StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

The Great Godden (2020)

door Meg Rosoff

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
10116268,563 (3.78)6
At the house on the beach, everything is always the same. Summer unspools in days of sticky heat and lazy beach walks, the family only reconvening for lantern-lit suppers in the garden with the sea a constant roar in the background. Predictable, familiar - and easy. But everything changes with the arrival of the Godden brothers: Kit, magnetic and lazily seductive, and Hugo, intense and unknowable. By the end of summer, nothing will be the same. -- Book jacket.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 6 vermeldingen

Engels (15)  Nederlands (2)  Alle talen (17)
Toon 2 van 2
Te lezen aan het einde van de zomer. Locatie: een zomerhuis aan de kust in Engeland. Gezin met 4 opgroeiende kinderen, de naamloze verteller het grijze muisje met talent en doorzicht, de mooie Mattie, Tamsin het paardenmeisje en Alex de vleermuizenfreak. . Het verhaal koestert zich in een wolk van vrijheid, vakantie, zwemmen en strand en ieder zijn hobby. In een tweede zomerhuis woont nicht Hope met vriend Mal. Met komst van de Godden broers - Kit en Hugo - een golden boy en zijn tegenpool - komt het leven in een stroomversnelling. Kit laat niemand onberoerd en zet het rustige familieleven naar zijn hand. Eerst als een weldadige golfstroom, daarna als een ontwrichtende maalstroom. Een driedubbele aanrader! ( )
  Baukis | Aug 30, 2021 |
De Godden broers. Door Meg Rosoff.

Soms zie je een boek en word je verliefd op de cover. Soms voel je al dat je ook verliefd op de inhoud gaat worden. Dat had ik bij dit boek. Zonder ooit iets van Rosoff gelezen te hebben (waarom niet?).

Nu heb ik het boek uit en wil ik opnieuw van vooraf aan beginnen. En ja, ik ben verliefd, op een boek. En op Meg, op het vakantiehuisje aan zee waar het verhaal zich afspeelt, en op alle personages. De hoofpersoon van het verhaal is trouwens naamloos, leeftijdloos en genderloos. Klinkt vreemd, voelt volkomen natuurlijk aan.

De Godden broers leest als een Bart Moeyaert op zijn best. En dat is een ferm compliment. Het is een boek met een beklijvend verhaal, een broeierige sfeer en personages die zo maar van het papier kunnen stappen. Er staat geen zin te veel in, geen letter noch komma is misplaatst. En hoewel het verhaal helemaal perfect is wil je meer, veel meer. Want je bent verliefd, verslaafd, hongerig en verlangend.

Meg Rosoff creëert een wereld, een universum dat je opslokt, omarmt, onder je huid kruipt. Met mensen van vlees en bloed, drama’s van alle tijden en een omgeving die zin geeft in de zomer.

Het is het ideale zomerboek, dat zelfs in putje winter als het stenen dik vriest je hart nog zal verwarmen. Zo blij dat ik dit pareltje gelezen heb, zo blij dat ik Meg Rosoff (eindelijk) ontdekt heb; fan! ( )
  Els04 | Jul 9, 2021 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

At the house on the beach, everything is always the same. Summer unspools in days of sticky heat and lazy beach walks, the family only reconvening for lantern-lit suppers in the garden with the sea a constant roar in the background. Predictable, familiar - and easy. But everything changes with the arrival of the Godden brothers: Kit, magnetic and lazily seductive, and Hugo, intense and unknowable. By the end of summer, nothing will be the same. -- Book jacket.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Meg Rosoff's boek The Great Godden was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.78)
0.5
1
1.5
2 1
2.5 1
3 6
3.5 5
4 11
4.5 1
5 5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,446,539 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar