StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Schaduwzuster (2005)

door Simone van der Vlugt

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3271478,981 (3.6)1
Lydia and Elisa, twin sisters, identical in appearance, different in every other way. When Lydia is threatened by one of her students, her sister is the first person she turns to. But Elisa is powerless to stop what follows- threatening letters, smashed windows. How far will this student go? Or is someone else taking advantage of the situation? And what part does Elisa play in all of this? Twins are close...... aren't they?… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Nederlands (10)  Engels (4)  Alle talen (14)
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
De literaire thriller Schaduwzuster van Simone van der Vlugt gaat over Marjolein, een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ze haalt veel voldoening uit het goede contact dat ze met haar leerlingen heeft, maar op een dag wordt ze tijdens de les bedreigd door een van hen. Ze komt tussen twee vuren te staan: enerzijds wordt er een beroep gedaan op haar loyaliteit ten opzichte van de school; anderzijds is er de angst voor de bedreigingen die niet ophouden.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Tweelingzussen, de ene wordt bedreigd op school door leerling, en daarna vermoord. De andere probeert dat op te lossen. Leefde in de schaduw van haar zus. Vrienden en familie komen aan bod, steeds lijkt het een andere dader te zijn. Beetje abrupt verteld, maar boeide wel. ( )
  Ynneke | Sep 1, 2019 |
Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ze haalt veel voldoening uit het goede contact dat ze met haar leerlingen heeft, maar op een dag maakt ze een heel andere kant van het onderwijs mee. Ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen. Vanaf dat moment veranderd haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan: enerzijds wordt er een beroep gedaan op haar loyaliteit ten opzichte van de school; anderzijds is er de angst voor de bedreigingen die niet ophouden. Wie heeft het nu precies op haar gemunt, en hoe ver wil die persoon gaan?
  Anne-Rose | Aug 22, 2011 |
Ik heb dit boek in twee dagen uitgelezen ... vond het wel pas tegen het einde echt spannend. ( )
  wendybenoy | Aug 13, 2011 |
Zo dat was weer een echte psychologische thriller .
Dit boek krijgt van mij een dikke 9!!! De reunie was al enorm spannend maar schaduwzuster doet daar nog een schepje bovenop! Dit boek draait om de tweelingzusters Marjolein en Marlieke. Je wordt een aantal hoofdstukken meegenomen met Marjolein en daarna lees je een aantal hoofdstukken met haar zuster Marlieke. Het gaat om perspectiefwisselingen. Marjolein is lerares op een middelbare school waar bij ze ook bedreigd wordt door een leerling. Je denkt al gauw te weten hoe het zit maar dat is dus niet het geval. Marlieke probeert in haar hoofdstukken uit te zoeken wat er met haar zuster is gebeurd. Je leest dus dingen die vooraf zijn gebeurd en die achteraf zijn gebeurd. Maar wat er precies zich met Marjolein heeft afgespeeld kom je pas aan het eind van het boek te weten. Kijk dat zijn boeken waar ik van hou! Echt weer eentje om te onthouden als je fan bent van Slaughter en Nicci French . Ook zitten er herkenbare situaties in over dagelijkse dingen. Zoals verliefdheid, het opvoeden van een kleuter, het probleem van allochtone jongeren in Rotterdam. Gewoon gaan lezen dus haha.... ( )
  vivje | May 17, 2011 |
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (6 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Simone van der Vlugtprimaire auteuralle editiesberekend
Triebels, RoaldOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Ivo, mijn broer en maatje
Eerste woorden
Opeens heeft hij een mes.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Lydia and Elisa, twin sisters, identical in appearance, different in every other way. When Lydia is threatened by one of her students, her sister is the first person she turns to. But Elisa is powerless to stop what follows- threatening letters, smashed windows. How far will this student go? Or is someone else taking advantage of the situation? And what part does Elisa play in all of this? Twins are close...... aren't they?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ondanks het begrip en inlevingsvermogen dat ze altijd toont voor haar leerlingen, maakt ze op een dag ook de andere kant van het onderwijs mee; ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen.

Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan, met aan de ene kant de loyaliteit die ze voelt naar de school toe, en aan de andere kant haar angst voor de bedreigingen die door blijven gaan. Maar wie heeft het nu precies op haar gemunt, en tot hoever wil diegene gaan?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.6)
0.5
1 2
1.5
2 2
2.5 1
3 30
3.5 5
4 23
4.5 2
5 12

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Penguin Australia

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Penguin Australia.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,240,204 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar