StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De onmogelijke dood (2011)

door Ian Rankin

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Malcolm Fox (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1606317,136 (3.84)50
Rechercheur Paul Carter is schuldig bevonden aan een ambtsmisdrijf, maar enkele collega's houden hem de hand boven het hoofd. Malcolm Fox en zijn team van Interne Zaken moeten de zaak gaan onderzoeken. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige kwestie leek, blijkt al snel een complexe zaak: mensen worden op schokkende wijze geïntimideerd en dan komt het ook nog tot een beestachtige moord, gepleegd met een wapen dat eigenlijk niet bestaat.… (meer)
  1. 20
    Interne zaken door Ian Rankin (Laura400)
  2. 10
    The Sea Detective door Mark Douglas-Home (YossarianXeno)
    YossarianXeno: Both novels provide accessible, compelling crime stories set in contemporary Scotland, written with a simplicity of style.
  3. 00
    Twelve Fingers: Biography of an Anarchist: A Novel door Jo Soares (Cecilturtle)
    Cecilturtle: the lighter side of anarchy
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 50 vermeldingen

Engels (59)  Nederlands (3)  Italiaans (1)  Alle talen (63)
Toon 3 van 3
Malcolm Fox moet onderzoeken of agenten uit Fife hun boekje te buiten zijn gegaan. Tijdens het onderzoek wordt een ex-politieman vermoord (het moet lijken op zelfmoord). Dat is het begin van een onderzoek waar Fox eigenlijk geen toestemming voor heeft, maar dat uiteindelijk leidt tot de ontmaskering van een bekende bankier als voormalig lid van een afscheidingsgroep in Schotland uit de tachtiger jaren. Is weer een spannend boek, tot op de laatste bladzijde.
  wannabook08 | Nov 30, 2020 |
Onkreukbaarheid zou een van de belangrijkste eigenschappen van iedere politieman moeten zijn, maar helaas blijkt ook onder de hoeders van de wet het vlees soms onthutsend zwak. Voor Malcolm Fox en zijn team, die voor de afdeling Interne Zaken van de politie van Edinburgh werken, is er werk zat. In de thriller Een onmogelijke dood worden ze op het spoor gezet van Paul Carter, een politieman uit Kirkcaldy die is opgepakt voor het herhaaldelijk misbruik maken van zijn positie. Of beter: op dat van zijn collega’s Haldane, Michaelsson en Scholes, want Carter wacht inmiddels in de gevangenis op zijn proces. Het vermoeden bestaat echter dat ook zijn kompanen een aandeel in Carters misdragingen hebben gehad, en Fox krijgt de opdracht te onderzoeken of dat inderdaad zo is. Dat valt niet mee, want niemand zit op de ‘matennaaiers’ van Interne Zaken te wachten. Aanvankelijk is het dan ook al tegenwerking wat de klok slaat. Tot Alan Carter, Pauls oom, dood in zijn woning wordt...
  leestgraag | Jun 25, 2014 |
Inspecteur Malcolm Fox is hoofd van de afdeling Normen Beroepsuitoefening. Het is zijn taak te onderzoeken of zijn collega's wel volgens het boekje werken en als daar klachten over zijn deze onder de loep te nemen. Je kunt je voorstellen dat hij bij velen van hen nou niet bepaald geliefd is. Met zijn collega's Joe Naysmith en Tony Kaye onderzoekt hij de zaak van Paul Carter. Deze politieman heeft een ambtsmisdrijf gepleegd maar het vermoeden bestaat dat drie collega's hem de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Het merkwaardige aan de zaak is dat de aangifte van het ontoelaatbare gedrag is gedaan door Alan Carter, de oom van Paul. De twee hebben een slechte relatie. Alan Carter pleegt zelfmoord en het lijkt er op dat de zaak zal worden gesloten. Malcolm Fox denkt echter dat het een in scene gezette moord is. Eigengereid als hij is gaat hij tegen de regels in zelf op onderzoek uit. Hij komt terecht in een wereld van Schots nationalisme, terrorisme, mensen van aanzien die fout zijn en anderen die alles wat fout is willen toedekken.

Met de misdaadromans over inspecteur John Rebus heeft Ian Rankin bewezen een deskundig schrijver te zijn en met dit boek over de afdeling Normen Beroepsuitoefening is het niet anders. Het verhaal is goed geconstrueerd, heeft scherpe dialogen, de nodige humor en een redelijk spannende ontknoping. Moeiteloos weeft Ian Rankin de realiteit van midden jaren 80 in het verhaal. Schotse seperatistische bewegingen vroegen in die jaren op geweldadige manier aandacht voor de wens van een onafhankelijk Schotland. Rankin heeft dat inweven heel geraffineerd gedaan. Schijnbaar onbelangrijke zaken en gebeurtenissen en mensen die terloops worden genoemd, worden in de loop van het verhaal bepalend voor het plot. Het op zich eenvoudige onderzoek naar het ambtsmisdrijf van Paul Carter mondt uit in de ontrafeling van een zaak die wijd vertakt is in de politiek en het politieapparaat van Schotland.

Daarnaast krijgen ook de priveomstandigheden van Malcolm Fox de nodige aandacht. Zijn vader die in een tehuis de eerste stadia van Alzheimer doormaakt wordt getroffen door een beroerte en Fox en zijn zus Jude besluiten dat hun vader hiervan zal moeten herstellen in Fox's huis.

De onmogelijke dood is een deskundig geschreven boek dat van begin tot einde boeit. Een boek waard om gelezen te worden, zoals je dat van Ian Rankin mag verwachten. ( )
  eagleye50 | Jun 4, 2012 |
Toon 3 van 3
This is Rankin, so it's only to be expected that the plotting should be tight, the dialogue quick-fire, the crimes disturbingly believable, taking place as they do in a world that is so thoroughly and obviously our own, today. What the creator of Rebus also gives us in Fox – initially in the inspector's first outing, The Complaints, and again here – is another complex, driven policeman: difficult, largely miserable and lonely, but utterly real.
toegevoegd door riverwillow | bewerkThe Guardian, Alison Flood (Oct 21, 2011)
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Ian Rankinprimaire auteuralle editiesberekend
Rodchester, AmyOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
I. M.
David Thompson
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
"He's not here,' the desk sergeant said.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Rechercheur Paul Carter is schuldig bevonden aan een ambtsmisdrijf, maar enkele collega's houden hem de hand boven het hoofd. Malcolm Fox en zijn team van Interne Zaken moeten de zaak gaan onderzoeken. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige kwestie leek, blijkt al snel een complexe zaak: mensen worden op schokkende wijze geïntimideerd en dan komt het ook nog tot een beestachtige moord, gepleegd met een wapen dat eigenlijk niet bestaat.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.84)
0.5
1
1.5
2 8
2.5 6
3 60
3.5 27
4 136
4.5 16
5 44

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,798,884 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar