StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De vlinderkamer (2019)

door Lucinda Riley

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
22612118,305 (3.77)6
"Posy Montague is approaching her 70th birthday. Still living in her beautiful family home, Admiral House, set in the glorious Suffolk countryside where she spent her own idyllic childhood catching butterflies with her beloved father, and raised her own children, Posy knows she must make an agonising decision. The house is crumbling around her, and Posy knows the time has come to sell it. Then a face appears from the past - Freddie, her first love, who abandoned her and left her heartbroken 50 years ago. Already struggling to cope with her son Sam's inept business dealings, and the sudden reappearance of her younger son Nick, Posy is reluctant to trust in Freddie's renewed affection. And unbeknown to Posy, Freddie - and Admiral House - have a devastating secret to reveal...."--Publisher.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 6 vermeldingen

Engels (9)  Nederlands (2)  Frans (1)  Alle talen (12)
Toon 2 van 2
Een mooi verhaal, met heel veel verwikkelingen. Gedeeltelijk speelt het zich af in en net na WOII en in het nu. In het begin vond ik het wel een beetje te romantisch. Een beetje Nora Roberts achtig en ik vind nu juist dat Lucinda Riley net dat beetje meer heeft. Gelukkig kwam dat weer te voorschijn op ongeveer de helft van het boek. Daarom maar een 8 en geen 9. ( )
  connie53 | May 18, 2020 |
De vlinderkamer. Door Lucinda Riley.

Mijn eerste Riley. Na de hype van de Zeven Zussen-reeks wou ik toch ook eens weten hoe het is om een Lucinda te lezen. Ik werk bij een bakker en een tijdje geleden stond er een koppel in de winkel. Zij had een boek onder de arm, een Zeven zussen-deel. Toen ik er naar vroeg vertelde ze dat ze zo door het boek werd meegesleept dat ze het overal mee naartoe nam om elk verloren ogenblik te kunnen verder lezen. Dus ook in de rij bij de bakker. Haar man stond er glimlachend naast. Mooi hé.

Nu, na De Vlinderkamer, weet ik hoe het voelt om ook zo meegesleept te worden. Riley weet hoe ze een verhaal moet vertellen, dat staat vast. In De Vlinderkamer volgen we Posy Montague die, op 70-jarige leeftijd, in haar ouderlijk huis Admiral House woont. Maar dat landhuis raakt in verval en Posy zal het moeten verkopen.

Door de duale vertellijn, wisselend tussen de jaren 40-50 en het heden (2006) krijg je een quasi volledig beeld van het leven van Posy en het verleden van Admiral House. We maken kennis met Posy’s ouders, haar kinderen, haar geliefden en familie. Stuk voor stuk boeiende personages die direct een plaatsje in je hart veroveren (bijna allemaal). De liefde van Posy voor haar tuin en de natuur spatten van de bladzijden. Meestal in woorden maar soms ook in een prachtige botanische pentekening.

Intriges, geheimen, foute beslissingen, misstappen; het komt allemaal aan bod. Soms wil je het boek gillend weggooien omdat je het niet eens bent met beslissingen die er worden genomen, of niet worden genomen. Maar al snel neem je het weer bij de hand om verslaafd verder te lezen. Wanhopig verlangend naar een happy end…

In deze moeilijke tijden is het enorm bevredigend om even helemaal in een boek te verdwijnen. Zonder dat je je al te veel zorgen moet maken of na moet denken. Ik heb van elke pagina genoten. Lucinda is een geboren verhalenverteller. Ik snap haar fans volledig. ( )
1 stem Els04 | May 5, 2020 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn dierbare schoonmoeder, Valerie
Eerste woorden
'Onthoud, lieverd, dat je een elfje bent, stilletjes over het gras zwevend met vleugels van gaas, klaar om je prooi te vangen in je zijden net.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"Posy Montague is approaching her 70th birthday. Still living in her beautiful family home, Admiral House, set in the glorious Suffolk countryside where she spent her own idyllic childhood catching butterflies with her beloved father, and raised her own children, Posy knows she must make an agonising decision. The house is crumbling around her, and Posy knows the time has come to sell it. Then a face appears from the past - Freddie, her first love, who abandoned her and left her heartbroken 50 years ago. Already struggling to cope with her son Sam's inept business dealings, and the sudden reappearance of her younger son Nick, Posy is reluctant to trust in Freddie's renewed affection. And unbeknown to Posy, Freddie - and Admiral House - have a devastating secret to reveal...."--Publisher.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.
Dan keert Posy's eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy's familie daarmee te maken?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.77)
0.5
1 2
1.5
2 3
2.5 1
3 8
3.5 3
4 16
4.5 4
5 10

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,187,446 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar