StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Schotland en zijn whisky's

door Michael Jackson

Andere auteurs: Harry Cory Wright (Fotograaf)

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
1021266,032 (4.05)Geen
The master of whisky, journeys through the whisky regions of Scotland, with images that evoke the magic of its landscapes, distilleries and its most famous export - the great malts.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Michael is gone now. He did leave some useful info in this and other of his writings. I've copies of this particular book in both Swedish and English - that sure helps me to move between the two languages when it comes to whisky. Bless you Michael.
  Jon_Stubbs | Mar 12, 2011 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Jackson, MichaelAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Wright, Harry CoryFotograafSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Nilsson, JohanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

The master of whisky, journeys through the whisky regions of Scotland, with images that evoke the magic of its landscapes, distilleries and its most famous export - the great malts.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Schotland en zijn Whisky's is een combinatie van de vermaarde schrijfstijl van Michael Jackson en een verzameling prachtige foto's van de vooraanstaande fotograaf Harry Cory Wright. Een combinatie die de magie en verscheidenheid van het Schotse landschap, zijn distilleerderijen, whiskytraditie, volk en zijn beroemdste exportproduct - die fantastische maltwhisky's - toont.

Belicht een whiskyland door twaalf reizen, elke reis uiteengezet in prachtige teksten die de lezer of bezoeker inspireren.

Bevat een uitvoerige gids van de distilleerderijen van Schotland, inclusief hun historische achtergrond, voorzien van opmerkingen van experts.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In 1989 verscheen van Michael Jackson 'The Malt whisky companion' waarin hij allerlei soorten maltwhisky beschreef met aandacht voor de productie enz. Voor dit nieuwe boek keerden hij en een fotograaf terug naar Schotland en maakten een reis langs de whisky-gebieden: van de eilanden bij de westkust: o.a. Islay, Mull, Skye en Orkney naar het oosten, van Wick naar Inverness, de Speyside enz. en via Coda naar de border, de grens tussen Schotland en Engeland. Het reisverslag werd geillustreerd met veel prachtige landschapsfoto's, ook van distilleerderijen gelegen aan zee of in het binnenland, beschut of juist blootgesteld aan wind en mist. Juist die ligging is, naast veel andere zaken, mede bepalend voor de ontwikkeling van de smaak. Met een aantal opnames van het mouten van graan, het werk in de stokerijen, van whiskywinkels enz. Een aantrekkelijk boek voor zowel natuurliefhebbers als liefhebbers van whisky. Afgesloten met een alfabetische lijst van distilleerderijen met korte omschrijving en afbeelding van whisky-etiketten, hun adres en website, een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.05)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5 1
4 4
4.5
5 3

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,458,337 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar