StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De slag om Berlijn 1945

door Karl Bahm

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
44Geen573,250 (4.5)Geen
A comprehensive history of the last battle of Nazi Germany, this book begins with a study of the background to the battle and a description of events on the eastern and western fronts before the Soviet forces reached Berlin. The strategic importance of the city to the German war effort and morale is considered, and the reasons why the Western allies halted their advance on the Elbe rather than race the Soviet troops to the Reichstag.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Geen besprekingen
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (3)

A comprehensive history of the last battle of Nazi Germany, this book begins with a study of the background to the battle and a description of events on the eastern and western fronts before the Soviet forces reached Berlin. The strategic importance of the city to the German war effort and morale is considered, and the reasons why the Western allies halted their advance on the Elbe rather than race the Soviet troops to the Reichstag.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In april 1945 werd de laatste en dramatische akte van de Tweede Wereldoorlog in Europa opgevoerd in het decor van de hoofdstad van het Derde Rijk. De slag om Berlijn – 1945 is een uitvoerige studie van deze laatste strijd van nazi-Duitsland, die uiteindelijk zou uitmonden in de totale vernietiging van de stad en de zelfmoord van Adolf Hitler. Ter inleiding krijgt u meer uitleg over de achtergrond van dit offensief en de voorafgaande ontwikkelingen aan de oostelijke en westelijke fronten. Ook wordt dieper ingegaan op onder andere het strategische belang van de stad en de redenen waarom de westerse geallieerden hun race tegen de sovjets om als eerste de Reichstag te bezetten, plotseling staakten.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Het laatste grote offensief van de Tweede Wereldoorlog in Europa was de slag om Berlijn. Op 16 april 1945 passeren de Russen de rivier de Oder en zetten de aanval in op de Duitse hoofdstad. Dit boek beschrijft de geallieerde plannen voor de verovering van Berlijn, de voorbereidingen en de uitvoering van de operaties, waarbij vooral het Rode Leger de hoofdrol speelde. Voorzien van vele historische zwart-witfoto's en duidelijke overzichtskaarten vertelt Karl Bahn nogmaals de gebeurtenissen tijdens de laatste dagen van het Derde Rijk en de val van Berlijn. De laatste stuiptrekkingen van de Duitse strijdkrachten, de gruwelen van de SS, de ellende van de burgerbevolking en de hoge prijs die de Russen moesten betalen alvorens de vlag met hamer en sikkel wapperde boven de Rijksdag. Naast de beschrijvingen van de operaties en de ooggetuigenverslagen, is het boek voorzien van de volledige sovjetslagorde en de slagorde van de voornaamste Duitse formaties op 16 april 1945. Een bondig en duidelijk verslag voor een groot publiek. Het boek vormt een goede aanvulling op 'Hitlers Berlijn 1933-1945'* van H. van Capelle en A. van de Bovenkamp (2006). Met register.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,674,061 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar