StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Het geheime boek van Flora Lea door Patti…
Bezig met laden...

Het geheime boek van Flora Lea (origineel 2023; editie 2023)

door Patti Callahan

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5363645,227 (4)18
"When a woman stumbles across a mysterious children's book, long-held secrets about her missing sister and their childhood spent in the English countryside during World War II are revealed"--
Lid:ccoertjens
Titel:Het geheime boek van Flora Lea
Auteurs:Patti Callahan
Info:Amsterdam A.W. Bruna Uitgevers 2023
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Het geheime boek van Flora Lea door Patti Callahan Henry (2023)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 18 vermeldingen

Engels (35)  Nederlands (1)  Alle talen (36)
Als Hazel en Flora Lea Linden in het begin van WOII door hun moeder op de trein worden gezet naar een veilige plek buiten Londen in de buurt van Oxford weten ze niet welk avontuur hen daar wacht. Ze worden opgenomen door Bridie Aberdeen en haar zoon Harry en voelen zich daar op hun gemak. Hazel is 10 jaar ouder dan Flora Lea en zorgt goed voor haar zusje. Ze verzint een verhaal om Flora af te leiden en de zusjes vermaken zich prima met steeds nieuwe variaties van het verhaal van Whisperwood. Dan, op een moment van onoplettendheid, verdwijnt Flora om nooit meer te worden gevonden.
20 jaar later werkt Hazel in een boekhandel die gespecialiseerd is in oude manuscripten en illustraties en bij het uitpakken van de nieuwe aanwinsten vindt ze een verhaal van een Amerikaanse schrijfsters, dat verbazingwekkend veel op haar verhaal over Whisperwood lijkt. Hazel gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe het verhaal in Amerika terecht is gekomen en of er een link is met haar verdewenen zus. Mooi geschreven, met soms iets te veel herhalingen in de tekst. ( )
  connie53 | Mar 16, 2024 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor de sterke en wijze vrouwen van Friends en Fiction:
Mary Kay Andrews, Kristin Harmel,
Kristy Woodson Harvey en Meg Walker
Eerste woorden
Op een rode deken bij de rivier wordt de zes jaar oude Flora Lea Linden alleen wakker, met boven haar een gewelf van blauwe lucht en luid vogelgezang om haar heen.
Citaten
En de rivier zei: stel je alles voor wat je je kunt voorstellen,
en ga dan verder...
MARY OLIVER
Nog niet zo heel lang geleden en niet heel ver hier vandaan was er ooit en is er nog steeds dicht bij ons een onzichtbare plek. En als je met die wetenschap bent geboren, zul je je weg door de bossen weten te vinden naar de glinsterende deuren die naar het land leiden dat alleen en precies voor jou is gemaakt
Hazel Mercy Linden, 1939
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"When a woman stumbles across a mysterious children's book, long-held secrets about her missing sister and their childhood spent in the English countryside during World War II are revealed"--

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
1939. De veertienjarige Hazel en vijfjarige Flora moeten hun thuis in Londen verlaten om de gevaren van de Tweede wereldoorlog te ontlopen. Ze komen terecht bij een moeder en zoon, in een idyllische cottage op het platteland. Hier vertelt Hazel haar zusje elke avond een zelfverzonnen sprookje over het magische Whisperwood. Maar dan raakt Flora vermist, terwijl ze aan het spelen is langs de oever van de Theems. Hazel is gebroken van verdriet en blijft het zichzelf altijd kwalijk nemen.

Twintig jaar later woont Hazel in Londen, waar ze op het punt staat haar baan in een tweedehands boekwinkel te verruilen voor een carrière bij Sotheby's. Met een verloofde en een romantische trip naar Parijs in het vooruitzicht lacht het leven haar toe. Maar alles verandert wanneer ze op haar werk een prentenboek uitpakt: Whisperwood en de rivier van sterren. Hazel heeft nooit iemand verteld over de fantasiewereld die ze speciaal voor Flora creëerde. Bevat dit boek de antwoorden op Flora's verdwijning? Is het een teken van leven? Of is er iets duisters aan de hand?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5
1
1.5 1
2 3
2.5 2
3 22
3.5 13
4 38
4.5 10
5 35

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,140,513 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar