StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Winternacht (2005)

door Arnaldur Indriðason

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Erlendur (7)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,4608512,570 (3.63)135
On an icy January day, the Reykjavik police are called to a block of flats where a body has been found in the garden: a young, dark-skinned boy, frozen to the ground in a pool of his own blood. The discovery of a stab wound in his stomach extinguishes any hope that this was a tragic accident. Erlendur and his team embark on their investigation with little to go on but the news that the boy's Thai half-brother is missing. Is he implicated, or simply afraid for his own life? The investigation soon unearths tensions simmering beneath the surface of Iceland's outwardly liberal, multicultural society. The boy's murder forces Erlendur to confront a tragedy in his own past. Soon, facts are emerging from the snow-filled darkness that are more chilling even than the Arctic night.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 135 vermeldingen

Engels (59)  Nederlands (8)  Frans (5)  Spaans (4)  Duits (3)  Zweeds (2)  Noors (2)  Deens (1)  Alle talen (84)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Een beetje een moeilijk boek om te lezen. Het gebrek aan achternamen en de aanspreekvorm is een beetje onwennig. Misschien dat het ook niet echt helpt dat het een zesde deel is in de serie, maar meer van een 6 wordt het niet. ( )
  connie53 | Dec 14, 2013 |
Een thais kind wordt gevonden aan de voet van de flat waar hij woont, vermoord. Is er racisme in het spel, waarom verbergt zijn moeder haar oudere kind, heeft die er iets mee te maken.
Een goed verhaal dat je, na de oplossing van de moord, met een naar gevoel achter laat. Dat dat kan gebeuren ...
Ik weet zeker dat ik het boek eerder al gelezen heb, maar wanneer .. nergens terug te vinden in mijn verslagen. ( )
  zwaantje | Dec 25, 2011 |
Als een kleine Thaise jongen wordt vermoord, wordt al snel gedacht aan een racistisch motief. Als ook zijn broer verdwijnt en er een pedofiel in de buurt blijkt te wonen, wordt het raadsel voor de IJslandse rechercheurs Erlendur, Elinborg en Oli alleen maar moeilijker. Het dossier van een verdwenen vrouw lijkt daarbij in eerst instantie geen rol te spelen. Boeiend en spannende verteld verhaal, waarbij zowel de angst voor de komst van vreemdelingen binnen de eigen landscultuur een rol speelt alsook de uiteenlopende privéproblemen van de drie politiemensen. Juist die menselijke kant zorgt voor een geloofwaardig verhaal tegen een ook voor ons bekende maatschappelijke achtergrond. De liefhebber van dit genre zal daarom ook in dit deel uit de reeks over de drie hoofdpersonen tot het eind geboeid blijven.
  leestgraag | Dec 10, 2010 |
Op een ijskoude dag in januari wordt in de tuin van een flatgebouw het lichaam gevonden van een jongetje. Het jongetje, Elias, 10 jaar oud en van Thaise afkomst, blijkt te zijn vermoord. Inspecteur Erlendur onderzoekt de zaak met zijn twee vaste collega´s Elínborg en Sigurdur Óli. Het onderzoek concentreert zich in het begin op de school die Elias bezocht en de bewoners van het flatgebouw waar hij woonde. Op de school werkt een leraar die er rascistische ideeën op na houdt en in de buurt woont een pedofiel. Hebben zij iets met de moord te maken? Ook richt het onderzoek zich op het vinden van de broer van Elias. Zijn hij en een paar van zijn vrienden erbij betrokken? Terwijl het onderzoek vordert is Erlendur ook bezig met de vermissing van een vrouw. Is er een verband tussen de twee zaken?

De moord op het jongetje herinnert Erlendur aan zijn broertje die in een hevige sneeuwstorm verdween en nooit is gevonden en waarover Erlendur zich steeds schuldig heeft gevoeld. Het is voor hem een stevige motivatie om de moordenaar van Elias te ontmaskeren.

Vakkundig vertelt Indriðason het verhaal. Met ingetogen en sobere zinnen en woorden schildert hij de melancholieke Erlendur, die met zijn kinderen en zijn verleden in het reine probeert te komen, de gesloten gemeenschap van Thaise immigranten, het ijzige klimaat in de Ijslandse winter, de maatschappelijke problemen met betrekking tot racisme en integratie en de eenzaamheid waarin mensen soms als gevolg van een eigen keuze leven.

Het verhaal staat niet echt bol van de spanning maar het is goed opgebouwd, er zijn de nodige verrassingen en de ontknoping is niet de ontknoping die je verwacht. Arnaldur Indriðason heeft met Winternacht, geschreven in de voor hem zo karateristieke ingetogen schrijfstijl, weer een prachtig en goed leesbare misdaaroman het licht doen zien. Het boek ontroert. Aanbeveling genoeg om het te lezen. ( )
  eagleye50 | Oct 28, 2010 |
Eerlijk gezegd viel dit boek me, in vergelijking met de eerdere thrillers die ik van Indriđason heb gelezen, een beetje tegen. Lees verder op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Jan 1, 2010 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Is there such a thing as a perfect crime-fiction novel? Probably not, but if there were, this would surely be a strong contender. Arnaldur Indridason's latest novel in the Inspector Erlendur series continues the upward trend in quality, confidence and storytelling that I have come to hope for, even dare to expect, with each new outing. Tragically, Indridason's translator, Bernard Scudder died before he had completed work on ARCTIC CHILL, but Victoria Cribb has stepped in and the result seems to be a seamless one....This author is brilliant at speaking to the reader at the level at which the reader desires, so one can either ignore the economically presented character studies and get on with the plot, or revel in them and find further insight behind the sparse prose. For me, this author understands internal suffering all too well, and can convey the sadness of daily life in a dispassionate yet empathetic way.

 
The books of Icelandic crime writer Arnaldur Indridason may seem esoteric, but this is a situation that is fast changing. A film adaptation of his Jar City has won rave reviews, and UK bookselling chains are promoting crime in translation...An opaque Icelandic police procedural that's all shades of grey...

 
...may well be the most thoroughly depressing of all the gloomy police procedurals coming out of those cold lands near the Arctic Circle. But since the storyteller is Arnaldur Indridason, this Icelandic tale is delivered with exquisite sensitivity, in a moody translation...
 

» Andere auteurs toevoegen (13 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Indriðason, Arnaldurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Boury, ÉricVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cribb, VictoriaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Guidall, GeorgeVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Middel, KimVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rexford, JustinOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Scudder, BernardVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Shutterstock.comCover imageSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Ben ik nu degene die nog leeft
of degene die gestorven is?

Steinn Steinnar, Op het kerkhof
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
In memory of Bernard Scudder
Eerste woorden
Ze konden zijn leeftijd raden, maar het was moeilijker om vast te stellen uit welk deel van de wereld hij kwam.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

On an icy January day, the Reykjavik police are called to a block of flats where a body has been found in the garden: a young, dark-skinned boy, frozen to the ground in a pool of his own blood. The discovery of a stab wound in his stomach extinguishes any hope that this was a tragic accident. Erlendur and his team embark on their investigation with little to go on but the news that the boy's Thai half-brother is missing. Is he implicated, or simply afraid for his own life? The investigation soon unearths tensions simmering beneath the surface of Iceland's outwardly liberal, multicultural society. The boy's murder forces Erlendur to confront a tragedy in his own past. Soon, facts are emerging from the snow-filled darkness that are more chilling even than the Arctic night.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Op een ijzige januaridag wordt het lichaam van een kind gevonden in de tuin van een appartementencomplex in Reykjavik: een donker jongetje ligt dood in de bebloede sneeuw. De rechercheurs die bij de plaats delict arriveren, gaan onmiddellijk uit van een afschuwelijk misdrijf.

Als Erlendur, Elínborg en Sigurdur Oli in barre weersomstandigheden met hun onderzoek beginnen, blijkt wat zij aan het licht brengen inderdaad al spoedig veel kouder dan de allerkoudste winternacht.
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Arnaldur Indriðason's boek Arctic Chill was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.63)
0.5 1
1 3
1.5 3
2 13
2.5 8
3 116
3.5 53
4 162
4.5 17
5 40

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,665,137 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar