met laden...

Die Zwerge: Roman. Mit Illustrationen von Klaus Scherwinski (origineel 2004; editie 2010)

door Markus Heitz (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,2643015,378 (3.76)16
Abandoned as a child, Tungdil the blacksmith labors contentedly in the land of Ionandar, the only dwarf in a kingdom of men. Although he does not want for friends, Tungdil is very much aware that he is alone - indeed, he has not so much as set eyes on another dwarf. But all that is about to change. Sent out into the world to deliver a message and reacquaint himself with his people, the young foundling finds himself thrust into a battle for which he has not been trained. Not only his own safety, but the life of every man, woman and child in Girdlegard depends upon his ability to embrace his heritage. Although he has many unanswered questions, Tungdil is certain of one thing: no matter where he was raised, he is a true dwarf. And no one has ever questioned the courage of the Dwarves.… (meer)
Lid:Michael_Haase
Titel:Die Zwerge: Roman. Mit Illustrationen von Klaus Scherwinski
Auteurs:Markus Heitz (Auteur)
Info:Piper (2010), Edition: 1, 624 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:german language, fantasy, novel

Informatie over het werk

De Dwergen door Markus Heitz (Author) (2004)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 16 vermeldingen

Engels (17)  Duits (6)  Nederlands (5)  Italiaans (1)  Frans (1)  Alle talen (30)
Toon 5 van 5
Spannend boek, vlot geschreven. Onderscheidt zich van andere fantasyverhalen doordat het geschreven is vanuit het standpunt van een dwerg ipv een mens. Aanrader voor de liefhebbers van fantasy ! ( )
  annvh | Nov 26, 2013 |
Omdat ik het boek van Fitzek moest laten bezinken heb ik eindelijk toch maar De dwergen van Markus Heitz uitgelezen. Ik was hier een poos terug al mee begonnen, heb hem toen aan de kant gelegd om een recensie boek te lezen en ben er nadien niet meer aan toe gekomen om hem uit te lezen. Dat heb ik dus nu gedaan en het is mij toch wel goed bevallen. ( )
  Gea1967 | Sep 22, 2013 |
Spannend boek over dwergen en hun strijd tegen de verraderlijke magus Nôd'onn,orcs en alfen. ( )
  adavmn | May 21, 2009 |
In het Veilige Land leven dwergen, mensen en elfen naast elkaar. De dwergen beschermen het land tegen invallen van orcs, kwade elfen en andere monsters. Maar sinds een dwergenstam duizend jaar geleden werd verslagen, grijpt de zwarte macht om zich heen. De jeugdige dwerg Tungdil is opgegroeid bij de mensenmagiër Lot-Ionan en krijgt de opdracht zijn volk te zoeken. Door een wanhoopsdaad van de dwergenkoning verandert Tungdils tocht in een queeste om het Veilige Land te bevrijden.
  Juliette2701 | Dec 6, 2008 |
Ooit bewaakte het dwergenvolk de Stenen Poortweg om zodoende het Veilige Land met zijn mensen en goede elfen te beschermen tegen de invloed van het kwaad. Verraad baande echter de weg voor orcs en ogers, die als een vloedgolf vanuit het Dode Land met zijn talrijke verschrikkingen het Veilige Land binnenvielen. Nu eindelijk, eeuwen later, de rust is weergekeerd, komt onverwacht de onheilstijding dat de alfen – de elfen van het kwaad – en hun bondgenoten een nieuwe aanval voorbereiden. Van dit alles weet hij niets af, de jonge dwerg Tungdil die onder toezicht van de magiër Lot-Ionan onder het mensenvolk is opgevoed. De geschiedenis en de zeden en gewoonten van het dwergenvolk kent deze jonge smid alleen uit boeken. Dan gebeurt het. Zonder ook maar te vermoeden wat hem te wachten staat, wordt Tungdil door zijn mentor met een belangrijke opdracht op reis gestuurd. Vrijwel tegelijk besluit Gundrabur, de grootvorst der dwergen, de onervaren smid als zijn opvolger naar voren te schuiven. Zo hoopt Gundrabur de eenheid van de dwergenstammen te bewaren. En zo bevindt Tungdil zich plotseling in de voorste gelederen in de strijd tegen het Kwaad, tegen de verschrikkelijke alfen (en orcs) die zijn teruggekeerd naar het Veilige Land om een eeuwen geleden gedane belofte in te lossen. De belofte het dwergenvolk, de mensen en de elfen voorgoed van de aardbodem weg te vagen.

‘Witte nevel hing in de kloven en dalen van het grauwe gebergte. De toppen van de Grote Kling, de Drakentong en de andere bergen verhieven zich weerbarstig uit de mist in de richting van de avondzon.
Talmend, alsof het bang was voor de scherpe rotsen, daalde het hemellichaam neer en verlichtte de Noordpas met zijn bloedrode, steeds zwakker wordende licht.
Glandallin van de clan van de Hamerslagen leunde hijgend tegen de ruw afgewerkte wand van de wachttoren en hield zijn rechterhand boven zijn zwarte, borstelige wenkbrauwen om zijn ogen tegen het ongewoon felle licht te beschutten. De dwerg was door de klim buiten adem geraakt en het gewicht van zijn zware maliënkolder met de dicht opeen gevlochten ringen, de beide bijlen en zijn schild vormden een zware belasting voor zijn bejaarde benen.
Maar jongere dwergen dan hij waren er niet meer.
De slag die de negen clans van de Vijfde stam enkele dagen geleden in de mijngangen geleverd hadden, had vele levens gekost. De dood had vooral onder de jongere, onervaren dwergen zijn tol geëist. Maar hun offer was niet tevergeefs geweest: de onbekende vijand was vernietigd. Zijn vrienden bleven echter sterven aan een kwaadaardige ziekte, waarvan niemand wist waar die vandaan kwam. Ze verzwakte de dwergen, die hoge koorts kregen en van hun krachten, hun heldere blik en hun vaste hand werden beroofd. Daarom had hij als een van de ouderen de taak op zich genomen vannacht de Stenen Poortweg te bewaken.’
  mvhmartin | Nov 22, 2007 |
Toon 5 van 5
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (5 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Heitz, MarkusAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Spencer, Sally-AnnVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Witte nevel hing in de kloven en dalen van het grauwe gebergte.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Abandoned as a child, Tungdil the blacksmith labors contentedly in the land of Ionandar, the only dwarf in a kingdom of men. Although he does not want for friends, Tungdil is very much aware that he is alone - indeed, he has not so much as set eyes on another dwarf. But all that is about to change. Sent out into the world to deliver a message and reacquaint himself with his people, the young foundling finds himself thrust into a battle for which he has not been trained. Not only his own safety, but the life of every man, woman and child in Girdlegard depends upon his ability to embrace his heritage. Although he has many unanswered questions, Tungdil is certain of one thing: no matter where he was raised, he is a true dwarf. And no one has ever questioned the courage of the Dwarves.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Eens bewaakten de dwergen de Stenen Tolweg om het Verborgen Land met zijn mensen en goede elfen te beschermen tegen de invloed van de Heer van het Boze. Verraad baande de weg voor Orcs en Ogern, die als een vloedgolf vanuit het Dode Land met zijn talrijke verschrikkingen het Verborgen Land binnenvielen. Nu, eindelijk, de rust is wedergekeerd, komt onverwacht de onheilstijding dat de zwarte elfen en hun bondgenoten een nieuwe aanval voorbereiden.

Elders is de dwerg Tungdil ooit onder toezicht van de magiër Lot-Ionan onder mensenvolk opgevoed. De geschiedenis en de zeden en gewoonten van het dwergenvolk kent hij alleen uit boeken. Zonder ook maar te vermoeden wat hem te wachten staat, wordt deze jonge smid door zijn mentor met een belangrijke opdracht op reis gestuurd.

Wat het er bepaald niet gemakkelijker op maakt is dat de dwergenkoning Gundrabur, om de eenheid van de vijf dwergenstammen te bewaren, onverwacht verklaart dat Tungdil de verloren gewaande koningszoon is, de toekomstige Dwergenheer. En dat heeft grote gevolgen.

Want plotseling staat de onervaren Tungdil in de voorste gelederen in de strijd tegen de Boze, tegen de Zwarte Elfen, die zijn teruggekeerd naar het Verborgen Land, en wel om een eeuwen geleden gedane belofte in te lossen. De belofte het dwergenvolk voorgoed van de aardbodem weg te vagen...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.76)
0.5
1 7
1.5 1
2 20
2.5 7
3 43
3.5 14
4 92
4.5 7
5 60

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,845,528 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar