StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Gallant (2022)

door V. E. Schwab

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,283516,823 (3.79)34
Olivia Prior has grown up at the grim Merilance School for Girls with no no past except for her one treasure, her mother's journal, so when a letter arrives inviting her to come home to ruinous manor, Gallant, she seizes the chance to find out about her family.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 34 vermeldingen

Engels (50)  Hongaars (1)  Nederlands (1)  Alle talen (52)
Dit is best een goed, maar nog al donker boek. Olivia heeft ruim 12 jaar in een naar weeshuis gewoond, met vervelende meisjes en strenge zusters. Olivia is omdat ze niet kan praten het middelpunt van veel pesterijen, maar heeft dat door wat wraakoefeningen tot een minimum terug weten te brengen. Alleen moet ze nu helemaal alleen proberen door de dagen heen te komen. En dan is er nog een ander ding. Ze kan de doden zien al zijn ze vaak maar schimmen.
Op haar 14de wordt haar plotseling verteld dat er nog familie is gevonden die haar graag willen opnemen in hun familielandhuis 'Gallant'. En zo vertrekt Olivia naar haar nieuwe huis. Daar wordt ze echter niet met open armen ontvangen. Het huis wordt bewoond door de bedienden Edgar en Hannah en naar iets oudere neef Matthew, die haar helemaal niet daar wil hebben.
Ook in dit huis zijn allemaal schimmen en Olivia ontdekt dat ze die kan roepen als dat nodig mocht zijn. Ze heeft het oude dagboek van haar moeder bij zich en daarmee ziet zij kans om de vloek die op het huis ligt te verbreken.
Voor mij had het wat vrolijker mogen zijn allemaal. ( )
  connie53 | May 18, 2022 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
V. E. Schwabprimaire auteuralle editiesberekend
Rhind-Tutt, JulianVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor iedereen die naar deuren zoekt
en dapper genoeg is om ze te openen,
en soms zo stoutmoedig is om een eigen deur te creëren.
Eerste woorden
Proloog

De meester van het huis staat bij de tuinmuur.
Hoofdstuk 1

De stortregen roffelt als trommelende vingers op het tuinschuurtje.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Olivia Prior has grown up at the grim Merilance School for Girls with no no past except for her one treasure, her mother's journal, so when a letter arrives inviting her to come home to ruinous manor, Gallant, she seizes the chance to find out about her family.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Er zijn een paar dingen die de veertienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.79)
0.5
1 2
1.5
2 13
2.5 8
3 59
3.5 24
4 110
4.5 16
5 48

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,797,113 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar