StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Apples Never Fall (2021)

door Liane Moriarty

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,917898,645 (3.78)25
Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 25 vermeldingen

Engels (87)  Nederlands (2)  Alle talen (89)
Toon 2 van 2
Leuk om lezen, herkenbare situatie, warm familieleven met de nodige strubbelingen... iets te langdradig? ( )
  Baukis | Dec 29, 2021 |
Appels vallen niet. Door: Liane Moriarty.

Bij Liane weet je wat je kan verwachten. Het knappe is dat ze het ook elke keer opnieuw waarmaakt. Haar verhalen kluisteren je aan je boek, haar personages komen op het papier tot leven en haar dialogen knetteren vol levenslust. Dat mag je ook vrij letterlijk nemen; Appels vallen niet wordt momenteel tot een serie gemaakt. Daar ben ik als fan van Big little lies (het boek én de serie) heel blij om!

In dit boek maken we kennis met de Delaneys: moeder Joy, vader Stan en hun 4 (volwassenen) kinderen. De ouders verkochten nog maar net hun eigen bedrijf (een tennisschool) om te genieten van hun oude dag tot dat Joy verdwijnt. De vraagt rijst al snel of de mysterieuze Savannah die vorig jaar bij hen op de stoep stond daar iets mee te maken heeft en of alles wel zo koek en ei was tussen Joy en Stan als het voor de buitenwereld leek.

Wat er dan volgt is een spannende afwisseling van heden en verleden, we kijken mee in het leven van elk van de kinderen, we horen het geroddel van de buren en de verhalen van bij de kapper. Elk sprankeltje informatie brengt de politie, en ons lezers, een tikkeltje dichter bij de waarheid. Of net niet? En als je denkt dat je nu wel weet wat er gebeurd is volgt er nog een mokerslag…

Moriarty heeft het talent om mensen van vlees en bloed, zinderend van woede, verlangen, wrok, spijt, angst, verliefdheid en nog zo veel meer emoties (een warboel, net als u en ik vanbinnen) in een ongelooflijk spannend verhaal neer te zetten, en dat met een super vlotte pen op het papier te krijgen. Het alledaagse leven maar dan net even anders. Hopelijk.

Eén waarschuwing: begin enkel aan dit boek als u tijd hebt om het in één ruk uit te lezen! Het is gigantisch verslavend. ( )
2 stem Els04 | Dec 5, 2021 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For my mother, with love
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
The bike lay on the side of the road beneath a gray oak, the handlebars at an odd, jutted angle, as if it had been thrown with angry force.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
That was the secret of a happy marriage: step away from the rage.
The point of history is to learn from it, not repeat it.
Amazing to think something beautiful could lie beneath the ugliness and all you had to do was peel it away.
Once you’ve hit a ball there’s no point in watching to see where it’s going. You can’t change its flight path now. You have to think  about your next move. Not what you should have done. What you do now.
So that’s how she lived with it. She did it the way so many people lived with their regrets and mistakes. They simply rewrote their stories.
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.78)
0.5
1 7
1.5 2
2 18
2.5 6
3 85
3.5 41
4 181
4.5 25
5 68

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,381,109 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar