StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Avonturen van de dappere ridster door…
Bezig met laden...

Avonturen van de dappere ridster (origineel 2020; editie 2020)

door Janneke Schotveld, Milja Praagman (Illustrator)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
812,159,308 (3.8)1
"Als baby was ze al anders. Ze keek zo helder en onverschrokken uit haar ogen, dat sommige bezoekers terugdeinsden als ze zich over haar wieg bogen. Ze kwam al op voor de zwakkeren voor ze kon praten: ze was nog maar een dreumes toen ze haar buurjongetje resoluut op zijn kop sloeg, omdat hij voortdurend zijn zusje pestte. Zijwieltjes weigerde ze. Na vier keer vallen kon ze fietsen. Zwemles heeft ze nooit gehad. Ze redde al kevers uit het water voor ze kon zwemmen. Ja, het was al vroeg duidelijk. Ze werd dan ook geen juf, kapster, tandarts, politievrouw, imker, piloot of hondentrimster, nee ze werd ridster. En niet zomaar ridster, maar de dapperste ridster van het land."--Back cover.… (meer)
Lid:FAMeulstee
Titel:Avonturen van de dappere ridster
Auteurs:Janneke Schotveld
Andere auteurs:Milja Praagman (Illustrator)
Info:Amsterdam : Van Holkema & Warendorf
Verzamelingen:Boeken, TIOLI, Gelezen 2008-heden, Gelezen in 2022, Gelezen, maar niet in bezit
Waardering:****
Trefwoorden:&bibliotheek, &e-bibliotheek, jeugdboek, Nederlands, avontuur, meisjes, ridders, prins, feminisme, DGV100, auteur: Nederland, uitg. Van Holkema & Warendorf, TIOLI 2022-10, *2022-10, gelezen in 2022

Informatie over het werk

Avonturen van de dappere ridster door Janneke Schotveld (2020)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

In de titel staat een woord dat we niet vaak horen "ridster". Daarom is het goed dat er nu een hele bundel van is gemaakt. Het boek bestaat uit 12 verschillende avonturen en deze zijn op willekeurige volgorde te gebruiken. Wel kan je personen uit een eerder verhaal in een nieuw avontuur tegenkomen. Zo is bijvoorbeeld de meester uit "De spreekbeurt van Hazem" nu de vriend van Sara, die in een eerder verhaal het uitmaakte met de kok. Dit erg handig voor in de klas, elke keer een nieuw verhaal. De korte verhalen zijn perfect om te gebruiken voor bij het tussendoortje of bij de overblijf. De verhalen gaan vooral over de ridster die andere in nood helpt. Elk verhaal eindigt met de zin "Ze steeg weer op haar fiets en ging op pad." Dit zorgt ervoor dat kinderen nieuwsgierig worden. Wat zal haar volgende avontuur worden? In het boek komen mooie illustraties voor. De ridster valt elke keer goed op door haar zilveren harnas. Daarnaast staan er achterin het boek leuke tips voor toekomstige ridsters! ( )
  F.Burgers | Oct 29, 2022 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Janneke Schotveldprimaire auteuralle editiesberekend
Praagman, MiljaIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"Als baby was ze al anders. Ze keek zo helder en onverschrokken uit haar ogen, dat sommige bezoekers terugdeinsden als ze zich over haar wieg bogen. Ze kwam al op voor de zwakkeren voor ze kon praten: ze was nog maar een dreumes toen ze haar buurjongetje resoluut op zijn kop sloeg, omdat hij voortdurend zijn zusje pestte. Zijwieltjes weigerde ze. Na vier keer vallen kon ze fietsen. Zwemles heeft ze nooit gehad. Ze redde al kevers uit het water voor ze kon zwemmen. Ja, het was al vroeg duidelijk. Ze werd dan ook geen juf, kapster, tandarts, politievrouw, imker, piloot of hondentrimster, nee ze werd ridster. En niet zomaar ridster, maar de dapperste ridster van het land."--Back cover.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.8)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 4
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,512,345 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar