StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Aandenken (2008)

door Tess Gerritsen

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Rizzoli/Isles (7)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,503865,967 (3.8)63
When a perfectly preserved "mummy" is discovered in the dusty basement of Boston's Crispin Museum and an archaeologist turns up missing, medical examiner Maura Isles and Boston homicide detective Jane Rizzoli have precious little time to derail the Archaeology Killer before he adds another chilling piece to his monstrous collection.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 63 vermeldingen

Engels (78)  Nederlands (4)  Duits (2)  Fins (1)  Alle talen (85)
Toon 4 van 4
Wel spannend verhaal over Jane Rizzoli en Maura Ilses die de moorden op vrouwen oplossen die gemummificeerd zijn. De oorzaak ligt in een combinatie van een volstrekt gewetenloze man en een obsessieve, die in en team werken. ( )
  vuurziel | Aug 30, 2020 |
Het was net als bij de andere boeken van Tess Gerritsen... toen ik er eenmaal lekker in zat, dan was ik er niet meer uit te krijgen en moest ik weten hoe het verder zou gaan. Het aandenken was spannend. Anders spannend dan sommige boeken die ik eerder heb gelezen van deze schrijfster, dat misschien wel. Andere delen uit de serie van Rizzoli en Isles waren nagelbijtend spannend, zodat ik op het puntje van mijn stoel zat vanwege het gevaar dat voortdurend op de loer lag. Dit was meer spannend in de zin van... wie zit hier achter, wie is er te vertrouwen en wie vooral niet. En gelukkig werd ik op het verkeerde been gezet. Tot op de laatste bladzijde hield die spanning aan. Lekker hoor! ( )
  Carolien70 | Jun 9, 2013 |
Zij is bestemd voor zijn collectie...
Al jarenlang ligt een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston. De ontdekking ervan door de museumstaf is een geweldige vondst. Maar pathollog-anatoom Maura Isles vindt een macabere boodschap in het lichaam, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek eigenlijk een modern moordslachtoffer is.
Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk ddat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nog een aandenken kan toevoegenaan zijn gruwelijke verzameling...
  Vysoka | May 4, 2013 |
Het is niet helemaal eerlijk om een auteur af te rekenen op herhalende thema's. Havank schreef tientallen melige verhalen over de Schaduw die altijd op hetzelfde neerkwamen, Jan-Willem van de Wetering haalde keer op keer het onwaarschijnlijk artistieke duo Grijpstra en de Gier tevoorschijn. Tess Gerritsen haalt keer op keer bizarre moordenaars, psychopaten en maniakken van stal. Niet teveel boeken achter elkaar lezen, anders gaat het vervelen. Soms is een simpel lijk en een simpele moordenaar met een opmerkelijk plot en een verborgen hersenkraker voor rechercheur en patholoog-anatoom ook heel interessant.
Wat me opvalt aan de serie is dat de hoofdpersonen zo onevenwichtig aan bod komen. Het blijft daarom soms duister wat ze nu precies met elkaar van doen hebben. Ze kennen elkaar en daar blijft het bij, zo lijkt het. Ook ergerlijk is de gedeeltelijk onbeantwoorde liefde van de patholoog-anatoom. Wordt volwassen, zou ik zeggen, hoe lang kun je blijven hangen in zo'n parasitaire relatie?
Op driekwart van het boek raakte ik een beetje de moed kwijt. Er zat weinig schot in het verhaal en de standaard psychopaat werd wat al te ongrijpbaar. Kijk liever naar the 7th om te zien hoe tussen twee zichtbare personen een beangstigend psychologisch spel kan worden gespeeld. Daar is hier geen sprake van. De berichten die de psychopaat achter laat zijn van het standaard type en zeggen niets bijzonders. Ook de interventie van een rijke heer komt wat onmogelijk over. Wie houdt een mogelijk psychopathisch seriemoordenaar nu de hand boven het hoofd? Rijk is extra invloed hebben, niet onkwetsbaar zijn of boven de wet staan. Voor Nederlandse begrippen echt onbegrijpelijk en onwaarachtig.
Maar goed, het eind is aardig. Niet het sterkste boek uit de serie, dunkt me. Dat is het gevaar van formuleschrijven. ( )
  jeroenvandorp | Nov 10, 2012 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (7 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Tess Gerritsenprimaire auteuralle editiesberekend
Braspenning, ElsVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jäger, AndreasVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Zij is bestemd voor zijn collectie...
Dr. Jonathan Elias, egyptoloog - Elke mummie is een ontdekkingsreis, een onbekend werelddeel dat je voor het eerst betreedt.
Opdracht
Voor Adam en Joshua, voor wie de zon zich verheft.
Eerste woorden
Hij komt eraan.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
'Keeping the Dead' is also published as 'The Keepsake'.
ISBNs 0307750949, 0739343270 area abridged (condensed/shortened) audiobooks. Please do not combine with the full-length book since they are not the same work.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

When a perfectly preserved "mummy" is discovered in the dusty basement of Boston's Crispin Museum and an archaeologist turns up missing, medical examiner Maura Isles and Boston homicide detective Jane Rizzoli have precious little time to derail the Archaeology Killer before he adds another chilling piece to his monstrous collection.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek in feite een modern moordslachtoffer is. Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.8)
0.5
1 2
1.5 1
2 25
2.5 6
3 134
3.5 43
4 256
4.5 19
5 99

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,417,940 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar