StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

De chocoladevilla door Maria Nikolai
Bezig met laden...

De chocoladevilla (origineel 2018; editie 2022)

door Maria Nikolai (Auteur), Jolanda te Lindert (Vertaler)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
272863,460 (4.25)Geen
Stuttgart, 1903, the Rothmann factory makes exquisite chocolate candies. Judith, the eldest daughter, dreams of running the business one day. Her father would rather find her a good husband. Helene, Judith's mother, is a free spirit. She leaves the stuffy city in search of artistic inspiration. Fate is filled with twists and turns and offers professional and personal surprises to these very different women.… (meer)
Lid:connie53
Titel:De chocoladevilla
Auteurs:Maria Nikolai (Auteur)
Andere auteurs:Jolanda te Lindert (Vertaler)
Info:Amsterdam : Boekerij; 431 pagina's, 23 cm; https://opc-kb.oclc.org/DB=1/PPN?PPN=435072471
Verzamelingen:gelezen, Papieren boek, 2022 gelezen, FF challenge 2022, 2022 gekocht/gekregen/gewonnen boeken, Jouw bibliotheek
Waardering:***1/2
Trefwoorden:Roman, Chocola

Informatie over het werk

De chocoladevilla door Maria Nikolai (2018)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Engels (1)  Nederlands (1)  Alle talen (2)
Best aardig familieverhaal vol met verwikkelingen en het eerste deel van een serie. Judith Rothmann wil vreselijk graag in het familiebedrijf werken, maar dat is in 1903 niet echt voor de hand liggend. Haar vader ziet dat dan ook totaal niet zitten. Judith heeft echter wel het talent om nieuwe smaken en combinaties met chocolade te ontwikkelen en dat doet ze dan ook vaak. Haar vader heeft om aan geld te komen om de chocoladefabriek te redden van een faillissement een huwelijk gearrangeerd met de zoon van zijn bankier. Judith is daar helemaal niet blij mee en besluit dat dat zeker niet gaat gebeuren en daar wordt ze nog stelliger in als ze Victor Rheinberger ontmoet. Ze voelen zich erg tot elkaar aangetrokken, maar ook Victor heeft een verleden waar hij niet graag over praat.
Het verhaal is goed uitgewerkt en prima te lezen op een zonnige dag in de tuin. ( )
  connie53 | Jun 28, 2022 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Judith Rothmann liep de winkel van de suikerwerkfabriek van haar vader binnen, zodat het belletje aan de deur zijn vertrouwde getingel liet horen.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Stuttgart, 1903, the Rothmann factory makes exquisite chocolate candies. Judith, the eldest daughter, dreams of running the business one day. Her father would rather find her a good husband. Helene, Judith's mother, is a free spirit. She leaves the stuffy city in search of artistic inspiration. Fate is filled with twists and turns and offers professional and personal surprises to these very different women.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Stuttgart, 1903. Als dochter van een chocoladefabrikant leidt Judith Rothmann een bevoorrecht leven in de villawijk Degerloch. Je zou kunnen zeggen dat ze alles heeft wat haar hartje begeert. Chocolade maken zit in haar genen en ze brengt elke vrije minuut door in de fabriek van haar vader om recepten te ontwikkelen voor nieuwe lekkernijen. Ooit zal zij het familiebedrijf overnemen. Althans, dat was wat ze altijd dacht.

Haar vader blijkt andere plannen te hebben; hij heeft een geschikte huwelijkskandidaat voor haar op het oog – een man bij wie ze nooit iets tekort zou komen, maar van wie ze nooit zou kunnen houden. Dan kruist de charismatische Victor Rheinberger, die een nieuw leven wil opbouwen in Stuttgart, onverwacht haar pad. Het is tijd dat Judith voor eens en altijd beslist wie ze is – en wie ze wil worden.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.25)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 3
4.5
5 2

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,806,442 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar