StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Maar dat mag je niet zeggen de nieuwe generatie radicaal- en extreemrechts in Nederland

door Nikki Sterkenburg

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
18Geen1,184,285 (4)1
"Je kunt wel generaliserende aannames doen, maar zelf vind ik het nog altijd zinvoller om te horen wat mensen zelf te zeggen hebben", aldus journalist en wetenschapper Nikki Sterkenburg. Ze heeft altijd al een fascinatie gehad voor ontoegankelijke werelden, of het nu om die van bankiers, accountants ("ook die hebben het nodige te verbergen"), jihadisten of radicaal- en extreemrechtse activisten gaat. Sterkenburg wil weten wie zij zijn, wat hen beweegt en hoe ze te werk gaan. Zeker nu ze niet langer makkelijk te herkennen zijn aan een swastika op de arm, maar juist hun activisme combineren met een baan en een rijk sociaal leven buiten de beweging. 00Drie jaar lang volgt ze ruim veertig radicaal- en extreemrechtse activisten. Van nazi's met wehrmachthelmen in de keuken tot de moskeebezetters van Identitair Verzet en de oprichters van Erkenbrand. Ze bezoekt demonstraties, besloten bijeenkomsten en borrels en interviewt mensen thuis. 0'Maar dat mag je niet zeggen' is een beklemmend verslag waarbij je wordt geconfronteerd met de enge, radicale vooroordelen van anderen, maar ook met die van jezelf."… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Geen besprekingen
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"Je kunt wel generaliserende aannames doen, maar zelf vind ik het nog altijd zinvoller om te horen wat mensen zelf te zeggen hebben", aldus journalist en wetenschapper Nikki Sterkenburg. Ze heeft altijd al een fascinatie gehad voor ontoegankelijke werelden, of het nu om die van bankiers, accountants ("ook die hebben het nodige te verbergen"), jihadisten of radicaal- en extreemrechtse activisten gaat. Sterkenburg wil weten wie zij zijn, wat hen beweegt en hoe ze te werk gaan. Zeker nu ze niet langer makkelijk te herkennen zijn aan een swastika op de arm, maar juist hun activisme combineren met een baan en een rijk sociaal leven buiten de beweging. 00Drie jaar lang volgt ze ruim veertig radicaal- en extreemrechtse activisten. Van nazi's met wehrmachthelmen in de keuken tot de moskeebezetters van Identitair Verzet en de oprichters van Erkenbrand. Ze bezoekt demonstraties, besloten bijeenkomsten en borrels en interviewt mensen thuis. 0'Maar dat mag je niet zeggen' is een beklemmend verslag waarbij je wordt geconfronteerd met de enge, radicale vooroordelen van anderen, maar ook met die van jezelf."

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 5
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,239,847 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar