StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Otmars zonen

door Peter Buwalda

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1396196,379 (3.67)2
Peter Buwalda is terug met een daverende romancyclus. In drie boeken onderzoekt hij de voetangels van familiebanden, van seksualiteit, van ambitie, en wat het betekent om dit alles te ontberen. 'Otmars zonen' is het eerste deel. 'De jaknikker' volgt op 25 september 2020. De cyclus sluit af met 'Hysteria siberiana', te verschijnen op 25 september 2022. De jonge Shell-employé Ludwig Smit kruipt steeds dichter op de huid van zijn vader, Johan Tromp, die tweeëndertig jaar lang de grote onbekende in zijn leven is geweest. Meester en knecht raken tot elkaar veroordeeld op Sakhalin Island, waar Johan Tromps daverende carrière in de oliebusiness wankelt als journaliste Isabelle Orthel zich aandient. Ludwig en zij delen een kortstondig maar pijnlijk verleden in Twente en ook Tromp is op zijn hoede voor deze vrouw, die hij onder beroerd gesternte leerde kennen in de Nigerdelta. Intussen rijst de vraag of het verstandig is dat Ludwig de gedreven journaliste toegang verleent tot zijn wereldberoemde stiefbroer, de concertpianist Dolf Appelqvist. Appelqvists aan waanzin grenzende licht lijkt - eindelijk - dovende, ware het niet dat hij in het bezit is van een verloren gewaand derde deel van Beethovens pianosonate opus 111.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 2 vermeldingen

1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Het boek was prima hoor, maar wanneer gaan Nederlandse mannelijke auteurs nou niet eens gewoon in therapie in plaats van hun seksuele frustraties neer te pennen. Dat zou de Nederlandse literatuur erg veel goeds doen. ( )
  tmrps | Jul 1, 2021 |
Het is me duidelijk: het zal nooit iets worden tussen mij en Buwalda. De man kan wel schrijven, dat bewijst hij ook nu weer: zijn compositie zit goed, hij heeft een enorm vlotte stijl en weet suspense op te bouwen. Maar zijn thema’s laten me compleet koud: alweer gecomplexeerde mannen in de focus, de vrouwenfiguren hangen er zowat bij. De titel suggereert een soort familie-epos, en dat is het ook, blijkbaar over verschillende delen. Maar ik denk niet dat ik me aan de volgende waag. ( )
1 stem bookomaniac | Jul 15, 2020 |
In dit boek gaat het over macht en over haat. Het is het eerste deel van een meerdelig boek, dat maakt beoordelen lastig. Buwalda kan goed schrijven, dat laat hij ook in dit boek zien. Het heen en weer schakelen is heel bijzonder maakt pakt goed uit. Helaas spreekt het onderwerp en de manier waarop het wordt uitgewerkt mij absoluut niet aan en dat maakt beoordeling niet echt waardevol. Wat mij ook tegenstaat is dat het verhaal regelmatig onlogisch is. En als je denkt dat het verhaal nu wel vertelt is komt er een wending die nit wordt verklaart en ook niet consistent is. Een soort ouderwetse deus ex machina. Dat bevalt mij niet. ( )
  Pieter_Goldhoorn | Sep 7, 2019 |
De 1e 100 bladzijden roepen bij mij negatieve reacties op, personen worden lukraak gepresenteerd, soms worden hun namen veranderd; de vertelpersoon mijmert over zijn jeugd, net als in Murakami’s Norwegian Wood.

De aantekeningen die ik maak liegen er niet om: “opeens een sprong in de tijd … decennia later? … Is met Juliëtte, partner? … Maakt Peter Buwalda zijn boek niet kapot door zijn personages zodanig te fileren en van de hak op de tak te springen .. herordening van de namen via de muziek .. moeder pas dood, dus ( )
  leesclubhaarenjb | Aug 25, 2019 |
DS***** NRC***** VK**** Humo****½ CE*****
  Wo | Jun 30, 2019 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (1 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Buwalda, PeterAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bakker, AardDesigner body matterSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Heer, Sander deVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mikkonen, TainaArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Tuk, LaraOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vermeersch, JelleFotograafSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Mike
Eerste woorden
Wat psychiaters tegen fikse tarieven een Vatersuche noemen, is niet aan de orde.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Peter Buwalda is terug met een daverende romancyclus. In drie boeken onderzoekt hij de voetangels van familiebanden, van seksualiteit, van ambitie, en wat het betekent om dit alles te ontberen. 'Otmars zonen' is het eerste deel. 'De jaknikker' volgt op 25 september 2020. De cyclus sluit af met 'Hysteria siberiana', te verschijnen op 25 september 2022. De jonge Shell-employé Ludwig Smit kruipt steeds dichter op de huid van zijn vader, Johan Tromp, die tweeëndertig jaar lang de grote onbekende in zijn leven is geweest. Meester en knecht raken tot elkaar veroordeeld op Sakhalin Island, waar Johan Tromps daverende carrière in de oliebusiness wankelt als journaliste Isabelle Orthel zich aandient. Ludwig en zij delen een kortstondig maar pijnlijk verleden in Twente en ook Tromp is op zijn hoede voor deze vrouw, die hij onder beroerd gesternte leerde kennen in de Nigerdelta. Intussen rijst de vraag of het verstandig is dat Ludwig de gedreven journaliste toegang verleent tot zijn wereldberoemde stiefbroer, de concertpianist Dolf Appelqvist. Appelqvists aan waanzin grenzende licht lijkt - eindelijk - dovende, ware het niet dat hij in het bezit is van een verloren gewaand derde deel van Beethovens pianosonate opus 111.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.67)
0.5
1 2
1.5 1
2 1
2.5 3
3 5
3.5 7
4 19
4.5 5
5 5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,459,719 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar