StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Beautiful World, Where Are You: A Novel door…
Bezig met laden...

Beautiful World, Where Are You: A Novel (editie 2021)

door Sally Rooney (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,226757,075 (3.45)58
Fiction. Literature. HTML:

AN INSTANT #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER

Beautiful World, Where Are You
is a new novel by Sally Rooney, the bestselling author of Normal People and Conversations with Friends.

Alice, a novelist, meets Felix, who works in a warehouse, and asks him if he'd like to travel to Rome with her. In Dublin, her best friend, Eileen, is getting over a break-up, and slips back into flirting with Simon, a man she has known since childhood.
Alice, Felix, Eileen, and Simon are still youngâ??but life is catching up with them. They desire each other, they delude each other, they get together, they break apart. They have sex, they worry about sex, they worry about their friendships and the world they live in. Are they standing in the last lighted room before the darkness, bearing witness to something? Will they find a way to believe in a beautiful world?… (meer)

Lid:katemcangus
Titel:Beautiful World, Where Are You: A Novel
Auteurs:Sally Rooney (Auteur)
Info:Farrar, Straus and Giroux (2021), 368 pages
Verzamelingen:Library Book, Did Not Finish
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Beautiful World, Where Are You door Sally Rooney

Onlangs toegevoegd doorparasolofdoom, lizallenknapp, epolmear, kent23124, besloten bibliotheek, StFXUniversity, melmtp, Geoffr
  1. 00
    Transit door Rachel Cusk (JuliaMaria)
  2. 00
    Based on a True Story door Delphine de Vigan (JuliaMaria)
    JuliaMaria: Es geht jeweils um eine mit ihrem letzten Buch sehr erfolgreichen Schriftstellerin und wie sie danach wieder ins Leben zurĂĽckkommen.
  3. 00
    Companion Piece door Ali Smith (aprille)
  4. 00
    Ducks, Newburyport door Lucy Ellmann (aprille)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 58 vermeldingen

Engels (67)  Nederlands (3)  Catalaans (2)  Spaans (2)  Alle talen (74)
Toon 3 van 3
Vier millenials, een jonge succesvolle schrijfster, haar vriend die magazijnmedewerker is, haar jeugdvriendin en een vriend, politiek adviseur, zitten vast in een krampachtige relatie met zichzelf en met de wereld dat het bijna onmogelijk is om spontaan lief te hebben en te leven ( )
  huizenga | Jun 12, 2022 |
Het verhaal gaat over 2 vriendinnen en hun vriendjes, dat is eigenlijk niet het goede woord, maar minnaars ook niet. Alice woont tijdelijk in een groot huis ergens op het Ierse platteland. Zij heefteen aantal romans geschreven en reist Europa door om lezingen te geven. Felix heeft ze leren kennen via Tinder, een knappe, botte vent met een slechte reputatie en een baantje als inpakker bij een groot bedrijf, maar hij redt wel een hond en kan erg lief zijn. Ze rommelen behoorlijk aan, aantrekken en afstoten enzo.
Eileen is de vriendin, zij woont in Dublin, heeft een wel ingewikkelde verhouding met haar moeder en zus, kent Simon al haar hele leven, is altijd erg dol op hem geweest, hij op haar ook, hij is een jaar of 5 ouder, zij trekken al hun hele leven soms met elkaar op, hebben beiden andere relaties gehad maar komen in dit verhaal na veel vijven en zessen toch “echt bij elkaar”. Simon en Eileen gaan logeren bij Alice, waar Felix ook steeds is. Ze maken allemaal ruzie met allemaal maar het komt toch weer allemaal goed. Het verhaal eindigt ermee dat Alice een lange mail stuurt naar Eileen ten tijde van de pandemie en Eileen mailt terug dat ze zwanger is, en daar erg twijfelend over, maar nog meer blij is. En Simon ook.
Door het hele verhaal heen mailen Alice en Eileen met elkaar over kunst, literatuur, de wereld, filosofie en over hoe ze in de wereld staan wat het geheel een iets gekunstelde maar aardige ondergrond geeft. ( )
  vuurziel | Oct 20, 2021 |
Prachtige wereld, waar ben je. Door: Sally Rooney.

Een nieuwe Rooney, dat veroorzaakt opwinding in de boekenwereld. Voor ook maar iemand een letter gelezen heeft is het boek al een mustread. En dat is meer dan terecht.

Ik genoot van Gesprekken met vrienden, was dol op Normale mensen (en werd verliefd op Normal people, de serie) en nu is er dus Prachtige wereld. Een perfecte mengeling van de twee vorige boeken, maar dan nog beter en anders. Het schreeuwt ook om een verfilming (serie). Rooney is goud.

In Prachtige wereld volgen we 4 mensen: Alice (succesvol romanschrijfster), haar beste vriendin Eileen (werkt bij een uitgeverij), Simon (buurjongen van Eileen toen ze kind waren en nu vriend van beide vrouwen) en Felix (Tinderdate van Alice).

Een groot stuk van het boek bestaat uit mails tussen Alice en Eileen. Mails waarin ze lief en leed delen maar vooral ook hun kijk op de wereld om hen heen. En die is zo boeiend. Of het nu gaat over biseksualiteit, de opkomst van plastic in 1976, het feit dat we ons in de laatste verlichte kamer bevinden en dat na ons het licht uitgaat, de rol van de roman in de huidige tijd,… alles is even interessant. Ik ben het niet altijd met alles eens (het scheelt niet veel) maar elk idee, elke theorie is zo goed verwoord en neergeschreven dat je het boek op het puntje van je stoel zit te lezen.

Prachtige wereld is een roman van nu: mensen zitten op social media, ze Tinderen, krijgen ook te maken met de pandemie en zijn eenzaam, of alleen. Het verschil tussen die twee is voor hen (en voor ons in ons eigen leven) niet altijd even duidelijk.

De uitgebreide mails zijn boeiend maar de (vaak aarzelende, aftastende) gesprekken tussen de personages zijn dat mogelijk nog meer. Mensen proberen elkaar te helpen, kwetsen elkaar, zeggen dingen die de ander niet wil horen, tasten grenzen af, botsen op muren (van henzelf en elkaar) in bed en daarnaast.
De gesprekken, de geschreven conversaties, de seksscenes, alles is uit het leven gegrepen en tevens buitengewoon goed beschreven Ă©n opgeschreven.

Rooney schrijft entertainend maar op een hoog niveau, het is vaak ook bijna essayistisch, haar natuurbeschrijvingen zijn poëtisch, haar dialogen soms filosofisch. Ze raakt je in hart en hoofd.

Ik heb van elke pagina genoten, heb zo veel onderlijnd. Het was het wachten waard, de hype is meer dan terecht en ik tel af naar de series (aan de verfilming van Gesprekken met vrienden wordt gewerkt, Prachtige wereld moet volgen) en naar een volgende (ongetwijfeld) bestseller! ( )
1 stem Els04 | Oct 6, 2021 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
When I write something I usually think it is very important and that I am a very fine writer. I think this happens to everyone. But there is one corner of my mind in which I know very well what I am, which is a small, a very small writer. I swear I know it. But that doesn't matter much to me.

—Natalia Ginzburg, 'My Vocation' (translated by Dick Davis)
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
A women sat in a hotel bar, watching the door.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Finse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Fiction. Literature. HTML:

AN INSTANT #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER

Beautiful World, Where Are You
is a new novel by Sally Rooney, the bestselling author of Normal People and Conversations with Friends.

Alice, a novelist, meets Felix, who works in a warehouse, and asks him if he'd like to travel to Rome with her. In Dublin, her best friend, Eileen, is getting over a break-up, and slips back into flirting with Simon, a man she has known since childhood.
Alice, Felix, Eileen, and Simon are still youngâ??but life is catching up with them. They desire each other, they delude each other, they get together, they break apart. They have sex, they worry about sex, they worry about their friendships and the world they live in. Are they standing in the last lighted room before the darkness, bearing witness to something? Will they find a way to believe in a beautiful world?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.45)
0.5 3
1 10
1.5 3
2 43
2.5 9
3 103
3.5 30
4 124
4.5 23
5 41

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,626,477 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar