StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

1Q84 : (qutienvierentachtig). Boek 1 : april-juni (qutienvierentachtig) (2009)

door Haruki Murakami

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: 1Q84 (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1553117,232 (3.91)26
Tengo is wiskundeonderwijzer en de ghostwriter van een bestsellerauteur. Aomame is sportschoolinstructrice, maar pleegt daarnaast moorden in opdracht. Zij hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken, maar gaandeweg blijkt dat hun paden elkaar vroeger gekruist moeten hebben, en het ziet ernaar uit dat dit weer gaat gebeuren. Aomame raakt verzeild in een parallelle wereld, die ze '1q84' noemt. De q staat voor question mark - vraagteken.… (meer)
  1. 21
    1984 door George Orwell (miniwark)
  2. 00
    Een geur van sandelhout door Hubert Lampo (Johanna11)
    Johanna11: Magisch realisme is de verbindende factor. En daarnaast heeft in beide boeken de hoofdpersoon een oudere vriendin.
  3. 01
    Norwegian wood door Haruki Murakami (jalonsoarevalo)
    jalonsoarevalo: MAravillosa recreación tomando como letmotiv el libro de Orwell 1984
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 26 vermeldingen

Frans (11)  Engels (10)  Nederlands (5)  Zweeds (2)  Hongaars (1)  Noors (1)  Deens (1)  Alle talen (31)
Toon 5 van 5
Niet uitgelezen. Niet mijn ding. ( )
  ArtieVeerle | Jun 18, 2017 |
Murakami was mij al vaak aanbevolen, maar pas nu heb ik voor het eerst een boek van hem gelezen. Dat zal zeker niet de laatste zijn, al was het maar omdat het verhaal na het eerste deel van 1q84 nog niet af is.

Het magisch realisme in dit boek is subtiel en intrigerend. Je wilt echt weten hoe het zit met de parallelle wereld van 1q84. Na Hubert Lampo is dit eindelijk weer een schrijver waar ik nog vele magisch realistische boeken van zal lezen. ( )
  Johanna11 | Aug 26, 2016 |
In deze trilogie (ook boeken 2 en 3 zijn van een hoog niveau) neemt Murakami je eens te meer mee naar zijn lichtelijk ontwrichtende fantasiewereld. Sensueel geschreven, met intrigerende personages die onder je huid kruipen. ( )
  konchirad | May 12, 2013 |
Wat een fascinerend boek en een intrigerend plot! Ik had eerlijk gezegd al veel tegenstrijdige reacties op het boek gelezen, waarbij de negatieve eerder in de meerderheid leken, maar dankzij een vriendin waarmee ik elke maand samen een boek lees, heb ik het nu toch gelezen; Ongelooflijk. Ik was al een fan van Murakami aan het worden na het lezen van Kafka aan het strand enkele maanden geleden, maar nu is hij zonder twijfel een van mijn favoriete auteurs.
Aomame en Tengo, de twee hoofdpersonen in het verhaal, kennen elkaar op het eerste zicht niet, maar na een tijd wordt duidelijk dat ze elkaar vroeger wel hebben gekend. Beiden hebben niet echt een gemakkelijke jeugd gehad, en beiden zijn ze al op jonge leeftijd tegen hun ouders (vader in het geval van Tengo) in opstand gekomen en hebben hun leven min of meer in eigen handen genomen. Of ze gelukkig zijn is niet zo gemakkelijk te zeggen, maar ze maken er allebei het beste van. Tengo doet dit door te vluchten in wiskunde en lezen, en ook door te schrijven, al is dat laatste nog niet echt succesvol gebleken, Aomame door haar lichaam zo gezond mogelijk te houden. (Lichaam en geest, dus).
Natuurlijk zitten er weer enkele surrealistische elementen in het verhaal, anders zou het Muraami niet zijn. Hoe zit het bv. met die twee manen?
Ik kan niet wachten om het tweede deel van de trilogie te lezen!

Andere meningen/besprekingen:

In Gedachten: http://hanniejenneskens.com/2013/03/29/gelezen-1q84-boek-1-2-en-3-haruki-murakam...

Boekblad leest: http://boekbladleest.blogspot.be/2013/07/casper-leest-1q84-boek-een.html

Tessa Heitmeijer: http://tessaheitmeijer.com/2015/11/20/recensie-1q84-deel-1/ ( )
  Nadyne03 | Jan 28, 2013 |
Een half boek, of beter nog, een derde deel van een boek becommentariëren is eigenlijk een beetje vreemd. 1q84 is een boek dat uit drie delen bestaat, waarvan de eerste twee nu gezamenlijk zijn vertaald in het Nederlands. In deel 1 maken we kennis met de twee hoofdfiguren, Tengo en Aomame. De personages, de setting, de symboliek en de thematiek zijn typisch Murakami: eenzame, ietwat geïsoleerd levende hoofdpersonen van rond de dertig, die niet zo precies weten wat ze willen in het leven. Het anonieme leven in de grote stad. Een verloren jeugdliefde. Een vreemde semi-parallelle wereld. Muziek, literatuur. Meisjes met mooie oren.

Toch wijkt dit boek in veel opzichten ook af van Murakami's eerdere werk. Het boek is superstrak gedirigeerd. De 24 hoofdstukken volgen keurig om en om Aomame en Tengo, en meer dan in zijn andere boeken heb ik het idee dat Murakami hier voor ogen heeft waar hij naar toe schrijft; het is dus minder intuitief. De hoofdpersoon Aomame is in haar karakter ook al geen typisch Murakami karakter, ze is hard, sexy en laat nooit met zich spotten. Het boek barst van het geweld, de seksualiteit en de wreedheid, alles redelijk expliciet beschreven. Ook viel mij op dat er hier voor het eerst niet Italiaans, maar Japans werd gekookt!

Natuurlijk is dit nog altijd Murakami, dus het boek leest als een trein, en blijft trekken doordat het verhaal van elk van de karakters telkens net wordt beëindigd als het net spannend begint te worden. ( )
  Tinwara | Jul 12, 2010 |
Toon 5 van 5
Prononcé à l'anglaise, q se dit « quiou », comme le chiffre 9 en japonais. Best-seller au Japon, ce « Haruki Code » se réfère donc au 1984 de George Orwell. Au roman d'anticipation dénonçant le système totalitaire, régenté par un Big Brother que la technologie a rendu omniscient, Haruki Murakami répond par un roman de rétrospection humaniste.
toegevoegd door miniwark | bewerkTélérama, Marine Landrot (Aug 20, 2011)
 
1Q84 är ett skrämmande och fascinerande verk som på ett närmast djävulskt utstuderat sätt suger in läsaren i en besynnerlig och osannolik värld.
toegevoegd door Jannes | bewerkUpsala nya tidning, John Sjögren (Apr 4, 2011)
 
Jag kan inte påstå att ”1Q84” är något mästerverk. Men jag gillar den. Den är spännande och underhållande, bitvis rent magisk. Som alla bra sagor väcker den förundran över tillvarons mysterium.
toegevoegd door Jannes | bewerkSvenska Dagbladet, Fabian Kastner (Apr 4, 2011)
 
Bara under den timme det har tagit att skriva ovanstående, har Haruki Murakamis roman(er) fortsatt växa i mig. Han har den förmågan. Jag tror att hans största tillgång är att han är en av få nutida romanförfattare vars verk man verkligen känner behov att tala om, diskutera med andra läsare.
toegevoegd door Jannes | bewerkDagens Nyheter, Jonas Thente (Apr 4, 2011)
 
Für vernünftige Menschen ist das nichts. Denn natürlich ist alles, was Murakami sich für seinen monströsen Roman ausgedacht hat, völlig durchgeknallt. Doch wenn man ihn gelesen hat, kommt einem die Welt, in die man wieder zurückmuss, sobald man sein Buch wieder zugeschlagen hat, noch viel bescheuerter vor.
toegevoegd door lophuels | bewerkWelt am Sonntag, Peter Praschl (Oct 3, 2010)
 

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Haruki Murakamiprimaire auteuralle editiesberekend
Westerhoven, JacquesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

1Q84 (1)

Is opgenomen in

Bevat

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
It's a Barnum and Bailey world,
Just as phoney as it can be,
But it wouldn't be make-believe,
If you believed in me -
(It's Only a Paper Moon,
E.Y. Harburg and Harold Arlen)
Opdracht
Eerste woorden
De radio in de taxi stond op een FM-station dat een klassiek concert uitzond.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Dit is boek 1 van 1Q84. A.u.b. niet combineren met een van de andere delen van de trilogie.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Tengo is wiskundeonderwijzer en de ghostwriter van een bestsellerauteur. Aomame is sportschoolinstructrice, maar pleegt daarnaast moorden in opdracht. Zij hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken, maar gaandeweg blijkt dat hun paden elkaar vroeger gekruist moeten hebben, en het ziet ernaar uit dat dit weer gaat gebeuren. Aomame raakt verzeild in een parallelle wereld, die ze '1q84' noemt. De q staat voor question mark - vraagteken.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
1q84 is het ijzingwekkend spannende verhaal van Aomame en Tengo. Aomame is fitnessinstructrice en moordenares. Tengo is wiskundeonderwijzer en doet aan valsheid in geschrifte. Op het eerste gezicht hebben zij niets met elkaar te maken, maar gaandeweg wordt duidelijk dat hun paden elkaar heel vroeger ooit gekruist moeten hebben, en het zit er even duidelijk in dat dit weer gaat gebeuren. Maar hoe? Aomame raakt verzeild in een parallelle wereld, die ze 1q84 noemt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.91)
0.5
1 6
1.5 1
2 15
2.5 4
3 57
3.5 20
4 145
4.5 18
5 84

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,815,871 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar