StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Het voorbijgaan door Nicci Gerrard
Bezig met laden...

Het voorbijgaan (origineel 2004; editie 2004)

door Nicci Gerrard

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
20210105,251 (3.41)3
Irene has a husband, Adrian, three small children and - though she doesn't know it - a marriage that is going wrong. When she discovers that Adrian is having an affair, the family is blown apart. Solace is a story of contrasts. While Adrian finds new love and excitement, Irene spirals into exhaustion, self-destruction and a kind of madness. With their marriage in shreds and Adrian whisking their daughters on a trip of a lifetime ti Australia with his new lover, Irene finally reaches rock bottom. She decides to leave the unbearable silence of her home for a trip by herself to visit her brother Jem in France. And as Irene soon realises, being along can mean discovering freedom, elation and even in the darkest of times, finding your solace.… (meer)
Lid:AnnekevdB
Titel:Het voorbijgaan
Auteurs:Nicci Gerrard
Info:Amsterdam De Boekerij 2004
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Werkdetails

Het voorbijgaan door Nicci Gerrard (2004)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 3 vermeldingen

Nederlands (6)  Engels (3)  Duits (1)  Alle talen (10)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Een boek over het einde van een huwelijk, over sleur en kinderen en opruimen en zorgen. En hoe er toch nog iets moois uit kan ontstaan. ( )
  connie53 | Apr 14, 2015 |
Een man pleegt overspel en zet zijn huwelijk op het spel ( )
  huizenga | Jul 29, 2014 |
in genre ( )
  Honisoitquimalypense | Jan 14, 2010 |
Na 'Onderstroom' is dit de tweede soloroman van de vrouwelijke helft van het succesvolle thrillerschrijversechtpaar 'Nicci French'. Het huwelijk van Irene en Adrian is na zo'n tien jaar een sleur geworden, ze hebben hun handen vol aan hun werk en drie dochters. Als Adrian een verhouding blijkt te hebben met een aantrekkelijke jonge vrouw, Frankie, stort Irenes wereld in. Ze is een en al woede, wanhoop, onmacht en frustratie, ze voelt zich oud, aan de kant gezet, in de steek gelaten en vernederd. Na de scheiding gaat ze door een diep dal, ze staat er alleen voor, heeft moeite met de enthousiaste verhalen van haar kinderen over Frankie en voelt zich eenzaam. Als Adrian en Frankie de kinderen meenemen voor een lange vakantie in Australië, stort ze in. Een vakantie in Frankrijk - waar haar broer halsoverkop trouwt omdat zijn vriendin borstkanker heeft - en de romantische belangstelling van twee mannen brengen weer wat licht en evenwicht in haar leven. Geen origineel gegeven en ook niet bijster origineel uitgewerkt, maar wel met veel inlevingsvermogen, overtuigingskracht en realiteitszin. Een boeiende, vlot geschreven vrouwenroman met een bijzonder goed neergezette hoofdpersoon die je in een adem uitleest. Normale druk, paperback. - Redactie

--------------------------------------------------------------------------------

© NBD/Biblion, 2002-2007
( )
  saqu | Nov 19, 2008 |
Wanneer was het allemaal begonnen? Ze zou het nooit precies weten, al kon ze het later, als een vinger die op een kaart de brede rivier volgt tot aan het onzichtbaar dunne lijntje van zijn oorsprong, terugvoeren op een avond in het begin van de winter. Ooit waren Irene en Adrian verliefd; was één blik genoeg. Maar na jaren huwelijk, kinderen en de sleur van alledag is de glans eraf. Ze zijn vergeten waardoor ze vroeger zo verbonden waren. Hun drie jonge dochters hebben de band weliswaar vereeuwigd, maar het is anders geworden: zakelijker, praktisch. Binnen korte tijd zal er echter veel gaan veranderen in het leven van iedereen binnen dit gezin…Het voor-bijgaan is een hartverscheurend mooi verhaal over de veerkracht van mensen die zelfs na het diepste dal weer kunnen leren liefhebben. ( )
  tantanel | Jan 7, 2008 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Prijzen en eretitels
Motto
Opdracht
Voor Edgar, Anna, Hadley en Molly
Eerste woorden
Wanneer was het allemaal begonnen?
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonical LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Irene has a husband, Adrian, three small children and - though she doesn't know it - a marriage that is going wrong. When she discovers that Adrian is having an affair, the family is blown apart. Solace is a story of contrasts. While Adrian finds new love and excitement, Irene spirals into exhaustion, self-destruction and a kind of madness. With their marriage in shreds and Adrian whisking their daughters on a trip of a lifetime ti Australia with his new lover, Irene finally reaches rock bottom. She decides to leave the unbearable silence of her home for a trip by herself to visit her brother Jem in France. And as Irene soon realises, being along can mean discovering freedom, elation and even in the darkest of times, finding your solace.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Wanneer was het allemaal begonnen? Ze zou het nooit precies weten, al kon ze het later, als een vinger die op een kaart de brede rivier volgt tot aan het onzichtbaar dunne lijntje van zijn oorsprong, terugvoeren op een avond in het begin van de winter.

Ooit waren Irene en Adrian verliefd, en was één blik genoeg. Maar na jaren huwelijk, kinderen en de sleur van alledag is de glans er af. Ze zijn vergeten waardoor ze vroeger zo verbonden waren. Hun drie jonge dochters hebben de band vereeuwigd, maar de band is anders geworden, zakelijker, praktisch.

Irene heeft een baan die veel van haar vraagt, en de zorg voor het gezin rust voor het grootste deel op haar schouders. Adrian is een acteur die nog steeds wacht op zijn grote doorbraak, en door zijn onregelmatige werktijden staat hij verder van het gezin af.

De passie is weg. En de vraag is of die ooit weer terug zal keren...
Haiku samenvatting

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.41)
0.5
1 1
1.5
2 4
2.5 1
3 14
3.5 3
4 11
4.5
5 5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 162,295,681 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar