StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De val van een Koning (2007)

door Joe Abercrombie

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: De Eerste Wet (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
4,2671192,740 (4.16)81
In dit afsluitende deel van de trilogie wordt voornamelijk oorlog gevoerd, vooral tegen de oprukkende Gurken. De leden van de Gesloten en Open Raad van de Unie zijn intussen in een interne strijd verwikkeld rond de verkiezing van een nieuwe koning. Logen Negenvinger zit voortdurend in de voorste linies van elke strijd en krijgt het met zijn geweten aan de stok.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 81 vermeldingen

Engels (112)  Spaans (2)  Nederlands (2)  Duits (2)  Alle talen (118)
Toon 2 van 2
Laatste deel van 'De eerste wet' en het laatste deel dat vertaald is in het Nederlands. Veel veldslagen en intriges. Logen Negenvinger speelt de hoofdrol, maar ook Bayaz en Glotka spelen een grote rol vooral door hun gekonkel. Het leest gelukkig wel snel en het is ook spannend. Maar toch echt niet mijn ding. ( )
  connie53 | Sep 8, 2020 |
Als mijn vampier-romances chicklit zijn dan is dit dicklit. Doet me qua stijl een beetje aan Leibner denken, ook wat ’staccato’ geschreven maar iets zwartgalliger en complexer met af en toe een stukje onderkoelde Britse humor. Britlit? En wat meer sex dan bij Leibner, maar dat is meer een teken van de tijd. Waarbij ik me afvraag of het gebrek aan voorspel dan weer een verschil tussen dicklit en chicklit is.

Het duurde bij mij wel 200 bladzijdes voor ik echt in het (eerste) boek zat, omdat er in het begin redelijk vaak geswitched wordt tussen een aantal hoofdpersonen en het lang duurt voordat ze allemaal een beetje in je hoofd zitten. Daarna wordt het spannender, ook al omdat niemand te vertrouwen is en de gebeurtenissen niet te voorspellen zijn. Tim zat er sneller in, maar die waardeert de Britse humor ook meer dan ik.

De hoofdpersonen zijn Logan, een Noordse krijger die tijdens de strijd tegen ‘flatheads’, vijandige mensachtige beesten, zijn makkers kwijtraakt en uiteindelijk terecht komt bij Bayaz, de eerste magiër. Bayaz heeft wilde plannen en langzamerhand komen we erachter wat er op de achtergrond en uit het verleden allemaal speelt en wat Bayaz wil bereiken. Onderwijl wordt er veel gereisd en pikken we ook een paar andere hoofdpersonen op. Eerst Ferro, een wraakzuchtige en bijna onverslaanbare ontsnapte slavin die vooral gemotiveerd wordt door haat tegen de Gurkish die haar volk hebben veroverd en haar tot slaaf hebben gemaakt. Daarna Jezal, een rijke nietsnut van adelijke geboorte die nooit ergens voor heeft hoeven werken of zich ergens voor heeft moeten inspannen.

Andere hoofdpersonen zijn Glokta, een inquisiteur die vroeger ook een stoere edelman was maar die gevangen werd genomen en twee jaar werd gemarteld. Nu is hij zwaar invalide en martelt hij zelf ter meerdere eer en glorie van het vaderland. Zijn vroegere vriend, West, heeft het moeilijk in het leger omdat hij van gewone komaf is, maar weet door zijn competentie toch carriëre te maken. Maar of dat genoeg is als er echt oorlog komt…?

De Noordmannen hebben tot ieders verbazing een koning, en dan gelijk een met ambitie - en wat magische hulp. De Gurkish blijken al jaren bezig te zijn geweest met veroveringsplannen en vallen het rijk op alle fronten aan. Op de achtergrond woedt een eeuwenoude vete tussen magiërs en ondertussen wordt er op allerlei fronten politiek gekonkelt door mensen die hun eigen doelstellingen nastreven omdat het algemeen belang door niemand als echte prioriteit wordt gezien.

Het is een grimmige serie, maar wel spannend. De karakters worden goed uitgebouwd (al vind ik dat de veranderingen bij Logan wat te rap gaan op het einde), niets en niemand is helemaal goed of helemaal slecht. Het leven is oneerlijk, maar je moet ervan maken wat je kunt. ( )
1 stem dutchmarbel | Mar 2, 2009 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (15 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Joe Abercrombieprimaire auteuralle editiesberekend
Borchardt, KirstenVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
García Bercero, BorjaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pacey, StevenVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Preuss, AlexanderArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ruth, GregArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Het einde nadert voor Logen Negenvinger als de oorlog het Noorden overspoelt. Er rest nog maar één optie om de strijd te winnen: het breken van de Eerste wet...
Opdracht
Voor de vier lezers
Jullie weten wel wie jullie zijn.
Eerste woorden
Superieur Glotka stond in de gang te wachten.
Citaten
Deel 1

'Zoals het leven is, droom je vanzelf over wraak'

Paul Gaugin
Deel 2

'Laatste argument van koningen'

In scriptie op de kanonnen van Louis XIV
Deel 3

'Weet de duivel dat hij een duivel is?'

Elizabeth Madox Roberts
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

In dit afsluitende deel van de trilogie wordt voornamelijk oorlog gevoerd, vooral tegen de oprukkende Gurken. De leden van de Gesloten en Open Raad van de Unie zijn intussen in een interne strijd verwikkeld rond de verkiezing van een nieuwe koning. Logen Negenvinger zit voortdurend in de voorste linies van elke strijd en krijgt het met zijn geweten aan de stok.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De koning van Het Noorden zit stevig in het zadel. Er is maar één persoon die hem nog kan tegenhouden, zijn oudste vriend en vijand: Logen Negenvinger. De oude Held heeft nog kracht voor één strijd en dit gaat hem worden.

Met te veel superieuren en te weinig tijd moet Superior Glokta een heel ander soort gevecht leveren. Het is een geheime strijd waarin niemand veilig is en iedereen een vijand. Gelukkig is hij een meester in bedreiging, afpersing en omkoping...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.16)
0.5 1
1 8
1.5 4
2 35
2.5 12
3 189
3.5 57
4 583
4.5 89
5 535

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,453,345 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar