StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Gozert (2020)

door Pieter Koolwijk

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
289836,615 (4.38)5
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 5 vermeldingen

Nederlands (5)  Engels (4)  Alle talen (9)
Toon 5 van 5
Eerste deel van de serie 'De wereld van Gozert'.
Ties heeft een denkbeeldige vriend, Gozert, waarmee hij allerlei spannende avonturen beleeft. Met Gozert in de buurt ziet de wereld er veel kleurrijker uit. Zijn ouders zijn er niet erg blij mee, hoewel zijn vader er wel om kan lachen. Vooral als Ties er doornat of vreselijk vies van thuis komt. Op school gaat het ook al niet goed en zijn ouders besluiten om hem in een kliniek te laten opnemen om met medicijnen te worden behandeld. Ook daar zetten Gozert en Ties de boel flink op stelten. Ties ontmoet Luna, een meisje dat stemmen hoort.
Leuk verhaal met mooie illustraties en een goed gevonden reden voor de afloop. ( )
  connie53 | Nov 10, 2023 |
Met dit boek won Pieter Koolwijk de Gouden Griffel 2021.
Het is een prachtig, spannend en ontzettend leuk verhaal over Ties die een grote beste vriend heeft, Gozert. Samen beleven ze van alles, spannende en enge en leuke dingen, alleen... Ties is de enige die Gozert kan zien en daardoor raakt hij alsmaar in de problemen.
Zo erg dat hij in een kliniek terecht komt. Hij weigert zijn medicijnen te nemen een hele lange tijd. Gek is wel, dat Luna, die ook in Huize Hoopvol woont Gozert weliswaar niet kan zien maar wel kan horen. Uiteindelijk neemt Ties toch zijn medicijnen en negeert hij Gozert tot die verdwijnt. Ties leeft daarna,een poos thuis, met zijn vader en moeder en zonder Gozert. Tot Gozert hem komt waarschuwen dat Luna op de gesloten afdeling, bij de Zombies geplaatst gaat worden, dat kan alleen Ties, samen met Gozert voorkomen. Gozert probeert Ties ervan te overtuigen dat hij wel degelijk “ echt” is, door zijn naam te noemen. Tijs. Als Ties dat aan zijn moeder vertelt gaat ze hem eindelijk geloven. Tijs was het kindje dat niet geboren werd maar een miskraam was, en merkwaardigerwijs heeft dat kindje contact met zijn broer, de ouders van Luna worden ervan overtuigd dat Luna niet gek is, en ze blijft wonen in Huize Hoopvol, maar niet op de gesloten afdeling en gaat in de weekenden logeren bij Ties. Met zijn drieën beleven ze van alles. Zo is de “gewone” wereld toch wat minder saai. ( )
  vuurziel | Jun 7, 2022 |
Het leven is voor Ties 1 groot avontuur. Ik vind het een hilarisch boek want alle avonturen die Ties en Gozert meemaken gebeuren normaal niet in je eigen leven. Ook begrijp je dat het hoofd van Ties anders werkt. Hij ziet waanbeelden en de dokter probeert hem hiervan af te helpen door medicatie. Hierdoor is het boek een deel werkelijkheid maar ook fantasie. Het is knap dat de schrijver heel veel gevoelens van de hoofdpersonen kan toevoegen. Hierdoor wordt hun beleveniswereld heel zichtbaar en kan je het verhaal heel goed inbeelden. ( )
  Silkedegruyl | Apr 20, 2022 |
Fantastisch. Anders kan ik het niet verwoorden. Ik heb dit boek in een adem uit gelezen!
Er is veel humor te vinden in het boek, maar tegelijk wordt er wel degelijk een serieus onderwerp aangesneden.
Het boek mooie platen die bijdragen aan de beeldvorming van het verhaal.
Ik kan hele lange verhalen gaan schrijven, maar er is maar een passend woord.
Fantastisch! ( )
  EsmeeKoeman | Jan 19, 2021 |
Een super leuk boek! Ik heb het van begin tot einde met heel veel plezier gelezen. De schrijver weerspiegelt de fantasie van kinderen op een grappige en mooie manier. Het verhaal wordt versterkt door de mooie platen waar ik mezelf minutenlang in kon verliezen. Het voelde alsof ik helemaal op kon gaan in de fantasie van de hoofdpersoon. Ik vond het mooi hoe de angsten van de hoofdpersoon werden beschreven in de gesprekken met zijn onzichtbare vriend. Ik denk dat niet alleen kinderen veel van dit boeken kunnen leren, maar ook volwassenen wijze lessen kunnen halen uit dit verhaal. Wat mij heel erg is bijgebleven is het deel van loslaten. Sommige gedachtes zijn beter om te negeren. ( )
  Iripet | Sep 2, 2020 |
Toon 5 van 5
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Vosmar en alle anders gozerts die er zijn
Eerste woorden
Het was een prachtige middag
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Ties heeft een probleem.

Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen.
Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt…

Ties' ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.38)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5
4 2
4.5
5 8

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,233,194 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar