StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De gevangene van de hemel (2012)

door Carlos Ruiz Zafón

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Kerkhof der Vergeten Boeken (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3,7251523,357 (3.86)134
Daniël Sempere is inmiddels getrouwd en vader van een kind. Het gaat niet goed met zijn vaders boekwinkel in Barcelona. Op een dag krijgt Daniël een goede, maar spookachtige klant. Dit vormt de aanleiding tot de onthulling van een vreselijke episode uit het leven van zijn collega en vriend Fermín. Er volgt een terugblik op de vreselijke toestanden die plaatsvonden tijdens de Spaanse Burgeroorlog die Fermín ternauwernood overleefde.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 134 vermeldingen

Engels (118)  Spaans (13)  Nederlands (9)  Italiaans (3)  Duits (3)  Frans (2)  Fins (1)  Catalaans (1)  Alle talen (150)
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
Goed geschreven derde deel waarin we terug gaan naar deel 1 en naar Daniel en Fermin. Dingen worden opgehelderd en met elkaar verbonden. En het is natuurlijk prachtig geschreven. Met een lekkere clifhanger voor deel 4. ( )
  connie53 | Jan 10, 2020 |
Deel 3 uit 'Het kerkhof der vergeten boeken' leest als een trein of zoals je een netflix serie bekijkt. De opdeling maakt dat je steeds weer verlangt om meer te weten te komen ondanks de soms vreselijke dingen die beschreven worden heeft het een zekere positieve ondertoon. ( )
  Gert_Van_Bunderen | Apr 10, 2018 |
'De gevangene van de hemel' is het derde boek van Zafón, omtrent het Kerkhof der Vergeten Boeken. Het speelt zich af in Barcelona, 1957 en vooral het verhaal van Fermin Romero de Torres, de goede vriend van Daniel Sempere, staat centraal. Het verleden van Fermin duikt opnieuw op als één van zijn medegevangenen opduikt in de boekenwinkel van de vader van Daniel.
Prachtige beschrijvingen waarin de betovering van boeken, liefde en vriendschap een belangrijke rol spelen
Meer dan het lezen waard! ( )
  vroyen | Dec 28, 2017 |
Om de toon te zetten: een voortreffelijk boek. Goed geschreven en buitengewoon bekwaam gecomponeerd. In tegenstelling tot de vorige twee boeken overheerst in dit deel van het vierluik een meer realistischer benadering van het onderwerp. De verhaalde geschiedenissen zijn realistischer en omvatten ook een periode die wat herkenbaarder in de geschiedenis is geplaatst. De terreur van het Franco-regiem is een alles overheersend thema van dit boek waarin ook plaats is voor milde humor en spannende avonturen. Een boek ook waarin op een opvallend mooie wijze over liefde en trouw wordt geschreven.
Leesplezier van de ‘bovenste plank’. ( )
1 stem deklerk | Oct 5, 2013 |
Weer een prachtig, vlot lezend boek. ( )
  wendybenoy | Sep 11, 2013 |
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
While the reader should not expect many shocking plot twists, the story is gripping and the pace is just right. Further, the magic of the novel is in the wonderfully constructed creepy and otherworldly setting, the likable characters, and the near-perfect dialogue.
toegevoegd door DorsVenabili | bewerkBooklist, Kerri Price (betaal website) (Aug 1, 2012)
 
Like his countryman Arturo Pérez-Reverte, Zafón combines sincere engagement with genre tradition, with clever touches of the literary postmodern. (The novel's epigraph is by a fictional writer who featured in The Shadow of the Wind.) This is explicitly, and joyously, a book about books, about what can be learned from them (say, how to follow someone in the street), and what is lost when they are lost. Much of the novel's appeal is that of time-travelling tourism, strongly flavoured with literary nostalgia – for a time when a bookshop could be a city's cultural nerve-centre, when a paper-based bureaucracy could be outwitted, when bohemian scribblers could afford to eat world-class crème caramels, and even when money could be "cursed". But beneath the sugared surface there is also political anger.
toegevoegd door souloftherose | bewerkThe Guardian, Steven Poole (Jun 28, 2012)
 
A rousing adventure that reads as if Jorge Borges were writing in the mode of Umberto Eco's 'The Name of the Rose.
toegevoegd door thebookpile | bewerkElle Magazine (US)
 
wondrous... ultimately a love letter to literature, intended for readers as passionate about storytelling as its young hero.
toegevoegd door thebookpile | bewerkEntertainment Weekly
 
Gabriel Garcia Marquez meets Umberto Eco meets Jorge Luis Borges...Ruiz Zafón gives us a panoply of alluring and savage personages and stories. His novel eddies in currents of passion, revenge and mysteries whose layers peel away onion-like yet persist in growing back... we are taken on a wild ride that executes its hairpin bends with breathtaking lurches.
toegevoegd door thebookpile | bewerkNew York Times
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Ruiz Zafón, Carlosprimaire auteuralle editiesbevestigd
Arpaia, BrunoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Geel, NellekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Graves, LuciaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hristova, SvetlaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kenny, PeterVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schwaar, PeterVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Tiittula, AnteroVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ho sempre saputo che un giorno sarei tornato in queste strade per raccontare la storia dell’uomo che perse l’anima e il nome tra le ombre di quella Barcellona immersa nel torbido sonno di un tempo di cenere e silenzio. Sono pagine scritte con il fuoco al riparo della città dei maledetti, parole incise nella memoria di colui che tornò dal mondo dei morti con una promessa scolpita nel cuore e il prezzo di una maledizione. Il sipario si alza, il pubblico tace e, prima che l’ombra che grava sul suo destino discenda dal macchinario teatrale, una compagnia di bianchi spettri entra in scena con una commedia sulle labbra e la benedetta innocenza di chi, credendo che il terzo atto sia l’ultimo, ci viene a raccontare una favola natalizia senza sapere che, mentre gira l’ultima pagina, l’inchiostro del suo fiato lo trascinerà in maniera lenta e inesorabile nel cuore delle tenebre.

JULIAN CARAX, // Prigioniero del Cielo (Editions de la Lumière, Parigi, 1992)
Opdracht
Eerste woorden
Dat jaar ontwaakten de dagen voor kerst onder een loodkleurige hemel en een laagje rijp.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Daniël Sempere is inmiddels getrouwd en vader van een kind. Het gaat niet goed met zijn vaders boekwinkel in Barcelona. Op een dag krijgt Daniël een goede, maar spookachtige klant. Dit vormt de aanleiding tot de onthulling van een vreselijke episode uit het leven van zijn collega en vriend Fermín. Er volgt een terugblik op de vreselijke toestanden die plaatsvonden tijdens de Spaanse Burgeroorlog die Fermín ternauwernood overleefde.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven.

Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.

Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.

De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.86)
0.5
1 8
1.5
2 30
2.5 17
3 185
3.5 61
4 363
4.5 47
5 176

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,810,872 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar